GORI OD ŠEĆERA: IZBEGAVAJTE veštačke zaslađivače, OPASNI SU PO VAŠE ZDRAVLJE!

Ako želite da smršate izbacite šećer i zamenite ga nečim zdravim.

 

Kada izbacite šećer iz ishrane i date se u potragu za veštačkim zaslađivačem imajte na umu jedno oni mogu da budu veoam opasni po vaše zdravlje!

foto: Profimedia

Istraživanje koje su sproveli naučnici sa Medicinskog fakulteta u Viskonsinu, Univerzitet Market, pokazalo je da postoji povezanost između unosa veštačkih zalađivača s povećanjem rizika od gojaznosti i nastanka dijabetesa tipa II.
Eksperiment su sproveli na laboratorijskim životinjama, a ustanovilu su da nakon samo tri nedelej dolazi do promene koncentracije biohemijskih supstanci, prerade masti i nakupljanja energije u organizmu.

 

“Veštački zaslađivači uspevaju nekako da prevare telo da ono misli kako unosimo kalorije, a to može da utiče na proizvodnju insulina”, rekao je glavni autor istraživanja Brajan Hofman.

foto: Profimedia

Ovi zaslađivači imaju veoma negativan uticaj i na rad krvnih sudova, s toga ne preterujte. Koristite prirodne zaslađivače, a malo šećera dnevno neće mnogo da ošteti vašu liniju. Imajte na umu da je sve u umerenosti.

 

Kurir.rs/ Foto: Profimedia

NE PROPUSTITE

(KURIR TV UŽIVO) Dr Kurir sa dr Daliborom Dragišićem, kardiologom: O poremećajima srčanog ritma!

SRBIJA IZGUBILA PROLEĆE, IZ ČIZAMA PRAVO U SANDALE: Zašto nam se to dogodilo i koje su posledice po naše zdravlje? Evo šta kažu srpski stručnjaci

ŽENE MORAJU DA PRESTANU DA VERUJU U OVE LAŽI: 5 neistina o VEŠTAČKOJ OPLODNJI

JEDINI PRAVI TEST GOJAZNOSTI: Samo nekoliko sekundi i malo KONCA i saznaćete da li imate VIŠAK KILOGRAMA!

 


Kurir

Autor: 
Kurir