Festival skejtborda i umetnosti u Beogradu od 12. do 15. septembra (FOTO)

Foto: Damjan Dobrila

Samit Nesvrstanih je pre dve godine nastao kao ulično skejt takmičenje, a prerastao je u četvorodnevni festival obogaćen izlagačkim radom, filmskim projekcijama, muzičkim programom kao i DIY i video – foto radionicama. Samit Nesvrstanih je jedinstveni festival multimedijalnog sadržaja koji okuplja najbolje skejtere, umetnike i brojne goste iz Evrope i sveta.

Program traje od jutarnjih do kasnih večernjih časova. Svakodnevne radionice koje kreću u podne vode Tomaš Šantl i Raul Žgomba (foto – video radionica) i Boldrider crew (DIY).

Foto: Radoš Ružić
Foto: Damjan Dobrila

Večernji program je multimedijalnog karaktera (izložbe, projekcije, muzički program) i dešava se na više gradskih lokacija (Izlagači: Soy Panday, Glen Fox; Filmovi: “Ye Olde Destruction”, “Indian Express”; Bendovi: Sveta Pseta, Ne tamo). Centralni događaj festivala je skejt takmičenje koje se dešava 14.septembra, vozi se kroz grad sa fokusom na dve lokacije: Trg Slavija, Savski kej (kod Zappa barke).

„Samit nesvrstanih vožnjom ulicama i trgovima Beograda vraća skejtbordingu njegov inicijalni urbani stil, a slavljenjem lepote uspešnog trika umesto individualnog pobednika vraćamo se prvobitnom sportskom duhu. Ideja koja objedinjuje sva četiri dana samita je da se prenese znanje, iskustvo i ljubav iz svakog segmenta skejt kulture proleterima kojima je skejt svakodnevnica, ali i da se skejt subkultura predstavi publici koja je susreće po prvi put“, poručuju organizatori.

Festival su podržali: Beanz, Magenta skateboards, Dom Omladine, Drugstore Beograd, Kvaka 22, Dorćol Platz, Klub 20/44, Dim Sam, NNK brod.

Original Article