Imate problema s vlagom? Učinkovito rješenje za život bez vlage i plijesni

Autor: Promo

I-VENT ventilacijski sustav je rješenje za izmjenu zraka u vašem domu ili radnom prostoru uz održavanje izvrsne energetske učinkovitosti prilikom grijanja prostora. Lunos sustavi za rekuperaciju topline omogućuju odvod ustajalog, potrošenog zraka, a istovremeno dotok svježeg, čistog odnosno filtriranog zraka.

Ključne prednosti I-VENT ventilacijskih sustava

• Iznimno efikasan u borbi protiv vlage i plijesni
• Jednostavna instalacija – novogradnja i starogradnja
• Uređaji za povrat topline učinkovitiji od 90%
• Izuzetno niski operativni troškovi
• Antialergijski filteri- spriječavaju ulazak prasine, peludi I ostalih štetnih čestica izvana
• Stalni dotok svježeg zraka bez značajnih gubitaka topline
• Moderan dizajn i laka upotreba

 

Koji je glavni „krivac“ za vlagu i plijesan u domu?

Naime, većina nas funkcionira na način da provjetravanjem prostorija nastojimo pročistiti zrak u životnom prostoru, ali takvo rješenje može dovesti do dodatnih problema koja nosi pojedino godišnje doba, kao što su komarci ljeti, pelud u proljeće, vlaga te stvaranje plijesni u jesen i hladnoća zimi. Ukoliko ugradite prozore s iznimnim toplinskim karakteristikama, i otvorite prozore, budući da nema dovoljno pravilne ventilacije, posljedica su problemi radi lošeg zraka u prostoru. U tom slučaju se plijesan pojavljuje oko prozora, kondenzat se skuplja na površinama, višak vlage se upija u zidove i oni cvjetaju. U Hrvatskoj je sve više domova ili stambenih jedinica neprikladnih za život jer u njima nema odgovarajućeg zraka. Ako nema odgovarajuće izmjene zraka, unutrašnjost postaje zasićena i više ne može apsorbirati vlagu te postoji opasnost od pojave gljivica i plijesni.

Kako funkcionira cijeli sustav?

I-VENT decentralizirani sustav ventilacije osigurava dovod svježeg zraka u vaš dom dok se svi prozori i vrata mogu zatvoriti i time uštediti energiju koja bi se gubila izlaskom topline. Sustav radi na način da rekuperatori dovode svježi zrak u životni prostor bez gubitka topline i ventilator Silvento u kupaoni odvodi potrošeni zrak prema van. Sustav automatski kontrolira i održava optimalnu razinu vlage i CO2 unutar doma te se time postiže kvalitetan zrak. Znamo da svježina, odgovarajuća vlažnost i pravi omjer CO2 i kisika jačaju imunološki sustav. Kvalitetan zrak spriječava stvaranje vlage, plijesni, kondenzacije i neugodnih mirisa te poboljšava kvalitetu života. Lunos ventilacijski sustav je efikasno, dugoročno rješenje protiv vlage u svakom prostoru.

Za više informacija posjetite našu web stranicu: www.i-vent.com. 

Autor:Promo

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Read More