Korekcija usana – lepotica ili zver?

Korekcija usana – lepotica ili zver?

Autor: Strainovic

Izgled lica je veoma važan za osećaj sreće i samopouzdanja. Kada usne nisu po vašem ukusu osećate se nesigurno. Da li je korekcija usana najpametniji izbor?

Korekcija usana najčešće znači njihovo povećanje, u nekim slučajevima i promenu oblika ali i smanjenje usana. Oblik i veličina usana uveliko definišu fizionomiju. Stoga ne čudi što je korekcija usana danas tako popularna.

Razloga zašto vam se vaše usne možda ne dopadaju može biti mnogo.

Korekcija usana je beauty rešenje. Izvodi se na razne načine saznajte kako.

Retki su oni kojima su baš potpuno zadovoljni svojim izgledom toliko da ne bi ništa menjali.

Oni sa kovrđžavom kosom bi ubili za ravne vlasi dok bi visoki hteli da su malo niži i tako u nedogled.

Ako su se žene prethodnih epoha dovijale kako su znale i umele da nešto na sebi poprave i prilagode svojoj idealnoj slici, naš vek je vreme masovnih korekcija. Potrebu za korekcijom i srazmernost novog izgleda količini samopouzdanja i zadovoljstva ostavljamo psiholozima.

Mi ćemo se pozabaviti načinom kako da korigujete svoje usne kako bi one postale baš onakve kakvim ih želite.

Razlozi za korekciju usana nekada su zaista realni jer ispravljaju nedostatak koji uveliko kvari žensku fizionomiju.

Usne mogu biti tanke po prirodi ili mogu usled godina izgubiti volumen.

Asimetrične usne su česte i kvare vam izgled. Strateški raspoređeni filerima ispravlja se i ovaj nedostatak.

Još jedna česta posledica starenja su na dole spušteni uglovi usana zbog kojih uvek izgledate tužno.

Može biti i da je korekcija usana potrebna zbog pretrpljene povrede, ožiljka ili slično koji je vaše inače savršene usne naružio.

S druge strane postoje i one korekcije usana koje su više stvar momenta i trenutnog pomodarstva. Naime, naše vreme nameće imperativ punih, sočnih usana pozamašnog volumena kakve imaju reality zvezde. Takav oblik usana se masovno promoviše, toliko da se nekima čini kako im nema života bez korekcije usana.

Bilo kako bilo, živimo i puštamo druge da žive. Ne ulazeći u vaše razloge, otkrvamo na koje sve načine možete korigovati usne. Uz put tražimo najbolje, najjednostavnije i najbezopasnije rešenje.

Korekcija usana hijaluronskom kiselinom

korigovanje usana

Verujem da nema osobe koja nije čula za hijaluronsku kiselinu. Za razliku od drugih filera, hijaluronska kiselina se prirodno nalazi u telu. Ima je i u dermisu i u pupčanoj vrpci i očima…Zahvaljujući njenoj osobini da vezuje vodu, u stanju smo da zadržimo 70% vode u mladoj koži.

Sa starenjem, koncentracija prirodne hijaluronske kiseline se postepeno smanjuje.

Da li ste znali da hijaluronska kiselina može biti životinjskog porekla izdvojena iz kreste petla?

Drugi način dobijanja je biofermentacija. Nakon izdvajanja, hijaluronska kiselina mora da pretrpi malu hemijsku intervenciju kako bi bila stabilna na mestu aplikacije. Bez ovoga bi se razložila za svega 4-5 dana.

Budući prirodni sastojak tela, hijaluronski fileri su najnapredniji način korekcije usana. Mogućnost odbacivanja i alergijskih reakcija ovde je svedena na minimum.

Kada se hijaluronski fileri ubrizgaju u usne oni deluju kao jastučići koji im daju volumen. Hijaluronska kiselina privlači vodu pa tako dobijate još više volumena.

Međutim ovi fileri nemaju trajni efekat i posle 6 meseci do godinu dana korekcija usana hijaluronom se mora ponoviti.

Efekat hijaluronskih filera nestaje naglo.

