Koža ruku vam je suva? Napravite DOMAĆI LOSION od TRI SASTOJAKA iz frižidera i biće nežna kao pahulja!

Lepota

Koliko god da se negujete, ruke će odati vaše godine na prvi pogled, ako ih zapostavite.

Izvor: NajŽena/Vesna Vukadinović  |  

Foto: FotoDuets/Shuttrstock

Foto: FotoDuets/Shuttrstock

.

Koža na rukama je tanka i sklonija oštećenjima, pa se brže izbora i ogrubi od kože na ostalim delovima tela. Na njih deluje sve, od sunčeve svetlosti do vode i svakodnevnih kućnih poslova, pa nije ni čudo da naše ruke brže ostare. Većina žena zanemaruje pravilnu negu ruku koja je neophodna kako bi koža ostala elastična.

Losion od mleka, meda i limuna

Napravite hranljivi losion za negu ruku, tako što ćete pomešati šolju (od 250 ml) toplog mleka, jednu kašičicu meda i sok od pola limuna. Dobro izmešajte da se med istopi. Kada se losion ohladi, sipajte ga u čistu bočicu, na primer, od alkohola i držite u frižideru. Mažite ruke kad god možete i koža će vam biti nežna.

Hranljivi piling od maslinovog ulja

S godinama, u koži se smanjuje količina kolagena, pa nastaju bore, koža gubi elastičnost i postaje gruba. Negujte ruke tretmanom koji ćete napraviti od po 1/4 kašičice maslinovog ulja i šećera. Pomešajte i umasirajte u kožu ruku. Radite to jednom nedeljno. Maslinovo ulje neguje i leči ispucalu kožu ruku, umiruje je i vraća joj vlažnost, a šećer deluje kao piling.

Unesite vitamine putem hrane

Hrana koju jedete utiče na kožu. Unosite više namirnica koje sadrže proteine, vitamine B i E, kako bi koža ruku bila nežna, a nokti zdravi i čvrsti. Jedite integralne žitarice, spanać, badem, semenke suncokreta, jogurt, sir, ribu, piletinu, ćuretinu.

Read More