KOMARCI VAM NE DAJU MIRA: Opustite se i otjerajte ih prirodnim trikovima!

Komarci znaju biti naporni, ali možete ih se riješiti
Izvor: Pixabay

POMOZITE SI SAMI

+
AAA

KOMARCI VAM NE DAJU MIRA: Opustite se i otjerajte ih prirodnim trikovima!

Autor: Matea Sušac

Postoji li išta neugodnije od uboda malih nepoželjnih kukaca tijekom ljetnih vrućina? Ta mala stvorenja zaista znaju biti nepodnošljiva, a najviše je komaraca.

Bolesti koje se prenose komarcima svake godine ubiju više od milijun ljudi širom svijeta. Među njima su malarija, žuta groznica, encefalitis i, češće u Sjedinjenim Državama, bolest virusa zapadnog Nila.

Komarci također nose i srčanu glistu, bolest opasnu za pse. I dok se mnogi s komarcima bore raznim preparatima i sprejevima, postoje i drugi načini.

Možete pripremiti jednu tekućinu koja će, kada u nju stavite svjećicu da pluta, proširiti jak miris prostorijom i otjerati komarce. Budući da komarci uvijek traže mjesto za slijetanje oni polažu jaja, a voda je privlačna opcija.

U svome dvorištu pazite na vodu koja se skuplja, kante za smeće i slično. Naime, čak i igračke i poklopci mogu skupljati vodu nakon kiše i privlačiti komarce.

Osim toga, možete postaviti mreže na prozore kako komarci ne bi ulazili u vaš dom. Međutim, kada ni to ne pomaže postoje i prirodni trikovi kojima se možete poslužiti.

Prirodni trikovi za tjeranje komaraca

Odrežite nekoliko kriški limuna ili limete i deset klinčića. Zabodite nekoliko komada u svaku krišku i postavite ih na tanjuriće, blizu prozora, npr. na noćni ormarić.

Jedan od prirodnih trikova je i osušeni talog kave. Stavite ga na metalnu posudicu i zapalite, a ružan miris otjerat će komarce.

Različite biljke odbijaju komarace, primjerice: metvica, bosiljak, ružmarin, češnjak, lavanda ili neven. Tim biljkama možete ukrasiti svoje dvorište, a zaštitit ćete i psa ili mačku.

Lavanda isto može pomoći jer ju komarci ne vole. Možete napraviti sprej za tijelo s esencijalnim uljem lavande i utrljati ga na kožu. Taj sastojak je jako zdrav.

Osim toga, možete napravite sprej koji odbija komarce od jabučnog ocata. Jednostavno dodajte nekoliko kapi ulja limuna za bolji učinak. Samo nanesite sprej i strpite se dok ne počne djelovati.

Autor:Matea Sušac

ZADNJE VIJESTI


NAJZASTUPLJENIJI MINERAL U TIJELU

NAMIRNICE KOJE ĆE VAS IZNENADITI: Ako imate manjak kalcija, probajte jesti ovu hranu!


KANCEROGENA SVOJSTVA

AJME UŽAS! POVUČENI OMILJENI SLADOLEDI SNICKERS, TWIX, BOUNTY, M&M, I DVA ‘DUKATOSA’


MENTALNO ZDRAVLJE

MEĐUNARODNI DAN PRIJATELJSTVA: Jeste li znali da je druženje važno za naše zdravlje?


POMOZITE SI SAMI

KOMARCI VAM NE DAJU MIRA: Opustite se i otjerajte ih prirodnim trikovima!

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.Original Article