Kremasta pita sa piletinom

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 


hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Spremanje Pidžama partija svake nedelje već je postalo pomalo naporno. Ne samo fizički i psihički, nego imam sve manje ideja šta da spremamo. I šta ćemo da obučemo.

I tako sam se vrrtela u krug u petak i subotu. Hoćemo ovo, ma nećemo, a ovo, pa to smo već imali. A da pravimo samo sendviče, da nije malo glupo?

Predah pa krećemo. Vidimo se u 10 h na fejsbuk strani Hrono kuhinja. #sundayvibes #pijamaparty #breakfast #friends

A post shared by Ana Cubela (@hronokuvarica) on Nov 11, 2018 at 12:21am PST

I tako dva dana. I odnda se dosetim da nikad nisam pravila pitu sa piletinom. Ali da bude ona sva kremasta i da se topi u ustima.

Pogledajte kako smo pravili pitu:

Naravno, zbog lajv videa pitu sam pravila iz dva dela. Jedna se već pekla kada je lajv počeo, a drugu smo sklapali pred vama. Kada je budete pravili, jednostavno je sručite u veliki pleh.

Potrebno vam je:

  • 500 gr kora sa heljdom
  • 1 kg piletine (belo meso)
  • 6 – 8 kašika pavlake ( može celo ono veće pakovanje)
  • 2 crna luka
  • 6 belanaca
  • Začini po želji
  • Mast
  • Rastvor masti i vode

Umutite belanca.

Piletinu i luk sameljite u secku, ne morate skroz, sasvim je ok da ostane i neko veće parče ne da bude pasta.

Ja sam koristila Boschov MaxoMixx koji smo nedavno i poklanjali.

POKLON! Ovo je moj najbolji prijatelj u kuhinji. U pitanju je Bosch-ov MaxoMixx, od milja nazvan Boško. I nema šta sa njim ne može da se uradi. A kako smo odlučili da ceo mesec slavimo rođendan bloga, firma Bosch je odlučila da nam se pridruži i pokloni nekome od vas MaxoMixx. Ali morate da gledate lajv video, odnosno Pidžama party koji počinje u nedelju (21.10.) na fejsbuk strani Hrono kuhinja. Tagujte prijatelje koji bi voleli da imaju ovako nešto. I srećno. A uskoro još poklona, pratite nas. #giveaway #poklon #bosch #maxomixx #gift #food #foodlover #foody

A post shared by Ana Cubela (@hronokuvarica) on Oct 19, 2018 at 3:01am PDT

Prodinstajte sa začinima pa dodajte pavlaku i kada se smesa malo ohladi belanca. Pa filujte. U pleh koji se podmazali mašću, stavite dve ili tri kore pa premažite rastvorom masti i vode. Zatim filujte, pa preko toga koru, pa rastvor pa fil….. I tako dok sve ne potrošite.

Poslednju koru lepo ušuškajte na dole da ništa na ispada. Pravac zagrejana rerna. Pošto je  meso već termički obrađeno, piti neće biti potrebno dosta vremena. Samo da se sve lepo ukrčka i ukusi pomešaju.

I eto. Ukusna, kremasta pita sa piletinom.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?