Komedoekspresija kao lak put do savršenog lica!

Komedoekspresija kao lak put do savršenog lica!

Autor: plavsic

Komedoekspresija nam svima ponekad treba! Ako se pitate o čemu je reč, onda obratite pažnju na redove koji slede i saznajte šta je komedoekspresija i zašto vam je neophodna.

Komedoni su male izbočine, koje liče na bubuljice, ali nisu bele, tj. ne sadrže gnoj.

Komedoekspresija je , ništa drugo, nego ceđenje komedona i svojevrsni tretman detaljnog čišćenja lica.

Komedoekspresija se izvodi u kozmetičkom salonu, dakle u čistm i sterilnim uslovima, tako da je uvek, ali uvek savet za sve žene, da to ne rade same kod kuće. Ceđenje bubuljica kod kuće može da dovede do mnogih komplikacija.

Ono što će većina žena uraditi kada ugleda bubuljicu na svom licu, jeste da je iscedi sama. Kada to radite same, dešava se da sadržaj mitisisera ili bubuljice prodre dublje pod kožu. Vi nečistim rukama unosite bakterije, onda se stvara se zapaljenje koje može rezultirati stvaranjem ožiljaka na kraju.

Možete napraviti više štete nego koristi, a kao krajnji rezultat, umesto čistog lica, kao što smo rekli mogu ostati trajni ožiljci, što svakako ni jedna žena ne želi.

Pa šta je onda rešenje za vas u tom slučaju?

Komedoekspresija je jedan od onih tretmana koje bi trebalo da radite u kozmetičkom salonu kod svog kozmetičara od poverenja. Dakle, nema eksperimentisanja kod kuće!

Da vidimo onda šta je, kako se izvodi i kako izgleda sam tretman manuelne komedoekspresije.

Šta je komedoekspresija?

Što se tiče komedoekspresije, postoje oprečna mišljenja i kod samih dermatologa.

Mnogi smatraju da je ovaj vid čišćenja lica agresivan, jak i da ostavlja posledice.

Međutim u samoj praksi iskustva govore drugačije. Svi oni dermatolozi i kozmetičari koji izvode komedoeskspresiju znaju koliko je ovaj tretman važan i da dovodi do brzih i vidljivih rezultata.

Posledica ne može da bude, samo ukoliko osoba koja izvodi manuelanu komedoeskpresiju jeste stručna, koja ima znanje i iskustvo. Tada, neće doći do neželjenih rezultata, tj. do ožiljaka na licu.

Redovnim tretmanima komedoekspresije dolazi i do skupljanja pora i do njihovog smanjenja.

Dermatolog ili osoba koja izvodi tretman, nakon komedoekspresije treba da preporuči svakom pacijentu kućnu negu, koja je individualna.

Dakle, nega koju svaka osoba mora da ima kod svoje kuće se razikuje od osobe do osobe.

Ono što je najvažnije jeste da nedelju dana nakon samog tretmana treba da koristite kremu sa zaštitnim faktorom, kao i da budu pojačani higijenski uslovi.

Isto tako, savet je da nastavite sa svojim redovnim tretmanom protiv bubuljica. Ukoliko ste navikli da se negujete kremama protiv bubuljica, nastavite tako. Ukoliko niste, preporučuje se da to budu krema na prirodnoj bazi, koje su bolje i efikasnije od krema koje sadrže jake sastojke.

Pročitajte i Ksenijino iskustvo. Ona je rešila problem sa masnom kožom i bubuljicama potpuno prirodno i oduševljena je rezultatima. Podelila sa nama svoju priču, a šta je rekla pročitajte na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-bubuljica-mitisera-masne-koze-lica/

Kontrola je takođe jedan važan korak kod komedoekspresije. Na taj način dematolog će dodatno da očisti lice, kako bi se uklonio nov sadržaj koji se možda pojavio u međuvremenu, ili nešto što je možda na prvom tretmanu promaklo.

Problematična koža sklona aknama mora da se čisti jednom mesečno. Kasnije, vremenom ovo vreme može da bude i ređe, kada se lice očisti. Za žene je preprouka da se komedoekspresija radi u danima posle menstruacije. Na taj način, sam tretman neće biti bolan, a efektii će bit bolji zbog povlačenja nakupljene vode u koži.

Iako se svi dermatolozi slažu da ne postoji terapija koja 100% daje rezultate kod kože sa bubuljicama, ipak komedoekspresija jeste jedini put kojim možete da smanjite svoj problem, kako stanje lice ne bi bilo zapušteno.

U suprotnom, ako se ne negujete, stanje može da dovede do trajnih estetskih, a isto tako i psihičkih posledica – može da utiče na vaše samopuzdanje.

Dakle, odgovor na pitanje šta je manuelna komedoeskpresija odgovor bi bio da je to tretman koji treba da obavlja stručno lice u kom se uklanjaju akne i komedoni, ručno ali uz pomoc sterilne opreme.

