Kako se ugojiti? Problem mršavosti i saveti za dodavanje kilograma

Od kada znam za sebe imam manjak kilograma. U školi sam uvek bila najmanja, nisu pomagali ni svi mogući vitamini i sirupi za apetit. Kasnije nisam mogla da pronađem odgovarajuću veličinu garderobe za sebe, već sam skoro sve morala da stesnim.

Ovo nije bio moj izbor, jela sam normalno, nekad čak i više kako bih dodala koji kilogram, međutim, ništa. Jednostavno, moj metabolizam je takav, veoma je brz tako da se ništa što pojedem „ne lepi“.

Sa druge strane, ako dva dana jedem manje nego obično kilogrami se istope.

Stalno sam postavljala pitanje: “Kako se ugojiti?”

Govorili su mi: “Uživaj u tome, kasnije sa godinama ćeš imati problema sa viškom kilograma”. Ali ja se nisam osećala lepo i zato sam rešila da dodam koji kilogram, da me malo ima. A i sigurna sam da je bolje za zdravlje.

Retko ko danas piše o ovom problemu jer se pretpostavlja da su mršavi ljudi zadovoljni svojom težinom. Lako pronalaze garderobu za sebe, dobro izgledaju, ništa se „ne preliva“.

Međutim, ovo je problem isto kao i onaj sa viškom kilograma. Više zdravstveni nego estetski. U potrazi na internetu kako da dodam koji kilogram, naišla sam na sajt nutricia.rs i ovaj članak:

 

DIJETA ZA GOJENJE

Prilagodila sam ovo sebi i za otprilike mesec-mesec i po dana sam sa 46kg došla na 51kg. Što na mojih 165cm visine izgleda odlično.

U životu nisam imala toliko i bila sam presrećna što sam konačno uspela da se malo ugojim.

Odmah sam osetila promene što se tiče zdravstvenog stanja, a i osećala sam se lepše.

Jela sam 2-3 kuvana jaja dnevno i pila litar mleka dnevno. To je bio samo dodatak ishrani. Sve ostalo sam normalno jela.

Mada, kada pijete pivski kvasac normalno je nešto veća količina hrane nego inače.
Mnogi su mi rekli zašto jedeš toliko jaja, to nije dobro za holesterol, ali meni zaista ništa od voga nije naštetilo.

Skoro sam radila kompletnu krvnu sliku i savršena je.
Ukoliko i vi imate ovakav problem, probajte ovo.

Pročitajte savete sa ovog sajta i sigurna sam da rezultati neće izostati.

Još nešto, ne zaboravite da se bavite fizičkom aktivnošću kako taj višak kilograma ne bi postao pravi višak koji vam neće lepo stajati i koji će vam smetati.