Kućica zdravlja na Voždovcu: Možete doći BEZ KLNIŽICE I ZAKAZIVANJA I BESPLATNO do 8. oktobra! Ovo je SPISAK SPRECIJALISTIČKIH PREGLEDA PO DANIMA

Zanimljivosti

Svi stanovnici gradske opštine Voždovac ove nedelje moći će besplatno i bez zakazivanja da obave specialističke preglede. Od našeg reportera i njegove sagovornice dr Dragane Milošević saznali smo na kojim lokacijama će Voždovčani to moći da učine.

M.K.  |  Izvor: Prva  |  

.

Pregledi će biti obavljani u periodu od 12 do 19 časova, sve do 8. oktobra.

– Kao što ste rekli ova nedelja od 2. do 8. je posvećena preventivnim pregledima. Juče je bio dan za penzionere, odziv je bio odličan. Danas je dan za žene kada će se davati saveti i raditi ultrazvuk dojki, kao prevencija za rano otkrivanje karcinoma dojki, gde će žene učiti o samopregledu.

Već sledeći dan je predviđen za oftalmologe i pregled očnog dna, pregled vida. Nakon toga je dan za dijabetičare. Znamo da je diabetes u porastu, tako da će naša doktorka davati savete, meriće se pritisak, i sve ono što ide uz to. Naredni dan je “porodični dan” predviđen za naše najmlađe, kada će biti prisutan fizijatar, stomatolog i pedijatar. Subota je rezervisana za kardiovaskularne oboljenja, odnosno rad na smanjeju rizika i otklanjanju faktora rizika. Naaši internisti će davati savete i vršiti preglede, jer znamo da su ove bolesti u porastu i da smo visoko kotirani što se tiče smrtnosti. I poslednji dan je dan “stop nasilju”, odnosno rad na prevenciji nasilja i onome što je bitno da se podigne svest i obogati naše mentalno zdravlje. Cilj svih ovih akcija je u stvari da naši sugrađani shvate da je preventivni pregled jako bitan za rano otkrivanje, kako malignih oboljenja, tako i hroničnih nezaraznih bolesti. Zna se da je ishod lečenja mnogo bolji i kraći, lečenje je uspešnije. Ono što je bitno da svi sugrađani mogu doći bez zdravstvene knjižice, bez uputa, potrebna je samo dobra volja!

Read More