Koje metode laserske korekcije vida postoje?

Laserska korekcija vida najčešće se odvija dvjema metodama – PRK i LASIK.

U klinici Optical Express i LASIK i PRK zahvati mogu biti dodatno poboljšani upotrebom iDesign dijagnostičkog uređaja koji može detektirati čak i najsitnije nepravilnosti oka.

Postoji cijeli niz laserskog skidanja dioptrije, međutim, možemo stvari svesti na dvije. Jedna gdje se radi poklopac LASIK metodom i jedna gdje poklopca nema, to su metode površinske. Nekako se u toj povijesti skidanja dioptrije iskristaliziralo da je LASIK metoda, i to sa femtosalnim laserom, najbolje što postoji , jer površinske metode koristimo iznimno rijetko, samo kada iz nekog razloga ne možemo izraditi poklopac. Prema tome, danas samo isključivo govorimo o LASIK metodi.

Ova najmodernija tehnologija u laserskoj korekciji vida u Hrvatskoj funkcionira ovako:

jedan laser skida dioptriju, drugi laser radi poklopac, taj poklopac omogućava oporavak unutar nekoliko sati. Ljudi koji su jedan dan operirani, drugi dan već mogu normalno funkcionirati zahvaljujući toj tehnologiji”.

Tehnologija omogućuje kirurgu da prilagodi zahvat posebnostima svakog oka. Riječ je o tehnologiji koja ide korak dalje od klasičnog skidanja dioptrije. iDesign tehnologija mjeri puno detaljnije i najvažnije je imati laser koji to može prenijeti na površinu oka. Tehnologija koja to može prenijeti na oko i čovjeku omogućiti preko 100% vida, to je nešto što se razvijalo unutar desetak godina.

Optical Express

dr. Dean Šarić, Optical Express

Pročitajte sljedeće:

Znakovi koji ukazuju da trebate pregled vida

Retinitis pigmentosa (RP) – što je i kako se liječi?

Kako se izvodi lasersko skidanje dioptrije?

Koliko dugo se mora biti bez leća prije laserske korekcije vida?

Hoću li imati problema s noćnim vidom nakon laserskog skidanja dioptrije?

Zamagljen vid – jedan od znakova da imate astigmatizam

Je li laserska korekcija vida siguran zahvat?

Što je laserska korekcija vida?

Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamjena očne leće

Read More