Flasteri za bubuljice kao expres rešenje!

Flasteri za bubuljice kao expres rešenje!

Autor: Biljana Jovanović

Da li ste pomislili nekad da flasteri za bubuljice mogu da vam očiste lice? I dalje ne verujete? Ostanite sa nama, otkrivamo vam detalje.

Bubuljice se neretko pojavljuju na licu u vidu crvenih, upaljenih tačkica ili u vidu mitisera koji nam narušavaju spoljašnji izgled i čine da izgledamo i osećamo se loše. Svi mi koji smo prošli kroz period borbe sa njima, znamo koliko su uporne, dosadne i veoma istrajne kada se prvi put pojave na licu ili telu.

Od mnogobrojnih sredstava koji su nam dostupni za lečenje i tretman bubuljica, verujem da malo ko je probao flasterom za bubuljice da reši problem.

Flaster za bubuljice može da bude savršeno rešenje ukoliko se radi o pojedinačnim, upaljenim i crvenim bubuljicama, ali može biti od pomoći i kada su u pitanju mitiseri.

Kako deluje flaster za bubuljice, na koji način je najispravnije da ga upotrebimo, koliko košta i gde se može nabaviti? To su najčešća pitanja koja muče naše posetioce, zato danas dajemo odgovore.

Šta je flaster za bubuljice?

Flasteri za bubuljice predstavljaju inovativnu, brzu metodu lečenja akni i mitisera. Pojavio se prvi put pre više desetina godina u Južnoj Koreji, a danas je ekspanziju doživeo i na našim prostorima.

Kada želimo brze efekte, preko noći mogu da zasuše bubuljicu i upiju sav sadržaj koji se nalazi u njoj, a samim tim i umanje i ublaže otok.

Flasteri za bubuljice u sebi sadrže visok procenat salicilne kiseline koja prodire u duboke slojeve kože i deluje direktno na koren bubuljice, čineći je nesposobnom za dalje širenje.

Bilo koji tip kože da imate, flasteri su prilagođeni da odgovaraju svima, bez obzira koliko je koža zrela, tj mlada. Najefikasnijim se pokazao u tretmanu mešovite i masne kože, sa problematičnom teksturom lica i pojavom crvenih pubertetskih bubuljica.

Ovde pročitajte kako da tretirate pubertetske bubuljice.

Ništa manju efikasnost nisu pokazali ni kod sitnih bubuljica, koje su uglavnom prouzrokovane nečistoćom i loše održavanom higijenom lica i tela. Kada govorimo o cističnim, hormonskim bubuljicama (čirevima), flasteri blagotvorno deluju i umanjuju mogućnost pojave istih.

Kako deluje flaster na akne?

flaster protiv bubuljica

Flasteri deluju po principu stisnutih flastera, čija je osnovna uloga da kontrahuju i zadržavaju vlagu iz postojeće bubuljice. Sav sadržaj iz nje ostaje na tupferu flastera, a u tome joj pomažu aktivni sastojci i pomenuta salicilna kiselina koju gotovi svi flasteri za bubuljce sadrže.

Najvažnija stvar kod primene flastera je ta, da se dobro prilepe na bubuljicu, da ne bi nečistoće sa strane dospele u unutrašnjost.

Kada flaster zalepite na bubuljicu, osim aktivnih sastojaka koje flaster otpušta na nju, on je takođe i štiti od spoljašnjih faktora koji samo mogu da dovedu do njenog pogoršanja i uvećanja.

Flasteri su po svojoj prirodi vodootporni, što znači da bilo kakav hidro uticaj neće ometati njihovu postojanost na licu ili telu. Možete flastere komotno koristiti i u toku dana, možete čak i šminku da stavljate preko njih, jer su otporni da uticaje okoline. Pitanje je sad, koliko sto vešti u tome da sakrijete šminkom i bubuljice i flaster. Za flaster ne znamo, a za bubuljice imamo savete kako da ih sakrijete šminkom!

Flasteri će zaštiti bubuljicu i od nečistoća i bakterija, UV zračenja, kao i hiperpigmentacija i potencijalnih ožiljaka, pružaći joj aktivni efekat.

