Karboksiterapija podočnjaka briše tamne krugove ispod očiju!

Karboksiterapija podočnjaka briše tamne krugove ispod očiju!

Autor: Zorana Grujin

Karboksiterapija podočnjaka je popularna medicinska procedura tokom koju se u kožu ubrizgava CO2, sterilan medicinski gas, koji ima moć da izbriše vaše podočnjake.

Ova procedura nije nova. Ona se koristila još 1930. godine, ponajviše u francuskim banjama. Francuzi su u bazene ubacivali ugljen dioksid, kako bi se pacijentima poboljšala cirkulacija i kako bi venske rane lakše zarastale. Posle dvadeset godina ugljen dioksid ubrizgavao se direktno u potkožno tkivo kako bi se povećala cirkulacija i kako bi se smanjila masnoća u krvi.

Koža kod pacijenata vremenom je dobila bolji tonus i ojačala je.

U estetskoj medicini, devedesetih godina počela je pomama za ovom metodom, jer daje fantastične rezultate za kratko vreme.

Karboksiterapija podočnjaka je nekad neophodna, jer kako starimo, tamni podočnjaci izgledaju sve gore i ne možemo više da ih sakrijemo, ma koliko god se trudili. Podočnjaci nas nekad toliko brinu, jer su uvek nepoželjni, a tako očigledni.

lično iskustvo bore

Šta je karboksiterapija podočnjaka?

Sigurno se sada pitate koje su to dobrobiti ovog čudotvornog gasa. Mi imamo odgovore na sva vasa pitanja, zato i ostanite sa nama, pa u sledećim redovima saznajte kako ovaj medicinski tretman može da otkloni vase podočnjake sa lica.

Podočnjaci se mogu ukloniti i prirodnim putem, ali ako vam treba brže rešenje onda ćete zakucati na vrata ordinacije.

Za ugljen dioksid smo svi mi čuli i znamo da je on deo vazduha, ali da li ste znali da je on veoma zastupljen u medicini i da se često koristi za rešavanje mnogih zdravstvenih problema? Ugljen dioksid je prirodan i bezbedan agens i on se neprestano oslobađa u procesu disanja. Od medicine, pa sve do estetike, ugljen dioksid će vam pomoći da dostignete izgled kao sa reklama, baš onda, kada ste u stanju da odustanete od svega.

Karboksiterapija je ubrizgavanje malih količina ugljen dioksida u kožu i u potkožno tkivo. Gas izaziva snažno širenje krvnih sudova, cirkulacija se momentalno ubrzava, pa dolazi i do dotoka kiseonika. Metabolički procesi se pokreću i ćelije oživljavaju.

Ako vas muče podočnjaci i smatrate da oni narušavaju izgled vašeg lica, onda vam je često na umu pitanje: Kako da ih se rešim?

Mogu vam pomoći ovi trikovi protiv podočnjaka.

Podočnjaci nisu tu bez razloga. Možda ste ih nasledili, genetika je čest krivac za tamne kolutove oko očiju. Ako niko iz vaše porodice nema velike podočnjake, onda je u pitanju nešto drugo – negde grešite.

Ako imate podočnjake, izgledaćete umorno, čak i kada ste u punoj snazi. Iscrpljeno lice sakriva se korektorima i jačom šminkom, ali kada sve to skinete, opet ćete u ogledalu videti bledo lice i kolutove, možda i viseće kesice oko očiju.

Podočnjaci mogu da budu u različitim bojama, variraju od plave do ljubičaste. Nekad su naduveni, nekad nisu. Podočnjaci mogu da budu rezultat neadekvatne ishrane, nedovoljne hidratacije, a nekad ste samo umorni, živite prebrzo i vaš san nije dovoljno kvalitetan.

Ovo je dobra hrana protiv podočnjaka.

Ako vam je organizam u lošem stanju, možda je najbolje da prvo na tome poradite, a tek onda da rešavate problem samih podočnjaka. Jednostavno, zdavlje je najvažnije i ako nešto nije u redu, to će se lako ocrtati na vašem licu.

Pre nego što se odlučite za karboksiterapiju, preporučujem vam da pročitate Aleksandrino iskustvo. Aleksandra je sa mnom podelila odličan recept za eleminisanje podočnjaka. Osim podočnjaka, ona je zategla svoju kožu i njene bore su nestale. Nekada je imala tamne kolutove kojih se stidela. Podočnjaci su uticali na njeno samopouzdanje i sprečavali je da istakne svoju lepotu. Ona sada izgleda mnogo mlađe! Njeno lice sija i to ne može da se ne primeti. Pročitajte njenu priču na sledećem linku: https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-bora-podocnjaka-i-podmladila-lice-za-kratko-vreme/

Kako se izvodi karboskiterapija podočnjaka?

karboksiterapija za podočnjake

Želite da podmladite svoje lice u što kraćem roku, nehirurškim putem? Ako je tako, onda je karboksiterapija podočnjaka odlično rešenje za vas.

Zatezanje očnih kapaka i smanjivanje podočnjake lako se izvodi sa ugljen dioksidom. Natečeni podočnjaci biće mnogo blaži, a boja će konačno postati prirodna.