Postoje različite vrste komedoekstraktora, koje isključivo služe da se na bezbedan i siguran način ukloni sadržaj mitisera. Reč je o posebnom dermatološkom alatu koji je specijalno dizajniran sa završecima koji služe da se određenim i kontrolisanim pritiskom vrši istiskivanje sadržaja komedona. Najveća prednost jeste što su posledice nepostojeće, dakle uz minimalnu traumu okolnog tkiva.

Kada se primenjuje komedoekspresija?

komedoekspresija lica kako se radi

Pre samog odlaska na tretman čišćenja kože, veoma je važno da svaka osoba koja ima problem sa bubuljicama, ima redovnu higijenu kože. Higijena podrazumeva redovno čišćenje tonikom ujutru i uveče i korišćenje krema protiv bubuljica.

Saznajte kako da očistite lice

Komedoekstrakcija se preporučuje kao dodatni vid lečenja, koji može dodatno da vam pomogne.

Isto tako, sama higijena se razlikuje od tipa kože. Ovde se pre svega misli na preparate koje ćete koristite, koji su specijalno kreirani za svaki tip kože, bilo ona masna, normalna ili suva.

Kada i koliko često se izvodi komedoekspresija odrediće deramtolog na vašem prvom pregledu.

Zašto je neophodno raditi komedoekspresiju lica?

Ovde je jasno da bez toga vaše lice neće biti čisto, a komplikacije kod zapostavljene kože višestruke. Međutim, da bi bolje razumeli neophodnost samog tretmana, mora da razumete sam proces nastanka akni na pravi način.

Postoje otvoreni (crne) i zatvoreni (beli) komedoni, koji se formiraju “zarobljavanjem” ili zadržavanjem viška masnoće u koži. Ukoliko se ovaj sadžaj ne ukloni, bakterije dovode do zapaljenja.

I ne samo to, ovakva situacija, vremenom može da dovede do pucanje folikula i izlivanja sadržaja u kožu i tako dolazi do ozbiljnijeg zapaljenskog procesa.

Dakle, sada vam je jasno zbog čega je komedoekspresija tretman koji je neophodan i za koji nema razloga da se dvoumite da li vam je potreban.

Kako se radi komedoekspresija?

Ono što je veoma važno kod komedoekspresije, a ponovićemo još jednom jeste da se ne sme raditi u kućnim uslovima. Prljave ruke, nepravilna nega i nepravilno istiskivanje mogu dovesti do pogoršanja stanja.

Pročitajte zašto je važno pravilno ceđenje mitisera

Dakle, komedoekspresiju radi stručno lice. Njegov zadatak je da na pregledu proceni stanje i odredi sve akne koje su spremne za intervenciju. Takve akne se nazivaju pustule (bubuljica koja je dostigla zrelost tako da se može raditi komedoekspresija).

Komedoekspresija (čišćenje lica) se nikada ne radi pre pripreme same kože. Priprema lica podrazumeva čišćenje i denzifikaciju.

Kada kozmetičar završi sa pripremom, nakon toga pari se lice, kako bi se pore otvorile. Pore se moraju otvoriti kako bi olakšali sam tretman, kako ne bi došlo do nekog neprijatnog i neizdrživog bola, i kako bi se samom klijentu smanjila neprijatnost.

Kada su pore otvorene sledi manuelna komedoekspresija.

Vodite računa da osoba koja izvodi tretman obavezno to čini sa rukavicama na rukama, pomoću dva papirna ubrusa ili vate, koja treba da se obmotaju oko prsta. Prstima se pritiska sama pustula, sve dok ne izađe gnojni sadržaj. Na taj način se očisti ceo kanal i on je tada sasvim i potpuno čist.

Ovaj deo čini najveći deo same komedoekspresije.

Dakle, tretira se jedna po jedna bubuljica.

Ukoliko nemate puno bubuljica, trajaće kraće, dok u situaciji kada je koža mnogo upaljena, može da traje dosta duže.

Kada je kozmetičar očistio celo lice nanosi se se maska i krema, koja će umiriti vaše lice i ubrzati proces zarastanja.

Kozmetičar može da vam priušti i blagu masažu lica, kako bi vam se lice opustilo.

Komedoekspresija prednosti

komedoekspresija lica

Komedoekspresija, kao stručno sproveden tretman lica jeste osnova od koje počinje dalja nega kože adekvatnim preparatima. Medjutim, ovakav tretman ne predstavlja samo tretman lica već i deo estetske kulture.

Sa ovim procesom čišćenja lica, koža dobija neophodno dubinsko čišćenje čime ona počinje ponovo da diše.

Dakle, sam tretman komedoekspresije uključuje sledeće korake:

  • Čišćenje
  • Otvaranje pora vapozonom
  • Istiskivanje mitisera
  • Dubinsku dezinfekciju kože aparatom sa visokofrekventnim strujama
  • Masku i kremu po tipu kože
  • Blaga masaža lica

Kao rezultat, dobijate od tretmana:

  • Čistu i zdravu kožu
  • Preventivno delovanje na pojavu bubuljica
  • Sveža i glatka koža
  • Čistu T zonu

Posebna prednost samog tretmana ogleda se u tome što se može koristiti i preporučuje se kod svih osoba, bez obzira na tip kože. Poseban akcenat se stavlja na rad na takozvanoj T zoni lica (čelo, nos, brada) gde se, zbog većeg broja lojnih žlezda najviše stvaraju akne, miteseri i bubuljice.

