Kvalitetno opremanje kancelarije za živopisan utisak

Kvalitetno opremanje kancelarije za živopisan utisak 1Foto: Pixabay

Nekada se zbog potreba poslovanja duže boravi u kancelariji nego u domu, posmatrano na nedeljnom ili mesečnom nivou. Iako to deluje možda i naporno, posao je bitan aspekt svakog pojedinca. A da bi se mogao kvalitetno obavljati, vezan je za kancelarije, rad od kuće ili teren.

Kancelarija je neminovno mesto koje treba da bude oaza mira i razvoja moždanih vijuga. Uređenje kancelarije danas je veoma važno za prvi utisak klijenata, a i sam osećaj zaposlenih koji u njima borave. Treba da odiše stilom i elegancijom, ali ujedno da bude funkcionalan i praktičan prostor koji će motivisati na rad i dati koristan prostor za svakodnevno obavljanje poslovnih aktivnosti.

Kancelarija je mesto gde se razvija veliki broj ideja, obavlja razgovora, sklapa dogovora i beleže svi poslovni uspesi. Zbog toga je uređenje veoma važno, a činjenica je i da prostor mnogo govori o firmama, kompanijama, organizacijama i svim poslovnim subjektima koji imaju organizovan kancelarijski rad. Odličan način da se kancelarija “skocka” i bude u trendu, jeste uz moderan kancelarijski nameštaj. Tu su kancelarijske stolice, stolovi, ormari i police, kao neizostavni deo dizajna enterijera. Iako je bitno estetsko uređenje, mnogo je i drugih aspekata o kojima treba voditi računa. Naime, električne i vodovodne instalacije su veoma važne, za dovod struje i vode. Grejanje je neizostavno, kao i funkcionalan toalet. U tom pogledu, potrebno je uspostaviti sistem za prečišćavanje vode, odvod i obezbeđivanje higijenskih uslova. Poslovni prostor je važno da ima sve obezbeđene uslove za nesmetani svakodnevni boravak.

Kancelarijske stolice za komfor i udobnost

Neizostavan deo uređenja kancelarije jeste da se izaberu kvalitetne kancelarijske stolice, za udobnost, komfor i prijatan osećaj u svakom trenutku. Bez obzira na kvadraturu poslovnog objekta, kancelarijske stolice su apsolutno neophodne. Počevši od toga da se u kancelarijama nalaze radni stolovi sa stolicom, preko toga da se bar nekoliko dodatnih mora nalaziti u prostoriji radi prijema stranaka, pa sve do izbora za čekaonicu, hodnik i druge prostorije. Najvažnija karakteristika koju treba da imaju kancelarijske stolice jeste kvalitet, u koji se svrstava oblik, dimenzije, materijal i metodologija izrade. Oblik stolice treba da odgovara leđima i telu tokom sedenja, kao i da bude prilagodljiva u pogledu dostupnih podešavanja.

Kancelarijske stolice potrebne su svakom poslovnom prostoru, pružajući zaposlenima i strankama komociju, relaksaciju i udobnost u svakom trenutku.

Eliminisanje stresa, umora, nelagodnosti i drugih tegoba, moguće je uz udobne kancelarijske stolice. Kada se radi o vrstama koje su raspoložive za kupovinu, ponude su veoma bogate raznovrsnošću. Tu su: kancelarijske fotelje, radne, laboratorijske i konferencijske stolice, sofe i klub garniture, kao i plastični modeli stolica. Konkretno za kancelarije, uz radni sto zaposlenog najčešće se biraju kancelarijske fotelje, jer imaju mnogo prednosti. Karakteriše ih podešavanje naslona, točkića, visine, a mogu biti osmišljene sa ili bez držača za ruke. Sa aspekta dizajna su atraktivne i čine kancelariju modernom. Kancelarijske stolice za stranke mogu biti poput konferencijskih i kancelarijskih fotelja, a često se biraju i varijante sofe.