Zahvaljujući efektu izbeljivanja, podočnjaci više neće biti plavi ili ljubičasti. Čak i ako imate genetski smeđe podočnjake, ovaj tretman može da ih izbledi i da vam reši problem koji vas godinama muči i zbog se osećate loše.

Pomoću specijalnog uređaja, ugljen dioksid se ubrizgava u željeno područje. Radi se sa tankim iglicama, koje se koriste i kod mezeroterapije. Iako su iglice u pitanju, tretman je blago neprijatan, ali nije bolan. Osetićete pritiskanje. Ovaj tretman ne zahteva upotrebu anestezije. Pošto je ovaj gas dobro rastvorljiv, nema mogućnosti za gasnu alergiju.

Ono što možete očekivati jeste crvenilo, koje se povlači već za nekoliko minuta. Ono nastaje usled širenja krvnih sudova. Osetićete toplinu, ali i ona je prolazna.

Jedan od najčešćih neželjenih efekata jesu blage modrice koje se povlače za nekoliko dana. Dobro bi bilo da ih tretirate preparatima koji mogu da ubrzaju taj proces. U zavisnosti da li se jave ili ne, modrice se mažu prirodnim uljima ili posebnim kremama za područje oko očiju. Doktor će vam prepisati terapiju ukoliko je ona neophodna, a dobićete i savete o kućnoj nezi nakon tretmana.

Šta posle karboksiterapije podočnjaka?

Kada se uradi tretman karboksiterapije, ne morate da brinete o oporavku. Odmah možete da se vratite svojim svakodnevnim aktivnostima i da uživate u danu.

Tretmani se mogu izvoditi na svakih nedelju dana dok ne dođe do znatnog poboljšanja. Za podočnjake je potrebno oko 5, 6 tretmana, po rečima stručnjaka.

Kada završite sa serijom tretmana, trebalo bi da ga ponavljate bar jednom ili dvaput godišnje, u zavisnosti od situacije. Doktor će proceniti koliko će vam tretmana biti potrebno. Pošto je tretman sam po sebi bezbedan, ne može doći do alergijskih reakcija i do neželjenih efekata.

Ozbiljniji neželjeni efekti zbog treba brinuti zapravo i ne postoje, jer je ovo jedan od najblažih tretmana sa kojim ćete uspeti da se rešite podočnjaka. Svaki pacijent ima različit broj tretmana i sve zavisi u kojoj su meri vaši podočnjaci modri i naduveni.

Metod karboksiterapije se najčešće koristi u kombinaciji sa hijaluronskim filerima i tada se dobijaju najbolji rezultati. Znamo da je najvažnije da se rezultati vide brzo i ovaj tretman to može da vam omogući. Zatgnutija koža biće vidljiva već posle prvog tretmana, a sa svakim sledećim, vaši podočnjaci biće manji.

Prednosti karboksiterapije podočnjaka

Prednosti karboksiterapije su mnogobrojne. Najvžnije je to što je ovaj tretman sasvim bezbedan i možemo slobodno reći i bezbolan. Kod oparacije podočnjaka to nije slučaj.

Izgled vaše kože biće mnogo lepši nego pre tretmana i uživaćete u promeni koja je očigledna. Karboksiterapija se primenjuje u estetske svrhe, ali ne samo za podočnjake. Tretmani su vrlo popularni i za rešavanje problema sa borama, strija, ožiljaka, celulita i podbratka. Sve to brža cirkulacija i bolji tonus kože mogu da vam omoguće, da konačno odahnete i da ne razmišljate o nedostacima na svom telu.

Naravno, nije dovoljno samo uložiti novac u tretmane i ništa u životu ne promeniti. Ako hoćete da se osećate lepo i udobno u svojoj koži, na tome treba da radite. Za lice bez podočnjaka potreban vam je redovan i kvalitetan san, unos tečnosti, najbolje vode i čajeva, ali i zdravija ishrana bogata voćem i povrćem.

Karboksiterapija podočnjaka radi se i posle liposukcije jer ima moć da zategne kožu i da joj da svežinu i sjaj.

Najnovija istraživanja pokazala su da karboksiterapija daje odlične rezultate kada je rast kose u pitanju. Intenzitet pigmenta i kvalitet dlake se poboljšavaju. Vlasi postaju jače, a kosa manje opada.

Pročitajte detaljnije o bržem rastu kose uz pomoć karboksiterapije.

Prednosti karboksiterapije za podočnjake jesu u tome što ovaj tretman može da regeneriše područje oko očiju, i da stvori novi kolagen koji je koži potreban kako bi ostala zategnuta i lepa. Znakovi starenja neće biti tako vidljivi, a boja podočnjaka će iz tretmana u tretman biti sve bolja i umerenija.

Karboksiterapija podočnjaka radi se i prati pod kontrolom dermatologa, a može se kombinovati zajedno sa drugim tretmanima za podmlađivanje lica i tela.

Karboksiterapija podočnjaka iskustva

lično iskustvo bore

Luna nam je ispričala njeno iskustvo koje će vam biti od koristi ukoliko se odlučite da isprobate ovaj tretman.

