KAD JE BRED PIT BIO MRŠAV, MLAD I NEPOZNAT PRVI FILM JE SNIMIO SA MILENOM DRAVIĆ: Evo kako je naša diva opisala buduću svetsku zvezdu! (VIDEO)

U američkom filmu iz 1988. godine, „Tamna strana Sunca“, Milena Dravić tumačila je ulogu Emili Klejton, nepokretne majke Rika, kojeg je tumačio tada ne tako poznat Bred Pit. Uloga njihove kućne pomoćnice Nine bila je poverena Gorici Popović.

„Bio je mlad, mršav i kao neko pilence, ali i tada je bio veliki profesionalac. Odgirao je sjajno tu ulogu dečaka koji ne sme da se izlaže sunčevim zracima. Došao je da se leči kod nekog našeg travara, a tu je pronašao i ljubav“, izjavila je svojevremeno glumica.

„Nije bila velika uloga, ali mi je drago što sam imala prilike da igram u istom filmu s jednom velikom zvezdom poput Breda Pita. Nemam čak ni fotografiju s njim. Baš šteta, ali film čuvam na VHS kaseti“, rekla je Gorica prisećajući se snimanja ovog filmskog ostvarenja.

 

Reditelj Boža Nikolić izabrao je Breda Pita među 400 kandidata na kastingu u američkoj kompaniji Metro Goldvin Majer.

 

„Žao mi je da to kažem, ali se neće više roditi takva glumica. To što je ona napravila je fenomenlno. Napravila je oko 100 uloga i u tim filmovima je igrala sve glavne uloge. Znate, imate ljude koji snime više uloga od Milene, ali nikada nisu prošle zapaženo. Velika je tragedija se desila za srpski film… Glumila je majku Bredu Pitu i divno su sarađivali. Odmah je videla da je on dobar glumac, izuzetno ga je cenila i poštovala. Ali i ona nju. Prognozirala je da će biti svetska zvezda. Cenio je to što je ona imala Kansku nagradu“, rekao je on prisećajući se ove saradnje.

Milena Dravić preminula je noćas u 79. godini. Bila je jedna od najvećih glumica koje su Srbija i Jugoslavija.

 

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/Blic/Foto: Damir Dervišagić, Profimedia

NE PROPUSTITE

UMRLA JE MILENA DRAVIĆ, TITO JUGOSLOVENSKOG FILMA: Vedrana Rudan ju je upoznala pre samo 4 meseca, ali će je zbog OVOGA pamtiti doveka!

BIKOVIĆ SE PRISETIO POSLEDNJEG SUSRETA SA MILENOM DRAVIĆ: To je moj utisak o njoj i HVALA JOJ!

KAO DA SU PREDOSETILI… DUBRAVKA I IVAN MILENI SU POSLALI POSLEDNJI POLJUBAC: Milena, volimo Vas… Ovako su se oprostili od velike glumice (VIDEO)

DOLAZE DA MILENI ODAJU POSLEDNJU POŠTU: Beograđani se okupljaju ispred zgrade u kojoj je živela slavna glumica, polažu cveće i pale sveće (FOTO)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:


Kurir

Autor: 
Kurir