Festival posvećen mačkama u Beogradu 11. i 12. januara

Festival posvećen mačkama u Beogradu 11. i 12. januara 1FOTO: Mrnjau fest

U subotu i nedelju, 11-12. januara Dom omladine Beograda, Veterina Beograd i društvo Le PETit po šesti put priređuju tradicionalni novogodišnji Mrnjau Fest.

Na festivalu će pored prelepih maca biti i puno dobrih vibracija i kreativnosti, jer mačke su od pamtiveka bile pratioci kreativnih ljudi – od umetnika do naučnika, od Leonarda do Tesle.

Festival posvećen mačkama u Beogradu 11. i 12. januara 2
Foto: Ivana Stankovic

Tokom dva dana mačjeg festivala predstaviće se domaće i strane odgajivačnice, koje će izložiti svoje mace šampione. Mace će se takmičiti za prestižne titule i nagrade, a ljubitelji će moći da se informišu o interesantnim rasama putem prezentacija i direktno od odgajivača.

Mačke i mašta su oduvek išli ruku pod ruku pa je prvi dan festivala obeležen filmskim maratonom sa najnovijim crtanim i igranim filmovima za celu porodicu.

Tokom drugog dana festivala predstaviće se Mrnjau staratelji i ponudiće zdrave, negovane i lepo vaspitane mace na udomljavanje.

Festival posvećen mačkama u Beogradu 11. i 12. januara 3
Foto: Mrnjau fest

Na Mrnjau Festu biće prilike da svoje mačje blago obradujete nekom ukusnom poslasticom, korpicom ili igračkicama. Na predavanjima i u kontaktu sa veterinarima, specijalistima za ishranu i ponašanje, saznaćete baš sve o macama – o nezi, ishrani, vaspitanju, mitovima i predrasudama.

Ljubitelji mačaka, dobrodošli na novogodišnji Mrnjau Fest! Dođite da se družite, radujete, da mazno mrnjaučete i provedete dva dana u dobrom društvu, najboljem – u društvu mačaka!

Mrnjau Fest je otvoren za posetioce u subotu i nedelju 11-12. januara od 10-18h. Takmičenje mačaka je oba dana. Filmski program je u subotu. Udomljavanje maca je u nedelju. Ulaznica je 300 dinara. Za decu predškolskog uzrasta ulaz je slobodan.

Program festivala:

  • Subota i nedelja, 10-18h – Međunarodno takmičenje mačaka

Glavni program ovog Mrnjau Festa je WCF World Show – zvanično takmičenje mačaka po World Cat Federation pravilima. U prvom delu programa mačke će biti pojedinačno ocenjene za stolom. Zatim će se međusobno nadmetati u atraktivnim takmičenjima u ringu. Na kraju svakoga dana najbolje mačke će se takmičiti za Best in Show titule i nagrade.

  • Subota, 11-18h: filmski maraton za celu porodicu

U subotu, prvog dana festivala, biće priređen neprekidni filmski program posvećen životinjama, humanosti i kreativnosti. Svi filmovi su dugometražni i sinhronizovani.

  • Nedelja, 12-17h: udomljavanje u saradnji sa Veterinom Beograd

U nedelju, drugog dana Festivala, biće organizovano veliko udomljavanje mačaka. Posetioci će imati priliku da izaberu i povedu kući macu svog života – novog čupavog, predljivog i maznog člana porodice.

Mace su odnegovali Le PETit Mrnjau staratelji – ekipa odgovornih i predanih volontera koji nesebično ulažu veliku ljubav, trud i značajna sredstva da mace odu u nove domove zdrave, negovane i lepo vaspitane.

Sve mace su prošle veterinarski pregled, lepo su vaspitane, razigrane i socijalizovane. Njihovi udomitelji dobiće potpuno zdravog i društvenog ljubimca s navikama neophodnim za život u kući ili stanu.

JKP Veterina Beograd će ozvaničiti ugovore o odgovornom vlasništvu, donirati mikročipove i vakcine protiv besnila, i obaviti besplatnu sterilizaciju ljubimca kada za to dođe vreme. Društveno odgovorne firme će darivati ljubimce i njihove vlasnike za srećan početak.

Original Article