Jedan od razloga zašto se preporučuje primena flastera za lečenje bubuljica, jeste taj što su upravo flasteri puni hranljivih sastojaka. Bogati su antioksidansima koji neguju kožu i vraćaju joj elastičnost.

Kada zalepite flaster na bubuljicu, možete sami kombinovati i određivati širinu i veličinu, tj prilagoditi obliku bubuljice tako što ćete makazama odrezati oblik koji vam najviše odgovara. Osim pomenutih delotvornih namena, flaster će zaštititi bubuljicu od neprestalnog pipkanja i istiskivanja, tako da je to još jedna prednost u korišćenju. Primetili ste sigurno, da što češće čačkate i cedite bubuljice, punite pore nečistoćama i umesto da pospešujete oporavak, dovodite do sporijeg oporavka same bubuljice i njenog izgleda.

Nina je svoje bubuljice stalno dirala rukama i napravila pravi zapaljenski proces na licu. Posle mnogo muka, uspela je da se izbori sa svojim problemom i to na potpuno prirodan način. Njenu tajnu oktrićete na ovom linku: https://minutzamene.com/nasla-sam-resenje-protiv-bubuljica-ovo-je-moj-kec-iz-rukava/

Kako se flaster za bubuljice koristi?

Upotreba flastera je veoma jednostavna. Kao i pre svakog tretmana na licu, potrebno je da se odradi priprema lica. Priprema ne podrazumeva ništa previše zahtevno, i ne oduzima mnogo vremena.

Potrebno je očistiti lice od prirodnih masnoća i nečistoća, umiti se toplom vodom, a zatim očistiti lice nekim blagim, prirodnim tonikom. Kada ste uradili pripremu, potrebno je na bubuljicu naneti nekoliko kapi salicilne kiseline, koju možete naći po svim apotekama, a zatim sledi lepljenje flastera.

Ukoliko ste se odlučili da tretman radite pred spavanje, već ujutru ćete imati prve, prave rezultate. Kada zalepite flastere po bubuljicama, možete komotno nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima, jer je vaša koža podmirena na pravi način.

Kako napraviti flaster za bubuljice?

Ukoliko niste u mogućnosti da kupite fabričke flastere za bubuljice, postoji brz i prirodan način da ih napravite u svom domu. Osim što ćete uštedeti gomilu novca, dobićete veliku količinu za malo utrošenog vremena.

Sve što vam je potrebno u ovoj nameni, jesu hidrokoloidni flasteri, koji su specijalno napravljeni da upijaju vlagu. Njih možete potražiti u vašim apotekama. Oblike i veličine flastera određujete sami, a aktivne sastojke možete kombinovati po želji.

Jedna opšta preporuka je ta da flaster treba, osim salicilata, da sadrži i prirodna ulja koja će umiriti upalu i smanjiti crvenilo na koži.

U te svrhe, nećete pogrešiti ako upotrebite bilo koje prirodno ulje, a naša preporuka ide u pravcu:

  • Ulja jojobe-koje je puno vitamina A i E, jedno od najboljih prirodno ceđenih ulja na tržištu. Ima ga u gotovo svim preparatima kojima tretiramo kožu, u kremama, pilinzima, šamponima, maskama i drugim kozmetičkim preparatima. Izrađeno je od formule koja se ne kvari i ne oksidira pod određenim uslovima, a i odgovara svim tipovima kože. Upravo iz tog razloga se koristi za pravljenje domaćih preparata za negu lica i tela i neizostavni je deo kozmetičke linije preparata. Pokazalo je sjajan efekat u borbi protiv bubuljica, i upravo zbog toga treba da ga sadrži vaš flaster za bubuljice.
  • Maslinovog ulja-sveže ceđeno, ekstra devičansko, osim primene u prehrambenoj industriji, svoj delotvorni efekat je pokazalo i u kozmetologiji. Puno je omega tri masnim kiselinama koje su neophodne za normalno funkcionisanje organizma. Zato se maslinovo ulje i kao sami preparat koristi za negu kože u mnogobrojnim situacijama.
  • Kantarionovog ulja-to je ulje koje se nalazi na policama svake kuće. Kantarion ima odlična antiseptička i antimikrobna dejstva na kožu, deluje protivupalno, a gde nema upale, nema ni bubuljice. Biljka se može naći na svim nezagađenim zemljištima, otporna je na visoke temperature i listovi kantariona se koriste za pravljenje prirodnjog ulja. Osim preventivne nege, kantarion ulje se može koristiti i kod bubuljica koje već prolaze, ali i kod onih koje su u jeku, jer umanjuje crvenilo i upalu. Svima je poznato da se domaći kantarion koristi i kod tretmana rana i opekotina i za prirodno uklanjanje ožiljaka.

