HUMANITARNA IZLOŽBA DAVORA JOVANOVIĆA NA GARDOŠU: Prikuplja sredstva za mladu umetnicu iz Srbije!

Humanitarna izložba fotografija „Smeće“ muzičara i pobednika prvog Prvog glasa Srbije, Davora Jovanovića održaće se od 12. juna do 9. jula u umetničkom ateljeu i galeriji „Čubrilo“ u zemunskoj kuli Gardoš.

U pitanju je humanitarna izložba, za koju je Davor dobio ozbiljne pohvale i recenzije priznatih fotografa, a donacijama ili kupovinom fotografija prikupljaju se sredstva za stipendiranje mlade umetnice Katarine Kočetove na Austrijskom Univerzitetu, odsek za džez klavir.

– Smeće nekad nije bilo smeće. I ono je imalo i život i svrhu. I kao takvo bilo je deo nečijeg života. Baš zato sam hteo da zabeležim trenutak, kako danas izgleda stvar koja je zaista nekada i bila nešto. Zato su moje fotografije i vesele i tužne u isti mah – objasnio je Davor.

Kako kaže, duša predmeta koji je predstavljen, prezentovana je kroz originalnu boju predmeta, a surovi svet oko njega – hladan, crn i beo.

 

– Kroz moje fotografije se prožima i dokumentarni momenat.

 

Vidi se istina, u zamrznutom trenutku koji je zaista tada bio takav, autentičan i neponovljiv. Predmeti su i nakon fotografisanja ostali netaknuti – navodi on.
Nakon otvaranja izložbe, više o fotografijama i njihovom nastanku, posetioci će moći da saznaju direktno od autora u samoj galeriji utorkom od 17 do 19 časova.

 

Kurir.rs

 

NE PROPUSTITE

MIRNA RADULOVIĆ: Godinu dana nisam zaradila ni dinar!

ZVEZDE PADALICE: Pobedili u rijalitiju i otišli u zaborav!

PORUKA KUĆU GRADI: Davor Jovanović podržao akciju pošalji SMS na 1003!

 


Kurir

Autor: 
Kurir