Kako očistiti telo od nikotina?

pixabay.com

Jedan od glavnih razloga zašto je tako teško ostaviti cigarete je zbog načina na koji se nikotin skladišti u telu.

Kada se udahne, on ulazi u krvotok i tamo ostaje i do tri dana nakon zadnje cigarete. Postoji učinkovit način kako možete podstaći sopstveni organizam u borbi sa ovom zavisnošću. Reč je o detoksikaciji nikotina iz tela putem namirnica.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je najbolji za detoksikaciju tela. Pomaže jetri u filtraciji krvi i izbacuje toksine iz tela. Ako je jetra zdrava, može izbaciti nikotin iz krvotoka još učinkovitije i brže.

Šargarepe

Ovo povrće obiluje vitaminima A, C, B i K koji pomažu u jačanju imunog sistema. To znači da telo može prirodno da se bori protiv toksina uz pomoć šargarepa.

Citrusi

Narandže, limun i kivi su izvrsni dodaci detoksikacijskoj dijeti sa kojom možete izbaciti cigarete iz svog života. Citrusi su puni vitamina C, kao i vitamina A i E, a svi oni pomažu u jačanju imuniteta i održavanju hidratacije.

Zeleno povrće

Povrće poput brokolija i spanaća je zdravo, a posebno je poželjno onda kada rešite da prestanete da puštite. Folna kiselina i vitamini B5 i C u ovoj hrani ključni su za detoksikaciju jetre te takođe doprinose jačanju imuniteta.

Voda

Esencijalna potreba i način koji doprinosi prestanku pušenja je hidratacija. Jedan od glavnih problema sa toksinima u duvanu je taj što dehidrira ćelije. Ispijanjem dovoljne količine tečnosti vraćate telo natrag u balans i podstičete bržu detoksikaciju.

Read More