Kuhinjsko posuđe i aparati koji vam mogu olakšati pripremu hrane za dete

Priprema hrane za bebe i decu, mnogim roditeljima predstavlja pravi izazov, budući da hrana za mališane mora da bude nutritivno bogata i kvalitetna, a istovremeno je poželjno da bude pripremljena brzo, imajući u vidu brojne obaveze savremenih roditelja. 

Međutim, tehnološki napredak ogleda se i po spravama namenjenih za kuhinju i pripremu hrane, s obzirom na to da na tržištu danas možemo primetiti da postoje brojni uređaji koji garantuju brzu pripremu kvalitetne hrane, u kojoj može uživati cela porodica, a naročito mališani.

U nastavku teksta, predstavljamo vam  i preporučujemo neke od elemenata kuhinjskog posuđa i aparata, koji će vam značajno olakšati svakodnevno funkcionisanje, i obezbediti visoko kvalitetnu, a ujedno sočnu i ukusnu hranu, koja se spremna za tili čas!

#1 Ekspres lonac – brza priprema i značajna ušteda vremena

Ekspres lonac nije novi izum, i već dugi niz godina osvaja poverenje brojnih domaćinstava kao posuđe visokog kvaliteta, budući da na najbrži način priprema ukusnu hranu koja zadržava sve svoje hranljive sastojke, ukus i priordnu sočnost.

Ono što je bila jedina mana ekspres lonaca u prošlosti – nepraktična upotreba, ekspres lonci novih generacija apsolutno menjaju, budući da poseduju sigurosne ventile koji garantuju apsolutnu sigurnost upotrebe. 

Takođe, savremeni ekspres lonci, dodatno su obezbeđeni gumom i silikonima, a njegova radna temperatura ograničena je na 140 stepeni celzijusa, uz radni pritisak od 1,4 bara. Ekspres lonci imaju pozamašnu zapreminu, koja dozvoljava kuvanje većih količina hrane koja ne gube kvalitet, ni nakon par dana odlaganja.

#2 Silikonske posude za odlaganje hrane – idealna za pripremu hrane unapred

Da bi izvršili kvalitetno odlaganje hrane i sačuvali ukus i sočnost unapred pripremljene hrane, biće vam potrebne kvalitetne posude za odlaganje kakve su silikonske činije. 

Ovo je preko potreban komad posuđa svake porodice sa malom decom, budući da unapred, pripremljenom hranom možete obezbediti zdrav i kvalitetan obrok vašem detetu, čak i onda kada nemate mnogo vremena! 

Hrana u silikonskim posudama može se i zamrzavati, pri čemu činije neće oštetiti svoju formu, a ni uticati na kvalitet hrane. One su pogodne i za korišćenje u mikrotalasnoj, tako da za tili čas vašoj porodici i mališanu možete obezbediti kuvan i topao obrok pun svih potrebnih nutrijenata. 

#3 Šerpa za kuvanje pod pritiskom – efikasna priprema obroka za celu porodicu 

Šerpa za kuvanje pod pritiskom, posuđe je najnovije generacije, koja garantuje kuvanje ručka za veoma kratko vreme, što je posebno značajno porodicama sa malom decom. Ovakve šerpe, za razliku od ekspres lonca, koriste se potpuno isto kao standardne šerpe, međutim, kuvaju za oko 20% brže. 

Ovo brže kuvanje, omogućava posebno dizajniran mehanizam poklopca koji se zaključava i omogućava kuvanje pod niskim pritiskom. Na ovaj način, čuvaju se svi ukusi i nutrijenti, a stakleni poklopac omogućava praćenje procesa pripreme bez otvaranja. 

#4 Blender – fantastično pomagalo za pripremanje hrane bogate nutrijentima

Blender je moguće i najočiglednija potrepština svih roditelja sa malom decom, budući da omogućava jednostavnu i brzu pripremu prirodnih kašica, čije sastojke birate sami, te možete samostalno da pratite dnevnu dozu potrebnih nutrijenata koje vaše dete konzumira, kombinujući različite namirnice svakog dana. 

Kašice i smutiji, napravljeni kod kuće u blenderu, ne sadrže nikakve dodatne sastojke, i predstavljaju svež obrok pun vitamina, minerala i biljnih vlakana neophodnih za pravilan rast i razvoj vašeg deteta. Kupovinom blendera, osiguravate očuvanje važnih nutrijenata pri pripremi kašaste hrane. 

#5 Sokovnik – neizostavan aparat za porodicu sa malom decom

Uz kašice, sokići su jedna od osnovnih i omiljenih namirnica beba i dece! Kupovni sokovi, neretko su na lošem glasu budući da sadrže pojačivače ukusa i dodate šećere, koji se ne preporučuju u ishrani dece. Zbog toga je uvek najbolja i najsigurnija opcija kupovina kvalitetnog sokovnika i samostalno pravljenje svežih napitaka!

Sokovi iz ovih uređaja, ne sadrže ništa osim voća i povrća, i predstavljaju kvalitetan obrok ili užinu koja doprinosi zadovoljenju dnevnog unosa potrebnih vitamina i minerala, naročito važnih kod razvoja i pravilnog funkcionisanja organizma dece. 

Od toga šta vaše dete jede u mladosti, zavisiće i njegova buduća ishrana u odraslom dobu, budući da deca od najmlađih dana stvaraju navike, naročito one u ishrani. Iz tog razloga, jako je bitno da vašem detetu od najmanjih nogu, obezbedite kvalitetne i zdrave obroke, koje će voleti.

U tome vam može pomoći kvalitetno kuhinjsko posuđe i aparati, a mi se nadamo da ste u našem tekstu dobili inspiraciju za nabavku nekih od njih, u nameri da vašem detetu obezbedite najukusniji obrok, koji je pritom i lepog ukusa

Read More