Godinama NIJE SMEO da izađe iz kuće, mislio je da ga PROGONI DUH: “Da sam ostao u toj kući UBIO BIH SE” – Ona ga je SPASILA

Životne priče

Popularni pevač godinama nije smeo da izađe iz kuće i dugo se borio s mentalnim problemima.

Izvor: Stil/Milka Đukić  |  

Foto: Andrea Raffin/Shuttrstock

Foto: Andrea Raffin/Shuttrstock

.

Engleska pop zvezda Robi Vilijams priznaje da je snimanje njegovog istoimenog Netfliks dokumentarca bilo “traumatično”. Serija od četiri dela prati Vilijamsovu 35-godišnju, rekordnu solo karijeru, prožetu zavisnošću, anksioznošću, teškim vezama i iskupljenjem sa njegovom ženom Ajdom Fild i decom.

On je glavni koji govori u “Robiju Vilijamsu” i deli svoje probleme mentalnog zdravlja iz kreveta.

“Mislim da su se ljudi nadali, radi naracije, da će to biti terapeutski za mene do kraja procesa – a nije”, rekao je Vilijams preko Zoom-a iz Švajcarske.

“Ali sada jeste. Međutim, u tom procesu bilo je duboko, duboko bolno”, rekao je i dodao da mu je neprijatno slušati njegov glas i priču pet do šest sati dnevno tokom 25 dana.

.

Pevač se godinama suočavao sa mentalnim problelima koji su veoma uticali na kvalitet njegovog života. Osim unutrašnjih borbi koje je vodio sa sobom, suočavao se i sa osudom okoline i medija.

Poznato je da Robi godinama nije smeo da izađe iz kuće, plašio se čak i svoje senke. Anksioznost je postala deo njegovog života, a imao je i jezive halucinacije. Naime, on je 2019. godine otkrio da je tri godine bio zarobljen u kući. Zarobljenijk sopstvenog uma. Pevač je bolovao od agorafobije, što znači da se bojao otvorenog prostora. Velika i teška borba sa sobom trajala je od 2006. do 2009. godine.

Foto: magicinfoto/Shutterstock

Foto: magicinfoto/Shutterstock

.

Spas od svih problema pronašao je u ljubavi. Naime, kada je njegova supruga ušla u njegov život, stvari su krenule nabolje.

Par se venčao 2010. godine, da bi kasnije dobili troje dece: Teodora Rouz (6), Čarlton Valentajn (4) i Kolet Džozefin (11 meseci).

“Kada smo dobili prvu bebu, moja supruga se zabrinula da li se udala za pravu osobu, jer sam tada imao običaj da se sakrijem i prva tri meseca sam samo igrao igricu (FIFA). Prva tri meseca života naše bebe, ja sam igrao igricu. Ajda je tada rekla: “Sigurna sam da je dobar čovek, ali šta on to radi?” Nakon tri meseca sam izašao iz svoje “pećine” i tek tada sam bio spreman da se suočim sa odgovornošću i budem otac,” priznao je pevač jednom prilikom.

.

Osim straha od otvorenog prostora i straha od odgovornosti, pevač je priznao da je patio i od telesne disformije i noćnog prejedanja, a ubedljivo nagore je bilo kada je u svojim dvadesetim osetio ozbiljne halucinacije. Priznao je da je skoro bio u iskušenju da počini samoubistvo jer je imao osećaj da ga progoni duh.

Teške mentalne borbe pevač je vodio dobar deo života, a saznao je i da kuća u kojoj je živeo, izgrađena na nekom groblju. “Da sam ostao u toj kući, ja bih se ubio,” priznao je jednom prilikom.

.

Robi je tada rekao da su se u toj kući vrata stalno sama zaključavala, da je čuo muziku u pojedinim sobama i korake i to kada je bio siguran da nikog osim njega u toj kući nema. Tada je bežao u kola i krio se na zadnjem sedištu. Poznato je da je u tom periodu Robi koristio kokain.

Supruga Ajda, pevaču je bila veliki spas, budući da je nakon njenog pojavljivanja u njegov život, uspeo da prevaziđe sve zavisnosti od opijata, fobije i strahove od odgovornosti.

Robi je takođe privukao veliku pažnju svojom bliskošću sa taštom. Naime, njih dvoje su toliko bliski da ona ponekad spava sa njim i njegovom suprugom u bračnom krevetu. Fotografiju gde su njih troje u krevetu, pevač je podelio i na društvenim mrežama.

Read More