Ukoliko je već informacija o blagotvornom dejstvu flastera dospela u vaše okruženje, sigurno ste se zapitali da li su i koliko zaista efikasni i koji su najbolji u toj nameni. Verovatno ste googlali i tražili najbolje, verujem da ste sada još i više zbunjeni nego na početku, jer ne znate kome da poklonite svoje poverenje, a da opet ne pogrešite. Istražili smo za vas!

Ovo su najbolji flasteri za akne!

flaster za akne

U moru brendova, malo je onih koji su zaista mirna luka. Malo detaljnije informacije možemo da pružimo o sledećim markama flastera za bubuljice:

Acknes flasteri za bubuljice

Acnes flasteri su inovativna metoda koja se koristi za ukljanjanje akni i mitisera. Rapidno delovanje ostvaruju nakon samo jednog lepljenja.

Preporučuju se osobama sa masnom i mešovitom kožom lica, kada želimo brze rezultate.

Namenjen je svim uzrastima. Formulacija flastera je napravljena tako da je transparentan i nevidljiv na koži, s toga se njegova upotreba preporučuje i tokom dana, kada najbolji efekat može da pokaže u zaštitti i odbrambenom mehanizmu od mikroba i nečistoća. Može se nabaviti u svim bolje opremljenim apotekama i drogerijama.

Napravljena su pakovanja od po 24 komada i cena jednog pakovanja se kreće oko 550 dinara.

Balea flasteri za bubuljice

Balea je linija kozmetike koja je domaći brend u drogerijama zvanim DM. Kao kozmetički ispitani preparati, Balea prizvodi su našli široku primenu za poboljšanje kvaliteta kože i života generalno, jer svojim učinkom potpomažu da se vrati izgubljeno samopouzdanje.

Kada je reč o Balea flasterima za bubuljice, takođe možemo da istaknemo da su veoma primenjivani danas, posebno kod tinejdžera u dobi kada su pubertetske bubuljice najaktuelnije.

Uspešno umanjuju crvenilo i deluju protivzapaljenski.

U pakovanju se nalazi 36 flastera i svaki je za jednokratnu upotrebu. Sve što treba da uradite je da zalepite flaster na aknu ili mitiser i da ostavite tako da deluje. Nakon nekoliko nanošenja, bubuljice skoro da skroz iščeznu.

Ihtiol flasteri za bubuljice

Ihtiol flasteri za bubuljice imaju široku primenu u medicini i kozmetologiji. Koriste se kod tegoba sa aknama i bubuljicama, ekcema i psorijaze, upaljenih čireva, rana i poderotina.

Ihtiol flasteri deluju tako što obezbeđuju prostor oko kožne lezije, kao i samu leziju.

Omogućavaju mehaničku zaštitu zahvaćenog dela kože, smanjujući rizik od infekcije bakterijama. Svojim preventivnim delovanjem, skraćuju period oporavka i obezbeđuju dugotrajnu zaštitu tretiranog predela na koži.

U pakovanju ihtiol flastera se nalazi 16 komada i svi su namenjeni za jednokratnu upotrebu. Može se naći u bolje opremljenim apotekama i veleprodajama.

Cos rx flasteri za bubuljice

Cos rx flasteri su hidrokoloidni flasteri koji su namenjeni za brzo ukljanjanje zagnojenih bubuljica, akni i mitisera.

Imaju snažno protivupalno dejstvo i ta sposobnost im omogućava da uklone akne i mitisere do sledećeg jutra.

