Kako očistiti mikrotalasnu BEZ RIBANJA? Dok vi spremate ručak ona se pere SAMA

Dom i porodica

Mikrotalasna pećnica često nam je veliki pomoćnik u kuhinji, ali ponekad ona može da bude i leglo bakterija i nečistoća. Upravo zbog toga je važno da je čistite redovno i detaljno, a ako ne želite da ribate i gubite vreme primenite ovaj trik kojim ćete je očisititi za čas.

Izvor: Glossy  |  

Foto: CC7/Shuttrstock

Foto: CC7/Shuttrstock

.

Sve što vam je potrebno već imate u kuhinji, to je voda i deterdžent za sudove, koji nećete naneti na suđer i ribati, već se mikrotalasna čisti sama, dok vi radite druge poslove ili se jednostavno odmarate pijući kafu ili gledajući omiljenu seriju.

Pripremite jednu posudu i malo detrdženta za pranje sudova. U posudu sipajte vodu, dodajte malo deterdženta i stavite sve u mikrotalasnu. Zatim uključite na najmanju brzinu oko 4 minuta.

Dok se posuda vrti, iz nje se oslobađa para sa deterdženom koja će da otkravi i one najtvrdokornije mrlje. Nakon što se završi 4 minuta, samo uzmite vlažnu krpu i pređite zidove mikrotalasne.

Sva nečistoća će nestati. Nakon toga samo uzmite malo alkohola na krpicu i istrljajte kako biste uklonili bakterije koje su se evenutalno negde zadržale. Nakon toga, sve je završeno, vaša mikrotalasna blistava i čista i što je najvažnije bezbedna za upotrebu.

Read More