Magična mješavina akademika Filatova za poboljšanje i vida!

Ovo je recept moje tetke, koja je sa vidom imala velike probleme. Liječila se na klinici očnih bolesti u Odesi tada je upoznala akademika Filatova, koji joj je tokom liječenja preporučio i recept alternativne medicine za poboljšanje i ojačanje vida, od tada ga je koristila stalno.

Recept za poboljšanje i ojačanje vida

Napravite mješavinu od:

– 100 gr soka aloe (aloja arborescens)
– 300 gr meda
– 500 gr izdrobljenih jezgra oraha
– sok od 3-4 limuna

Ova mješavina za bolji vid uzima se tri put na dan i to trideset minuta prije jela po 1 supenu kašiku.
Ovo trebate konzumirati stalno, dok ne dođe do poboljšanja vida. Pored toga ovaj recept ne samo sto „zaoštrava“ vid, nego i u principu jača cijeli organizam

Bitno je: biljka (aloe) ne smije da bude mlađa od 2-3 godine.
Morate isjećete bilju ali da vrh biljke ostane netaknut, uklonite šiljke sa listova i isjecite listove na sitne komadiće.Te sok kroz duplu gazu ili kroz sokovnik, dobite sok.

Related image

Akademik Filatov preporučivao je oprane listove ne sjeći odmah nego da i držati u frižideru 10-12 dana mna taj način aloe formiraju se supstance poznate kao „biogeni stimulatori. Nakon toga listove ponovo operite i slijedite gore navedeni postupak, na taj način će te pripremiti biostimulativni sok aloe.

I na kraju, treba da znate da je sok aloe kontraindikovan kod akutnih bolesti bubrega, kod upalnih procesa ženskih polnih organa, kod bolesti kardiovaskularnog sistema u fazi dekompenzacije,gastrointestinalnog trakta, posljednjeg trimestra trudnoće, tuberkuloze i hemoroida.

Afrička biljka aloja, Aloe vera, o kojoj prvi zapisi postoje na mezopotamskoj pločici iz 2200. godine prije Krista, je najpopularnija biljaka zbog ljekovitih svojstava. Stalno se povećavaju površine pod plantažama Aloe vere, ali lako ju je uzgajati i kod kuće

Gelovi, sokovi, i brojni ljekoviti pripravci sa Aloe verom dostupni su na tržištu. To će biti korisno za kozmetičke pripravke, jer industrijski preparati nemaju više od 2% Aloe.

Povijesno se Aloe vera koristila za povrede kože. Danas se koristi kao lijek za razne bolesti, astmu, epilepsiju, psorijazu, opekline, itd. Gel kojeg sadrži list Aloe se koristi za oblog. Američka agencija za hranu i lijekove odobrila je Aloe veru kao prirodni poboljšivač okusa hrane.

Glavna vrijednost Aloe su njen gel i sok. Jedan od biološki sastojaka biljke je i aloin, s jakim laksativnim djelovanjem. Ako dijetetski pripravci s alojom sadrže aloin, kod prevelikih doza može doći do proljeva, grčeva.

Image result for mješavina sa aloa verom

Dokazano je da list Aloe sadrži više od 200 sastojaka, od kojih 75 ima biološku aktivnost. Svježa biljka Aloe vere sadrži 96 % do 96.5 % vode, dok sok sadrži 99%.

Egipćani i Asirci prvo su koristili lateks, a kasnije gel lista Aloe. Egipćani su je smatrali „biljkom besmrtnosti“ pa su je darivali faraonima. Grčki liječnik Dioscorides  u 1. st. je opisao u traktatu „O liječenju“ da Aloe vera djeluje umirujuće i blagotvorno na zarastanje rana. Upotreba Aloe vere u terapijske svrhe opisivana je u raznim napisima liječnika. Brojna istraživanja potvrdila su antivirusne, antibakterijske, antioksidativneantidijabetičke i antialergijske učinke.

Aloe vera je višegodišnja kaktusolika biljka mesnatih listova. Biljke roda Aloe se razlikuju po vrsti stabljike, obliku lista te po dimenzijama. U fitoterapiji se koriste biljke velikih listova. Aloe vera ima kratku stabiljku iz koje u blizini tla rastu zeleni listovi zaštićeni trnje.

Aloe vera najčešće raste u vrućim i suhim pustinjama. Dostiže svoju zrelost u četvrtoj godini. Na otpornost biljke utiče i povišen sadržaj antrakinona u biljci. Može se uzgajati u vanjskim uvjetima.

Related image

Dvije su metode skupljanja gela. Jedna metoda je “filetiranje listova”, a druga je metoda „cijeli list“. Pri tome sitni djelići kore prođu kroz filter pa se ne dobije čisti Aloe vera gel. Ekstrakcija ovih tvari odvija se procesom filtriranja ugljikom.

Na industrijskoj boci gela, soka ili Aloe vode pisat će „whole leaf“ (engl. cijeli list) ili „inner fillet“ (engl. unutarnji filet).

Gel je kao i svaki prirodni proizvod nestabilan i lako oksidira. Zato se u proizvodnji prvo pasterizira na temperaturi od 60ºC, pa isušuje.

Sastojci Aloe vere

1. Antrakinoni

List Aloe vere proizvodi 12 antrakinona. Te molekule pospješuju regulaciju crijevnog sustava. U malim koncentracijama antrakinoni imaju antimikrobna i antivirusna svojstva. Aloin je najvažniji sastojak u aloji . Pojavljuje se u obliku dva izomera, kao aloin A i aloin B.

2. Saponini

Saponini su glikozidi koji imaju antiseptična svojstva čine 2.91%.

3. Ugljikohidrati

Ugljikohidrati su sadržani u gelastom dijelu biljke lista. Aloe vera sadrži monosaharide i polisaharide. Polisaharid fitoterapijskog djelovanja je acemanan. Sadržaj polisaharida u aloji, bitan je za kozmetičku farmaceutsku industriju. Jača imunološki sustav organizma, aktivirajući makrofage – stanice koje uklanjanju toksine.

Image result for mješavina sa aloa verom

4. Vitamini i minerali

Biljni sok Aloe vere sadrži veliku količinu vitamina i minerala . Također, vitamini iz Aloe vere pomažu pri očuvanju kože.

5. Enzimi

Sok Aloe vere sadrži aktivne enzime. Sudjeluju u održavanje vitalnih funkcija u stanici. U gelu Aloe vere nalazi se 6 enzima.

6. Aminokiseline i organske kiseline

Aminokiseline pozitivno utiču na metabolizam kože. Sok Aloe vere sadrži 18 aminokiselina od 22 aminokiseline koje su pronađene u tijelu. Listovi Aloe vere sadrže različite aminokiseline s visokom koncentracijom arginina. Gel Aloe vere sadrži 7 od 8 esencijalnih aminokiselina.

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja