KOLIKO CENTIMETARA IMATE? Obim vašeg struka ukazuje na ozbiljne probleme sa zdravljem!

Mere struka dobar su pokazatelj zdravlja i izloženosti riziku pojave srčanih oboljenja i dijabetesa.

 

Ustanite uspravno, izdahnite (bez uvlačenja trbuha) i zabeležite svoj obim struka, centimetar ili dva iznad kukova. Rezultat ima daleko veće implikacije od bilo kakvih zabrinutosti o tome kako izgledate ili kakva vam odeća odgovara.

 

Ako vaš struk iznosi 89 ili više centimetara za žene ili 101 ili više centimetara za muškarce, šanse su da imate potencijalno opasnu količinu abdominalne masnoće.

 

foto: Profimedia

Potkožna masnoća koja visi ispod kože kao „ljubavne ručke“ ili „pojačava“ bedra, zadnjicu ili nadlaktice može biti kozmetički izazovna, ali je inače bezopasna. Međutim, dublja trbušna masnoća – visceralna masnoća koja se nakuplja oko trbušnih organa – je metabolički aktivna i može biti snažno povezana s nizom ozbiljnih bolesti, uključujući bolesti srca, rak i demenciju.

Čak i ljudi normalne težine mogu akumulirati štetne količine skrivene masti ispod trbušnog zida.

 

To nije masnoća koju možete rešiti jednostavnim vežbama za trbušnjake. Gubitak težine kroz zdravu ishranu i vežbu – aktivnosti kao što je hodanje i trening snage – jedini su siguran način da je se rešite.

 

Istraživanje u Velikoj Britaniji pokazala je vezu između razvoja srčane bolesti i povećanja obima struka tokom dvadesetogodišnjeg razdoblja. Čak i kada su uzeti u obzir ostali činioci rizika za koronarnu bolest, šanse za razvoj bolesti srca udvostručile su se među ženama s najvećim strukom. Svaka dodatna dva centimetra u veličini struka žena povećala je rizik za 10 posto.

 

foto: Shutterstock

Kurir.rs/Novi.ba, Foto: Profimedia

NE PROPUSTITE

(VIDEO) NAKON ŠTO SE PORODILA POČELA JE DA NOSI KORSETE 23 SATA DNEVNO: Sada ima struk od 45 centimetara, a evo kako reaguje okolina!

SKINITE SALO SA STOMAKA ZA 3 NEDELJE: Napravite smesu od rena, limuna i meda i ostaćete oduševljeni!

SMANJITE OBIM STRUKA ZA 2 NEDELJE: Moćna dijeta koja skida salo sa stomaka, kukova i čisti jetru

 


Kurir

Autor: 
Kurir