Kako je nastao Vini Pu?

Kako je nastao Vini Pu? 1

Lovac mu je ispričao da je ubio njenu majku, ali da nije mogao da ubije i meče, te je tako odlučio da je proda. Hari ju je otkupio za samo 20 dolara i nazvao je Vinipeg, po svom rodnom gradu.

Vini, kako je počeo da joj tepa, je svuda pratila Harija, i ostajala sa njim čak i za vreme pripreme njegovog puka za rat.

Hari ju je trenirao nagrađujući je jabukama i mlekom u prahu, a Vini se pokazala kao veoma pitoma i poslušna. Ubrzo su je zavoleli svi vojnici, te je tako postala maskota ovog puka.

Vojnici su je poveli čak u Englesku, ali kako su ubrzo morali da krenu u rat, Hari je bio primoran da je ostavi u londonskom zoološkom vrtu, uz obećanje da će je po završetku rata vratiti u Kanadu.

Kako je nastao Vini Pu? 2

Posećivao ju je kad god je mogao, ali je znao da neće moći da ispuni dato obećanje. Vini se ubrzo privikla na svoj novi dom, i postala omiljena u životinja u zoološkom vrtu.

Čak i kad je porasla, Vini je ostala tako miroljubiva, da je posetiocima bilo dozvoljeno da uđu u njen kavez da je maze i hrane.

Među brojnom decom koja su je posećivala, našao se i Kristofer Robin Milne, koji ju je toliko zavoleo da je promenio ime svog plišanog medveda u Vini Pu, spojivši tako ime medveda sa nadimkom labuda kog je često hranio.

Osim medveda Vini Pua, Kristofer je imao i Pigleta, tigra i magarca Iara. Ove plišane igračke kasnije su poslužile njegovom ocu, piscu Alenu Aleksandru Milneu kao inspiracija za dečije knjige o Vini Puu.

Izvor: Erudita.rs

Original Article