Sama intervencija ubrizgavanja hijaluronske kiseline u usne traje do pola sata i izvodi se u lokalnoj anesteziji. Nakon tretmana dolazi do otoka koji traje nekoliko dana. Ovo se rešava stavljanjem hladnih obloga.

Jedina zamerka je dugačka igla koju vam lekar zavlači u usne ali vi to nećete videti dok intervencija traje.

Dobra vest je da se hijaluronska kiselina danas nalazi i u preparatima za povećanje usana kao što su balzami, sjajevi i ruževi.

Biopolimeri su zabranjeni i opasni

Za razliku od hijalurona, biopolimeri su potpuno veštački fileri. Smatraju se trajnim filerima jer njihovi efekti traju do 10 godina.

Reklama će vam reći da ćete njima dobiti trajnu korekciju usana i da su pogodni za osobe koje nisu zadovoljne privremenom korekcijom usana ili ne žele da joj se podvrgavaju svakih pola godine.

Sama procedura korekcije usana biopolimerima je ista kao i ubrizgavanje bilo koje druge vrste filera u usne.

Samo vam niko neće reći da su biopolimeri zapravo vrsta silikona, ni to da su tečni silikoni zabranjeni u mnogim zemljama.

Biopolimer ubrizgan u usne prvo svojim prisustvom vrši korekciju a nakon toga organizam stupa u reakciju sa veštačkim materijalom gradeći oko njega granulom. Niko ne može da pretpostavi u kom će pravcu ići ta reakcija i na šta će zaista ličiti vaše usne nakon nekog vremena.

Rizik od komplikacija korekcije usana trajnim filerima je znatno veći u odnosu na hijaluronske filere. Naime ovde će vam ubrizgati veštački materijal koji nema ništa zajedničko sa vašim telom.

Tehnika ubacivanja trajnih filera u usne je dosta neizvesnija jer eventualnu grešku nije lako popraviti.

Po novinama se često viđaju fotografije žena koje je korekcija usana potpuno izobličila

Dešava se da usne ispadnu asimetrične, prevelike i prepune i u potpunom neskladu sa ostatkom lica. Često kažemo da neka žena izgleda kao da je poljubila peglu.

Nakon ubrizgavanja trajnih biopolimera nije preporučljivo dodatno ubrizgavanje privremenih filera u vidu hijaluronske kiseline i sl.

Dakle ako do greške dođe, korekcija korekcije vaših usana će biti teška i neizvesna i može se raditi samo novim trajnim filerima. U suprotnom, zahvat estetskog hirurga je neminovan.

Korekcija usana transferom masti

Ukoliko biste da povećate usne ili samo korigujete neki njihov deo a da to bude prirodno i sa dugotrajnim efektom, za vas postoji metoda korekcije usana transferom vaših sopstvenih masnih ćelija sa drugog dela tela u usne.

Mala količina masnoće se uzima obično sa stomaka, bokova ili butina, liposukcijom, tj. usisavanjem.

Ovako pribavljeni masni molekuli se mogu upotrebiti i za korekciju drugih delova lica, ne samo za usne.

Transfer ili ubacivanje masti u usne se kao i kod drugih filera obavlja iglom ili u novije vreme kanulom samo je ova malo većeg prečnika.

Nakon intervencije se javlja ozbiljan otok i potrebno je nedelju dana da se povuče

Za potpuno zadovoljavajuće rezultate potrebno je više od jednog tretmana.

Na početku, organizam razgradi jedan deo masti što znači da ćete tek nakon izvesnog vremena imati pravi uvid u uspešnost izvedenog zahvata. Zbog toga je potrebno više tretmana. Kada se ta početna razgradnja završi, masti koje ostanu predstavljaju trajni filer u vašim usnama koji će se tu zadržati pet godina.

Korekcija usana silikonima

Kažu da kada nas potomci kroz X godina budu iskopavali pol će nam prepoznati po ostacima silikona na izvesnim delovima tela. Ni usne nisu izbegle ugradnju silikonskih jastučića. Silikonski implanti se ubacuju u usne krouz malene rezove na ivici gornje ili donje usne.

Silikonski implanti predstavljaju vid trajne korekcije usana mada ih je moguće po potrebi izvaditi.

