Maska za lice – formula lepote

Maske za lice se smatraju dodatnom negom kože ali su važne jer izvlače na površinu kože njenu unutrašnju lepotu i brišu sve ono što šminkom pokušavate da prikrijete.

Postoje dve osnovne grupe maski za lice: ‘ površinske’ maske za prvu pomoć, koje odmah poboljšavaju izgled kože, i maske koje prodiru dublje, poboljšavaju kvalitet kože i imaju dugotrajniji efekat. Izbor i upotrebu maske olakšava činjenica da se sve maske međusobno dopunjuju, pa se mogu koristiti naizmenično, prema trenutnim potrebama kože.

Za bolju strukturu kože – trenutni lifting
Učinak maski površinskog delovanja je odmah uočljiv jer sadrže veliki procenat aktivnih materija. Za razliku od krema,, losiona i seruma za svakodnevnu negu, koji postepeno otpuštaju aktivne sastojke od kojih se većina ne topi u vodi već u ulju (sebumu kože), maske su topljive u vodi i zato inaju brzo dejstvo. Koža potpuno upija sve njihove korisne sastojke.

Ako želite brzo da podmladite kožu i zategnete opušteno lice površinske maske su odličan izbor, mada po pravilu imaju samo kratkotrajno dejstvo. Izbor bi mogao da bude:

Masque Raffermisant, Clarins, koja zahvaljujući biljnim sastojcima trenutno zateže kožu i ima produženo dejstvo.

Intesif Masque Re-Nutriv Lifting, Estee Lauder, savr[eno prijanja uz lice a svi njeni sastojci deluju tako da daju zategnutu i blistavu kožu.

Za svetliji ten – protiv mrlja na koži: ovi preparati sadrže aktivne materije koje osvežavaju kožu kao što su biljni i morski ekstrakti, vitamini i oligoelemenita a pored njih neke od tih maski čiste kožu a druge sadrže materije koje izbeljuju kožu. Ako vam je cilj prozračna, svetla koža ujednačene boje a u isto vreme zategnutija, nanesite masku na čisto lice, ostavite da deluje dve do tri minute a zatim isperite. Ako želite da odstranite mrlje tamnog pigmenta i koži vratite sjaj, odaberite masku protiv mrlja koja ima dubinski efekat. takva maska treba da se nanosi redovno tokom 2 meseca, dva puta nedeljno kako bi ste dobili trajne rezultate.

Clear The Way Mask, Elizabeth Arden, sadrži ekstrakte algi, vitamin C, nanu i mikročestice koji odstranjuju mrtve ćelije kože.

Masque-Cure Unifiant Precision, Chanel sadrži kaolin, sladić i provitamon C koji deluju na proces stvaranja tamnog pigmenta u koži.

Za nou kožu – Peel – off: ove se maske čim se nanesu na kožu pretvaraju u tanki elastični film na koji se lepe mrtva ćelije kože a u isto vreme ispuštaju sastojke koji potstiču njenu obnovu. ove maske su odlični peelinzi za umornu kožu bez tonusa i sjaja.

Peel & Reveal, Elizabeth Arden, nanosi se debelom četkicom, a kada se posle 20 min. oljušti sa lica, koža blista.

Anew Alpha Peel Off, Avon, sadrži kompleks kiselina dobijenih iz jabuke, grožđa i manga. Lak svrab koji se oseća posle nanošenja ove maske, znak je da tanki film sa površine kože privlači mrtve ćelije kože a aktivne materije posvetljuju i ujednačavaju boju tena.

Oblozi protiv umora: kada je potrebno da hitno oporavite umornu kožu i ublažite bore, možete da koristite obloge u obliku flastera. Oblikovani su tako da se jednostavno nanose ispod očiju, oko usta, na obraze i čelo. Ublažavaju bore, brišu znake umora i smanjuju jastučiće .

Formula jean Klebert, lifting flasteri, posebno su anatomski oblikovani za deo oko očiju, usana i vrat.

Maske za osetljivu, nadraženu kožu osutu crvenim mrljama, suvu i kožu sklonu alergijama. Obično su to maske bogate kremaste strukture ili su u obliku prozirnih gelova, vraćaju koži mekoću, vlažnost i ujednačenu boju.

O2 Re- Oxigen, lancaster, hladi i smiruje kožu, zateže je i odnosi tragove stresa i umora.

Accept, Masque Apaisant Peaux Sensibles, Phytomer, sadrži ulja kamilice i mimoze koje smiruju crvenilo, peckanje i svrab, namenjen je koži koja lako bukne.

Hidrantne maske: treba ih izabrati kada je koža suva, napeta, kada svrbi i crveni bez razloga a sadrži hidrantne materije rastvorene u nosivom ulju koje ne dozvoljavaju dehidrataciju kože.

Immediate Moisture power, Kanebo u obliku je kreme za negu suve i osetljive kože oko očiju ili kao intezivna maska. Briše otoke ispod očiju.

Bio-Elita Aquamasqua, Ingrid Millet, osvežavajuća maska sa 23% hidrantnog kompleksa, održava optimalni vlažnost i elastičnost kože.

Masqua Anti-Soif Multihidratant, Clarins sa morskim algama i hidrantnim biljnim ekstraktima odlično nadohnadjuje vlagu koži.