Izvor života i stub zdravlja

I krepi i leči

Čovek nikada ne može da zameni vodu hranom, u kojoj je ponekad ona zastupljena i do 95%. Tokom 24 sata, potrebno je uneti najmanje dve litre tečnosti. Voda se iz organizma izlučuje najviše preko mokraćnog i crevnog sistema, a potom preko kože i pluća. Pravilno unesena čista voda može biti lek za mnoge bolesti. Treba stvoriti naviku da se u jutarnjim časovima popiju tri čaše tople vode. U to doba dana, ona menja bioritam čoveka, budi ga i priprema za novi dan. Jutarnja voda je preventiva od pojave infarkta mozga i srca, i izbacuje štetne materije koje su se nagomilale u toku noći u digestivnom traktu – želucu, tankom i debelom crevu.

Poznato je da se organi za varenje čiste od sopstvenih izumrlih ćelija i regenerišu upravo u jutarnjim časovima. Zato je i potreba za vodom na početku dana od tolike važnosti. Tada ne treba piti kafu, jer ona na organizam deluje diuretički – crpi vodu iz crevnog trakta i time sprečava izbacivanje štetnih materija. Neizlučene štetne materije predstavljaju dobru podlogu za razvoj bakterija i drugih mikroorganizama, koji mogu da izazovu razna oboljenja.

Kada piti, a kada stati

Topla voda pomaže kod lečenja bolesti kao što su visok krvni pritisak, srčane tegobe, povišen holesterol, povišen šećer u krvi, upalni procesi organa za varenje, oboljenje jetre, depresija… Prvi vidni rezultati ispoljavaju se posle mesec dana, a čovek se bolje oseća već nakon nekoliko dana.

Zašto ne treba piti hladnu vodu? Uverljiv je primer iz svakodnevnog života. Da li se umašćen tanjir bolje pere hladnom ili vrućom vodom? Naravno, vrućom. Topla voda i u organizmu topi masne materije i uklanja ih sa zidova krvnih sudova. Hladnu vodu treba izbegavati, pogotovo ukoliko je stajala u frižideru ili zamrzivaču. Najoptimalnije se iskorišćava ako se pije do trideset minuta pre ili sat vremena posle obroka. Nije je preporučljivo piti tokom jela, jer se time smanjuje kvalitet varenja hrane a – posledično tome – povećava količina štetnih materija, razblažuju se želudačni sokovi, produžava proces probave i preopterećuju organi za varenje.

Vodu ne treba piti posle 18-19 sati, a pogotovo ne pred spavanje, kako noću ne bismo ustajali, remetili san i umanjivali revitalizacionu moć noćnog odmora. I narodna mudrost kaže: „San je pola zdravlja“ i „Kakav san, takav dan“. Naučno i iskustveno, potvđeno je da je pravilno unošenje pitke vode siguran put i oslonac za dobro zdravlje. Zdrava voda izgrđuje i daje zdravo telo. Naučnici preporučuju da se svakodnevno unosi 30-50 ml prirodne vode na kilogram telesne težine.

Zbog sve većeg toksikološkog zagđenja okruženja i čoveka u celosti, predviđa se da će nakon 2017. preko 50% ljudske populacije bolovati od nekog oblika zloćudnih tumora i drugih „neizlečivih“ bolesti. S obzirom na to da mnoga teška oboljenja svoje ishodište imaju u organima za varenje, ona mogu da se preveniraju zdravim načinom življenja i upotrebom alkalnog i detoksikacionog napitka koji svako može sam da napravi.

Reč je o napitku „Dr Vujasin BIOSSI”, koji se priprema na sledeći način: U 1,5 litar zdrave vode sipa se 1-2 kašičice sode bikarbone, 1 kašičica zeolita, 1 iscđen limun, 1-2 velike kašike sirćeta kombuhe ili jabuke, 1-3 kašičice meda. Potom se voda zamrzne minimalno 48 sati. Kada se uveče izvadi iz zamrzivača, do ujutro će preći u tečno stanje. „Dr Vujasin BIOSSI” izuzetno je lekovit, sprečava zakiseljavanje i truljenje organizma, detoksikuje, sprečava razvoj kandide, prevenira nastanak teških oboljenja i usporava proces starenja. Odmrznut napitak treba popiti u periodu od dvanaest časova. U interesu sticanja i očuvanja dobrog zdravlja, napitak se pije kontinuirano, ili što češće.