U pakovanju se nalazi 24 komada flastera i svi su za jednokratnu upotrebu. Neutralnog su mirisa i boje. Kozmetička kuća COSRX, po kvalitetu spada u medicinsku kozmetiku, vrhunskog kvaliteta za svakodnevnu primenu i negu kože. Linija proizvoda koji se koriste je potpuno prirodna i bezbedna, specifično prilagođena da odgovara svakom tipu kože. Svi preparati su izrađeni od visokokvalitetnih, pažljivo biranih sastojaka sa optimalnim dejstvom na svaki tip.

Flasteri za bubuljice, iskustva

Ima ljudi koje svoje potpuno poverenje polažu prirodnim preparatima za negu lica. Svi koji su ikada probali flastere za bubuljice, imaju samo reči hvale. Uostalom, hajde da pogledamo šta kažu oni koji su flastere isprobali na svojoj koži:

Jasmina je podelila svoje iskustvo

Problem sa bubuljicama imam još iz pubertetskih dana. U početku sam imala samo mitisere, a kasnije su prerasle u crvene, upaljene bubuljice. Nema šta do sada od preparata nisam koristila. Baš sam se namučila sa njima. Preporuku da probam flastere za bubuljice sam dobila od mog druga koji je između ostalog i farmaceut. Bio je ubeđen da ću rešiti problem sa bubuljicama uz pomoć tih flastera. U početku sam bila skeptična, ali kako nisam imala šta da izgubim, rešila sam da probam. I zaista, jedna po jedna bubuljica je nestajala, iz dana u dan i bivala sve manja i svetlija. Sve do trenutka dok se nisu skroz povukle i ostali samo tragovi tamo gde su nekada bile. Da bih uklonila te ožiljke od postojećih akni, sada koristim Aknolin i prezadovoljna sam postignutim rezultatima.

Moje lice se preporodilo, sada sam zaista srećna i zadovoljna. „

Markovo iskustvo:

„Imam vrlo problematičnu i masnu kožu lica. Najveći mi problem predstavlja to što se ne masti svuda podjednako, već mi je “T” zona najkritičnija i u određenim situacijama izgledam baš masno. Još veće opterećenje mi prave bubuljice koje se množe u predelu gde mi se lice najviše masti.

Nisam nikada puno smarao ljude o mojim problemima sa kožom jer me je bilo sramota i mislio sam da su to samo ženske priče. Jednog dana sam slučajno čuo kako dve moje koleginice sa fakulteta komentarišu i spominju neke flastere za bubuljice i masnu kožu lica. Nisam baš prisluškivao do kraja, ali sam do tada već dovoljno čuo. Ušao sam na google da vidim o čemu se radi i naišao na sjajne preporuke. Isto kao što sada i ja vama prenosim svoje divno iskustvo, tako su i mene ubedili. I zaista nisu bile prazne priče, potpuno mi se lice preporodilo i očistilo. Neverovatan osećaj kada posle nekoliko godina uzastopne borbe izađete kao pobednik.

Ljudi moji, svi vi koji imate slične ili iste probleme sa bubuljicama i licem, probajte!“

Ako vam se naši saveti dopadaju i čini vam se da dosta korisnih stvari može da vam posluži da se izborite sa problematičnim licem i bubuljicama, vi brzo do obližnje apoteke i kupite flastere za bubuljice. Kada ih isprobate, verujemo da ćete nam biti zahvalni na današnjem tekstu.

Ocena čitalaca
0/5

POVEZANI ČLANCI

Isušivanje bubuljica je najbrži način njihovog otklanjanja!

Uncategorized

Autor: Ivana Stojanović

Otkrijte bebi puder za bubuljice!

Lepota

Autor: Strainovic

Doroslovac losion i zašto treba da ga probate?

Lepota

Autor: Zorana Grujin

Aspirin za lice vaš novi trik za savršenu kožu

Lepota

Autor: plavsic

Salicilna kiselina za lice– rešenje za vaše probleme sa aknama

Lepota

Autor: Sladja StamenkovicOriginal Article