Ispovest jedne mame: Evo kako izgleda žensko telo nakon porođaja!

(foto: Instagram/raisingyoungloves)

Trudnoća je dokaz koliko je žensko telo čudesno i šta ono sve može da izdrži…

Žena nosi bebu u stomaku 9 meseci tokom kojih njen stomak raste dok se beba u njemu razvija i priprema za život. Iako imamo priliku da vidimo kako neke žene izgledaju savršeno nakon dva meseca od porođaja, jedna hrabra žena odlučila je da podeli sa svetom drugačiju sliku.

Elise Grossman, majka troje dece, rešila je da govori i pokaže ono o čemu svi ćute. Njena objava na Instagramu pokrenula je pravu lavinu. Ona je rešila da svima pokaže šta se dešava sa telom žene neposredno nakon porođaja.

“Čudan je osećaj pogledati dole i videti trudnički stomak, a vi u rukama držite vašu bebu. Zamolila sam prijateljicu da me snimi samo nekoliko sati nakon što sam na svet donela Willu. Bila sam u svom najsirovijem i najranjivijem stanju jer me je sve bolelo, a emocije su samo navirale.

Nije lako otići kući sa bebom, a još uvek nosite odeću koju ste nosile u trudnoći. Sa prvim detetom nisam uspela da povratim staru liniju iako su me svi uveravali da će biti tako jer sam mlada. Sa svakim detetom ja sam samo dobijala na težini i pojavljivale su se nove strije.

Krila sam se od svih jer nisam htela da me gledaju takvu. Samoj sebi sam bila odvratna i ružna, a žao mi je što su mi trebale tri bebe da shvatim kako je moje telo zapravo tada bilo najlepše. Ponosna sam na ono što mi je moje telo dalo, što mogu da iznesem trudnoću i prirodno se porodim. Ne stidim se strija ni svog tela posle porođaja, a ne bi trebale ni druge žene. Ženska tela su neverovatna i tako sam ponosna na ono što mi je moje telo dalo.

Kada sam bila trudna prvi put nisam imala pojma kako ću da izgledam nakon porođaja. Došla sam kući posle četiri dana i izgledala sam kao da sam šesti mesec trudnoće. Pitala sam se u čemu grešim i zašto ne izgledam poput drugih žena. Trebalo mi je godinu dana da obučem pantalone koje sam nosila pre trudnoće. Moj lekar je bio više fokusiran na samu trudnoću i porođaj, a ne na to da me pripremi šta mogu da očekujem posle.

Pratila sam medije i videla poznate žene koje začas izgledaju poput supermodela samo nekoliko nedelja nakon porođaja. Mislila sam da ću i ja tako. Mnoge žene ako i ja imaju taj pritisak i sliku o trudnoći koja nije realna. Objavila sam tu fotografiju jer bih volela da je neko objavio nešto takvo pre nego sam ja bila trudna. Četvrto tromesečje kod trudnica je totalni tabu. O tome niko ne priča, a ja sam samo htela da druge majke znaju da nisu same”, napisala je Elise.

Njena hrabrost i rešenost naišla je na odobravanje mnogih žena koje su joj uputile reči podrške i zahvalnosti.

Izvor: Index