“Moji podočnjaci su oduvek bili tamni. Smetalo mi je to jer je moje lice trpelo godinama jaku šminku. Znate već, prvo baza, pa dve nijanse korektora, pa puder, zatim rumenilo, i završni hajlajter. I tako, svakoga jutra pre posla. Pojavile su mi se i bubuljice, pore su zapušile i koža je totalno izgubila sjaj.

Moji podočnjaci su genetski i nikada nisu bili svetliji. U onim “ženskim danima” oni su katastrofalni i moje lice izgleda kao da sam deset godina starija no što jesam. Odlučila sam se za tretmane karboksiterapije, nadajući se da se zauvek rešiti podočnjaka. Posle prvog tretmana nije se videla neka ogromna razlika. Ukupno sam uradila 7 tretmana, radila sam ih na svakih nedelju, nedelju i po dana.

Posle tih 7 tretmana, moje lice jeste izgledalo drugačije. Bilo je svežije i tonus kože bio je prirodniji i bolji. Podočnjaci su bili svetliji, toliko da nisam morala da koristim više korektor za podočnjake, pa sam s vremenom smanjila i šminkanje, što mi je izuzetno značilo.

Karboksiterapija podočnjaka nije uopšte bolna, iako je koža oko očiju tanka i osetljiva. Posle prvog tretmana imala sam blago crvenilo, a već sledeći put bilo je sve u redu. Prošlo je dve godine od rađenja tretmana, i podočnjaci se vraćaju ponekad, kada ne spavam ili kada živim par dana zaredom brzo i nezdravo.

Više nisu tako tamni, pa i ne obraćam mnogo pažnje kada dođu ti loši dani. Ja sam izbegla one obavezne korekcije, i smatram sada da je to greška i da zaista treba da se ispoštuje tretman koji se radi jednom ili dvaput godišnje, kako bi se rezultat održavao.

Kada sam sredila podočnjake, moj dermatolog mi je toplo preporučio da nabavim kremu za podočnjake, jer su one odlične posle tretmana. Malo dodatne hidratacije i nege nikako nije na odmet. Ako samo uradite tretmane, i nastavite sve po starom, brzo će se situacija pogoršati, pa zato treba biti obazriv.”

Karboksiterapija podočnjaka cena

Cena ovih tretmana varira od salona do salona, ali i od grada do grada. Kako smo saznali, optimalna cena kreće se od 3000 pa do 5000 dinara po tretmanu. Svakako će vam biti potrebno više tretmana, pa za karboksiterapiju treba da se odvoji malo više novca.

Ako smatrate da cena nije problem, onda ćete se lako odlučiti za karboksiterapiju, jer dobićete lepšu i zategnutiju kožu oko očiju za kratko vreme.

Karboksiterapija, da ili ne?

Karboksiterapija podočnjaka nema nekih posebnih mana, ali svakako postoji činjenica da morate da poradite na svom kvalitetu života i da održavate lepotu, kada završite seriju tretmana. Ovi tretmani ne mogu da traju zauvek i ne mogu da obezbede lice bez podočnjaka za čitav život. Ako ih redovno radite, podočnjaci će ostati minimalni i njihova tamna boja će se povlačiti in a kraju, nestati.

Nije teško odlučiti, jer imamo više pozitivnih nego negativnih činjenica koje nam govore da je ovaj tretman bezbedan, ne boli i što je najvažnije, daje rezultate.

Ako vam se ovaj tretman ne dopada, znajte da postoje i drugi, takođe brzi i efikasni tretmani protiv podočnjaka koje možete da isprobate. Za početak, otkrijte zbog čega se podočnjaci nalaze na vašem licu i šta sve možete da uradite kako bi oni nestali na prirodan način, a ako je genetika u pitanju, onda će vam prijati estetski tretman koji koriguje nesavršenosti na licu i telu.

Ocena čitalaca0/5

POVEZANI ČLANCI

7 razloga i načina da upotrebite peršun za lice

Lepota

Autor: Blaženka Vesić

Bademovo ulje za lice i kosu i njegova čudotvorna moć

Lepota

Autor: Ivana Simić Apostolou

Da li je karboksiterapija kose stvarno efikasna?

Lepota

Autor: Ksenija Lončar

Da li mezoterapija lica moze da vas podmladi?

Lepota

Autor: Jelena Basta

Dobra krema za podočnjake napada problem sa svih strana!

Lepota

Autor: Sladja Stamenkovic

Evo šta može hijaluron za podočnjake!

Lepota

Autor: Zorana Grujin

Istražili smo kako se koristi kurkuma za lice i zašto žene obožavaju ovu masku


Lepota

Autor: Blaženka Vesić

Izbeljivanje podočnjaka za odmoran i podmlađen izgled lica!


Lepota

Autor: Strainovic

Jastučići za podočnjake osvežavaju izgled za par minuta


Lepota

Autor: Zorana Grujin

Kako osvežiti umorno lice u par jednostavnih koraka


Lepota

Autor: StrainovicOriginal Article