Glina cisti telo spolja i iznutra

O lekovitim svojstvima gline pisao je jos otac medicine Hipokrat. On je opisao vise nacina njene primene u vreme tadasnjih vojnih pohoda kada su vojnici obolevali od dizenterije, tifusa i raznih infekcija i lecili se pijuci rastvor gline. Kasnije je medicina potvrdila da glina ima lekovita svojstva i da potstice odbranbene mehanizme organizma.

Savremeni covek osudjen je da unosi razne industrijske preradjene namirnice pretezno zivotinjskog porekla koje remete fiziolosku ravnotezu. Toksini se taloze, a kada njihova kolicina prevrsi svaku meru nastaju bolesti. U laksim slucajevima to su prehlade i hronicna zapaljenja, a u tezim nastupaju degenerativna oboljenja – od reume, koznih tumora do karcinoma.

Glina ima moc da :

– procisti organizam u tolikoj meri da se cak izgubi i miris znoja

– vezuje, drenira i potom izbacuje necistoce koje su u limfi, tkivu i krvi.

Glina je zemlja koja se jede, koliko god to zvucalo nestvarno. Unoseci je u organizam, povecava se otpornost na sve otrove. Ona omogucava bolje iskoriscavanje hrane, snabdeva celije vitalnom energijom i ozivljava ih.

Koristi se kod mnogih bolesti, narocito kod arterioskleroze, anemije, oboljenja disajnih puteva, infekcija koli bakterijama, crevnih oboljenja, trovanja, cira, viska stomacne kiseline, kod bolnih menstroacija, promena na kozi i opadanja kose.

Za glinu mozemo reci da deluje iznutra i spolja. Koristi se u kozmetici kao maska za lice, sa uljem od maslina, ricinusa ili badema odlicno regenerise kosu.

Nacin koriscenja gline za unutrasnju upotrebu

Glinu za jedenje treba kupiti u biljnoj apoteci. Proizvodi se u granulama ili finom prahu. Iz nje mora da bude odstranjen pesak.
Najaktivnija je zelena glina mada postoji i crvena, zuta, siva i bela.

Priprema:

Staviti uvece jednu kasicicu gline u prahu u pola litre vode, ne treba je mesati jer se glina sama rastvori tokom noci u vodi.

Prva nedelja – ujutro, na prazan stomak, pijte glinu ne mesajuci je (ostavite talog na dnu case).

Druga nedelja – ujutro na prazan stomak pijte glinenu vodu koju ste prethodno promesali drvenom kasikom i ostavite da malo odstoji.

Treca nedelja – posto ste promesali rastvor gline u vodi drvenom kasikom, popijte ga odmah, na prazan stomak.

Prva kura glinom trebalo bi da traje tri nedelje. Posto ste pauzirali nedelju dana, treba da zapocnete drugu kuru glinom, potom kure glinom primenjujete tokom smene godisnjih doba.

(Visited 2 times, 1 visits today)