Dostupnost vode – obnavljanje organizma i prečišćavanje sistema

Standardi kvaliteta treba da budu ispunjeni u svakom segmentu uređenja kancelarije. Estetika je sve ono što vidimo, ali važno je baviti se i drugim sferama dovođenja poslovnih objekata u stanje savršenstva. Dostupnost vode za piće, kao i sistema za prečišćavanje vode i svih materija uz odvode, neophodan je za svakodnevnicu ljudi, naravno i u poslovnim prostorijama. Često se u poslovnim objektima nalaze i aparati za vodu, u hodnicima ili odvojenim kancelarijama. Voda je izvor osveženja organizma, ali i osnov opremanja i funkcionisanja mnogih poslovnih i privatnih prostorija.

Prečišćavanje vode je bitan aspekt održavanja higijenskih uslova na visokom nivou, što je posebno značajno za poslovni svet, prostorije i kancelarije.

Sa druge strane, bitno je da i vodovod bude pravilno postavljen u vidu dolaznih i odvodnih cevi, kako bi se omogućilo funkcionisanje toaleta, kuhinja i drugih prostorija u poslovnim objektima. Obično se vodovodne instalacije postavljaju tokom ugradnje, ali ukoliko je i naknadno potrebno neko unapređivanje, moguće je uvesti inovativan sistem za prečišćavanje vode. Kretanje voda mora biti definisano, pedantno i funkcionalno. Svaka kompanija vodi računa o tretmanu vode, ili za to angažuje profesionalne firme. Tretman i sistem za prečišćavanje vode obuhvata otpadne, procesne atmosferske i sive vode. O njima je važno voditi računa sa apsekta higijene, regulisanja padavina, i sprečavanja pojave poplava, kao i neprijatnih mirisa. Poslednje je veoma značajno za urednost i pedantnost poslovnih objekata, prostora i kancelarija. Uz sistem za prečišćavanje voda, pouzdane firme vode računa i o odvodnim cevima i postavljanjem šahti za besprekorno spoljašnje okruženje klijenata koji se bave aspektima vodovoda.

Poslovni ugled se gradi svakom sitnicom, a ne samo krupnim poduhvatima i velikim uređenjima. Nekada čak i detalji govore mnogo više o ozbiljnosti, odgovornosti i posvećenosti kompanija. Uređenje enterijera kancelarije počinje izborom nameštaja, gde veliku ulogu imaju kancelarijske stolice. Izvor su udobnosti i komocije, a ujedno i neizostavan element za prijem stranaka, obavljanje poslovnih razgovora i sastanaka, kao i prezentovanje kompanija, govoreći dosta o imidžu.

Pored toga, bavljenje stvarima koje nisu tako vidljive – poput instalacija, potrebno je kako bi prostor bio funkcionalan i uredan u svakom trenutku. Prečišćavanje vode vrši se radi odvajanja dovodnih od otpadnih voda, kao i funkionisanje sistema vodovoda bez problema. Generalno, poslovni objekti zahtevaju veliki stepen higijenskih uslova, kako bi svima bilo prijatno i ugodno – bez obzira da li se radi o zaposlenima, partnerima ili drugim interesnim stranama.

Opremanje kancelarijskog prostora obuhvata bavljene estetikom kao što su kancelarijske stolice, ali i tehnološkim procesima poput prečišćavanja vode. I za jedno i za drugo, poželjno je angažovati profesionalne partnere u ovim oblastima, kako bi se dobio maksimum kvaliteta.

PROMO TEKST
close

Podržite nas članstvom u Klubu čitalaca Danasa

U vreme opšte tabloidizacije, senzacionalizma i komercijalizacije medija, duže od dve decenije istrajavamo na principima profesionalnog i etičkog novinarstva. Bili smo zabranjivani i prozivani, nijedna vlast nije bila blagonaklona prema kritici, ali nas ništa nije sprečilo da vas svakodnevno objektivno informišemo. Zato želimo da se oslonimo na vas.

Članstvom u Klubu čitalaca Danasa za 799 dinara mesečno pomažete nam da ostanemo samostalni i dosledni novinarstvu u kakvo verujemo, a vi na mejl svako veče dobijate PDF sutrašnjeg broja Danas.

Učlani seOriginal Article