Japanska dijeta koja traje samo 7 do 12 dana, a skinut će i najveći stomak: Ubrzava metabolizam i prži salo

Postoji mnogo dijeta koje preporučuju razni stručnjaci, ali u posljednje vrijeme postoji jedna dijeta koja se polako počinje isticati nad svim ostalim zbog svoje učinkovitosti, ali i jednostavnog pridržavanja preporučene ishrane. Osnovno pravilo ove dijete jeste da se za doručak svakog jutra uzme jedna banana uz čašu ili dvije čak mlake vode. U nastavku pogledajte kojih se još pravila morate pridržavati, kako bi vam ova dijeta bila uspješna.

Ostali obroci u toku vašeg dana nisu strogo određene, ali kao i kod svakog mršavljenja, preporučuje se da bude riječ o manjim i laganijim obrocima koje ćete uzimati više puta na dan. Što se tiče kafe, dozvoljeno je da povremeno počastite sami sebe sa kafom ili nezaslađenim čajem, ali je bolje za vas da ih izbjegavate u što većoj mjeri. Ono što morate izbaciti dok ste na ovoj dijeti jeste alkohol, koji će usporiti vaš progres. Što se tiče slatkiša i grickalica, možete ih uzimati najkasnije do 15 sata popodne i to ako vam se jede slatko, uzmite crnu čokoladu, a ako ste više za slane grickalice, sami pripremite sebi kokice u koje ćete dodati minimalno ulja i soli.

Nemojte se ograničavati na samo tri obroka u danu, razdijelite tu količinu hrane na barem pet obroka, ali je neophodno da se držite plana za doručak, banane i mlaka voda, a posljednji obrok možete najkasnije pojesti oko 20 sati. Iako bi najbolje bilo da ne jedete ništa poslije 18 sati, vremenom možete pomijerati tu granicu, tako što ćete početi za 20 sati, a za par dana to pomjeriti na 19 i tako redom.

Original Article