Oporavak nakon ugradnje silikonskih implanta u usne traje malo duže nego kada se korekcija usana radi filerima. Ipak, nakon dva dana se možete vratiti redovnim aktivnostima a propratna nelagoda se reguliše lekovima.

Korekcija prevelikih usana

I prevelike usne mogu biti podjednak problem kao i one tanke i opuštene.

Usne se ne mogu smanjiti osim hirurškim putem. Ipak ima načina da se izvrši vizuelna korekcija prevelikih usana.

Ovde se uzdamo u kozmetičke trikove koji uostalom i služe da istaknu vrline i sakriju nedostatke ženskog lica.

Izbegavajte sjaj za usne jer ih on optički povećava. On je oružje onih žena koje žele veće usne.

Umesto sjaja koristite ruž u boji vaše kože. Ruž ne povećava usne a boja identčna vašem tenu ih čini manje uočljivim.

Ukoliko se odlučite za boje, pravilo glasi da tamniji ruž vizuelno smanjuje usne dok ih svetliji povećava.

Pre nanošenja ruža uvek stavte podlogu da biste postigli efekat manjih usana.

Smešite se! Razvučene usne izgledaju tanje a licu daju prijateljski vedar ton. Na osmehnutom licu veličina usana je u drugom planu.

Plastična hirurgija-lepotica ili zver

Plastična hirurgija i razne vrste estetskih tretmana su u stalnom razvoju i njihova popularnost raste. Ono što se nekada smatralo privilegijim ili hirom holivudskih zvezda, danas postaje cilj i predmet želja običnih devojaka.

Koliku cenu plaća naš mentalni sklop kada promenimo svoj lični opis?

Ono što se izvesno može desiti je da vaše korigovane usne ne ispadnu onako kako ste zamislile. Ili, još gore da ne ispadnu uopšte dobro, da budu asimetrične, da na njima ispod kože dobijete neke kvržice, da budu prevelike i neprirodne, da doživite infekciju ili alergijsku reakciju…

Ne zaboravite da za to sve morate platiti bez obzira na ishod.

I šta je onda rešenje?

Korekcija usana bez igle i noža

korekcija usana šminkom

Iz svog izgleda uvek treba izvući maksimum.

Ovo je moguće postići bez posezanja za iglom i nožem.

Uz odgovarajuću šminku i veštu ruku, možete izgladiti nedostatke i nesavršenosti koji vam se ne dopadaju na licu. Potrebno je samo par saveta i malo vežbe. U narednom tekstu pročitajte kako da našminkate usne da izgledaju veće.

Pored šminke ili bolje rečeno, pre šminke, oprobajte neke domaće trikove za povećanje usana. Ovde mislimo na naminice koje prirodno povećavaju usne kao što je cimet.

Uz put možete raditi i vežbe za povećanje usana.

Ako vam je ovo dosadno prosto kupite sebi prirodni sjaj za povećanje usana i imajte ga uvek sa sobom. On deluje brzo i onda kada vi želite da izgledate posebno.

Druge nesavršenosti koje želite da popravite prosto precrtajte olovkom za usne.

Probajte i videćete da vam nije potrebno nikakvo pumpanje usana da biste izgledale lepo i bile srećne u svojoj koži.

Prava sreće dolazi od unutrašnjeg mira a na našem licu se manifestuje onom čuvenom tvrdnjom da neko sija iznutra.

Ocena čitalaca5/5

POVEZANI ČLANCI

Punjenje usana sopstvenim masnim tkivom je novi trend!

Lepota

Autor: Zorana Grujin

Evo šta može hijaluron za podočnjake!

Lepota

Autor: Zorana Grujin

Povećanje usana biopolimerom – ima li više mana nego prednosti?

Lepota

Autor: plavsic

Hijaluron u usnama – atraktivan izgled usana za 10 minuta

Lepota

Autor: plavsic

Kako povećati usne da izgledaju izazovno!

Lepota

Autor: plavsic

Najbolje rešenje za popunjavanje bora

Lepota

Autor: plavsic

Kako ukloniti bore na čelu? Ovo su opcije koje imate!


Lepota

Autor: Blaženka Vesić

Šta su hijaluronski fileri za lice i kako deluju protiv bora?


Lepota

Autor: Sladja StamenkovicOriginal Article