Preporučuje se i osobama u pubertetu u kojem se zbog izražene hormonske aktivnosti javljaju prve promene na licu. Posebno za mlade osobe je važan pažljiv pristup koži lica. Na taj način se, bar delimično, može uticati preventivno na pojavu bubuljica i akni.

Sve što treba da znate o pubertetskim bubuljicama

Svaki kozmetičar će preporučiti redovan odlazak na komedoekspresiju lica. Broj zavisi od stanja kože. Za upaljeno lice, čak i jednom mesečno, dok koža koja je dobro negovana, 2 do 3 puta godišnje.

Sam tretman traje 90 minuta, a na vama je da samo opustite, ne brinete i uživate.

Komedoekspresija iskustva

Ukoliko se i dalje pitate da li je ovaj tretman za vas, ili ste i dalje mišljenja da bubuljice možete sami cediti kod kuće, da vidimo šta kažu iskustva osoba koje su probale tretman komedoekspresije.

Tamara je svoje iskustvo podelila na jednom ženskom forumu i mi ga prenosimo u celosti.

„Imam dvadeset godina. Sa 15 godina su mi se pojavile prve bubuljice po licu. Povukla sam se u sebe. Pokušala sam sa raznim tretmanima koji su obećavali čisto lice. Rezultata nije bilo. Onda sam rešila da napravim tretman parenja lica kod kuće i da sama rešim svoj problem. Nisam imala iskustva i to je moja najveća greška. Sebi sam napravila trajne ožiljke i još uvek sebi ne mogu da oprostim što sam pomislila kako ću ja uspeti sama da se rešim bubuljica.

Probala sam i komedoekspresiju, ali to mi je pomoglo kratkoročno, jer su i dalje bubuljice izbijale po mom licu. I ne samo to, nego su se proširile i po vratu i leđima.

Onda mi je drugarica preporučila tretman za bubuljice koju je ona koristila par meseci i sa kojom je trajno rešila svoj problem. Naravno da sam odmah kupila tretman, jer više nisam znala šta da radim.To je rešilo moj problem i ja sam sada jedna mlada i vrlo zadovoljna osoba.

Ono što se i dan danas dešava, jeste da mi se pojavi po koja bubuljica po licu, ali ja sam i dalje ostala verna mom anti akne tretmanu od kojeg se ne odvajam.

Ljilja je napisala na tom istom ženskom forumu sledeće iskustvo :

„Ja sam išla na komedoekspresiju i mogu reći da sam zadovoljna. Imala sam jako veliki problem sa bubuljicama i odmah sam krenula na ovaj tretman čišćenja lica. U početku sam išla svakog meseca, a vremenom kako se broj bubljica smanjivao, proredila sam na dva puta godišnje.

Meni je ovaj tretman pomogao i rado bih preporučila svim mladim osobama koje imaju problema sa bubuljicama.“

Mira je napisala kako je samo jednom išla na čišćenje lica, jer njena koža nije bila mnogo upaljena. Otišla je na preporuku drugarice, ali smatra da joj i nije bio potreban. Savetuje sve devojke koje imaju veliki problem sa aknama i bubuljicama, da prvo posete svog dermatologa.Kaže da sve zavisi od tipa kože, vrste bubuljica i samog stanja. Savetuje sve osobe da ništa ne radi na svoju ruku, kako ne bi kasnije žalile zbog nekih ozbiljnijih posledica, kao što su ožiljci.

Komedoekspresija cena

Ukoliko se sada pitate koliko je potrebno izdvojiti za ovakav jedan tretman, cena je vrlo relativna. U nekim salonima čišćenje lica košta 2000,00 dinara, dok u drugim možete platiti i duplo više.

Pre nego što se odlučite da obavite tretman, savet je da se prethodno dobro raspitate kod koga ćete obaviti tretman. Dobro se raspitajte o stručnosti same osobe koja uzvodi komedoekspresiju.

Prvi korak bi bio svakako da odete na kontrolni pregled, gde će dermatolog oceniti samo stanje vaše kože. Možda će vam i preporučiti neki drugi tretman, koji bi prema stanju vaše kože, vama više odgovarao. Samo tako ćete doći do čistog lica i trajnog rešenja za bubuljice i akne.

Ocena čitalaca5/5

POVEZANI ČLANCI

Ceđenje bubuljica: kratak vodič kroz borbu sa aknama

Lepota

Autor: Sladja Stamenkovic

Mitiseri na nosu, objavljujemo vam rat!

Lepota

Autor: Sladja Stamenkovic

Pravilno ceđenje mitisera kod kuće

Lepota

Autor: plavsicOriginal Article