INDEKSI I PRIJATELJI ZAPALILI SAVA CENTAR: Muzičke zvezde regiona napravile SPEKTAKL za beogradsku publiku! (KURIR TV)

Koncertni spektakl „INDEKSI I PRIJATELJI – DA SAM JA NETKO“ i omaž kultnom sarajevskom bendu Indeksi ponovo je u Beogradu okupio najpoznatije muzičare regiona. Na pozornici koncertne dvorane „Sava centra“ članovi Indeksa nastavljaju koncertnu tradiciju koja traje i obnavlja se iz godine u godinu još od 2007.

Koncert je započela čuvena grupa Teška Industrija.

 

Neposredno pre početka koncerta Goran Karan izjavio je za novinarku Kurira: „Indeksi su pravo blago ovih prostora. Ljudi su se rađali i umirali uz njihove pesme, jedan saundtrek života!“

„Postoji splet više okolnosti zbog kojih sam na ovom koncertu. Jedan je emotivne a drugi muzičke prirore, moj pokojni otac je svirao sa Indeksima, a oni su oduvek bili bend ispred svog vremena i jednostavno su napravili baštinu pop-rok muzike na našim prostorima“: objasnio je gost večerašnjeg spektakla Boris Novković.

 

Loša, popularni pevač sastava Plavi Orkestar podelio je: „Velika mi je čast što večeras nastupam! Za mene Indeksi predstavljaju odrastanje, vanvremensku lepotu i boljitak“.

 

I ove će godine na koncertu sviraju nekadašnji članovi kultnih Indeksa – Fadil Redžić, (bas gitara), Ranko Rihtman, Neno Jurin i Kornelije Kovač(klavijature), Peco Petej (bubnjevi) i Muris Varajić (solo gitara). Na binu će, uz legendarne Indekse, izaći Dado Topić, Branko Đurić-Đuro, Masimo, Saša Lošić-Loša, Neno Belan, Mladen Vojičić-Tifa, Hari Mata Hari, Giuliano, Boris Novković, Zoran Predin, Dejan Cukić, Jasna Gospić-Sparavalo, Seid Memić Vajta i mnogi drugi.

foto: Kurir

Kurir.rs/ Foto: Kurir

NE PROPUSTITE

17 GODINA NAKON SMRTI PEVAČA INDEKSA: Ovu IZGUBLJENU PESMU otpevao je Davorin Popović, NIKADA JE RANIJE NISTE ČULI! (VIDEO)

SVI STE ČULI BALADU ŽUTE DUNJE: Sigurno niste znali kako je nastala najtužnija pesma na našim prostorima!

 


Kurir

Autor: 
Kurir