Mislili ste da vas ramena i glava bole zbog lošeg držanja? Pripazite, možda je riječ o ozbiljnom zdravstvenom problemu!

Foto: Profimedia

NIKAKO NE ZANEMARUJTE

+
AAA

Mislili ste da vas ramena i glava bole zbog lošeg držanja? Pripazite, možda je riječ o ozbiljnom zdravstvenom problemu!

Autor: Dnevno

Mnogi će danas izbjeći odlazak liječniku, osim ako nam zbilja nije dobro, no neke simptome nikako ne treba izbjegavati, jer bismo kasnije “zbog sitnice” mogli gorko požaliti, pa se pitati zašto prije nismo posjetili liječnika. Svaka promjena koja vam se učini neobičnom, pojavi se nešto novo, znak e da bi bilo dobro posjetiti liječnika, i ako ništa, uvjeriti se da je s nama sve u redu.

Donosimo popis simptoma koji mogu izgledati bezazleno, ni nikako ih ne biste trebali zanemariti.

Jaka i neobjašnjiva bol u oku ne mora biti samo znak umora, već može ukazivati i na konjuktivitis, a može biti i riječ o ozbiljnoj komplikaciji infekcije.

Ako osjetite da odjednom ne možete doći do daha, a niste se bavili nekom fizičkom aktivnošću, za svaki slučaj, odite liječniku, ovo može biti simptom nekog od srčanih problema.

Možda već nosite naočale, ali ste primijetili i kako kao da slabije vidite na jedno oko. To ne mora biti razlog zbog kojeg već nosite naočale, a ako uz to imate i migrene koje su se tek pojavile, svakako kontaktirajte liječnika. Oslabljeni vid na jedno oko može biti znak infarkta ili začepljenja krvnih žila na vratu.

Osim oslabljenog vida na jedno oko, možete primijetiti i da vam je vid najednom zamućen. Upravo nagli gubitak vida pojavljuje se kod pacijenata koji imaju kronične bolesti, poput dijabetesa, hipertenzije i visokog kolesterola, no ako ste zdravi, može biti znak promjene dioptrije, ali i simptom multiple skleroze.

Osjećate li naglu bol u ramenima, ne pripisujte to lošem sjedenju ili lošoj stolici, jer ovo može biti simptom srčanog udara.

Oni koji nose leće trebali bi pripaziti na boju očiju. Naime, crvene i vodenaste oči u onih koji nose leče mogu biti znak razvoja infekcija, posebno ako se leće ne čiste redovito i ne mijenjaju na vrijeme.

Osjećate li bol u prsima, a izmjerili ste tlak koji je sasvim u redu? Nemojte da vas to zavara, ovaj simptom može biti znak srčanog udara, aritmije, pa čak i upale pluća.

Obično kad imamo grčeve počnemo konzumirati više namirnica ili dodataka prehrani s magnezijem, no ako osjetite bol u nozi ili stopalu koja se pogoršava tijekom noći, može biti i riječ o povredi ili stvaranju krvnog ugruška, te pogoršanja takvog stanja.

Ako ste donedavno osjećali bol u grlu, no sad ju osjetite i u prsima, svakako posjetite liječnika. Ako se bol pojavila u prsima, može biti simptom bolesti srca.

Ukočen vrat i glavobolja mogu biti posljedica upale ili istegnutog mišića, no ako vam uz glavobolju smeta i svjetlost, može biti riječ o infekciji u području mozga.

Proljev koji traje dulje od jednog dana, baš kao i povraćanje može biti ozbiljan ukoliko dođe do dehidracije, a niska razina kalija može dovesti do ozbiljnijih problema.

Hvaliti se s tim kako ne morate često mokriti i nije baš za neku pohvalu. Naime, ako niste mokrili šest ili više sati to može biti simptom dehidracije ili propadanja bubrega. Pokušajte se natjerati popiti nešto više vode i vidite hoće li vas potjerati na mokrenje, u slučaju da i dalje postoje problemi, svakako se obratite liječniku.

Promjene raspoloženja mogu biti znak dijabetesa ili pak mentalnih poremećaja, i ovaj simptom nemojte nikako zanemariti.

Ako primijetite da vam je koža neobično žućkasta može biti riječ o bubrežnom kamencu ili pak hepatitisu.

Simptom koji ako se ignorira može dovesti do napornog i dugog ozdravljenja je bol pri mokrenju. Nikako ne zanemarujte ovaj simptom koji ukazuje na urinarnu infekciju.

Autor:Dnevno

ZADNJE VIJESTI


NIKAKO NE ZANEMARUJTE

Mislili ste da vas ramena i glava bole zbog lošeg držanja? Pripazite, možda je riječ o ozbiljnom zdravstvenom problemu!


POČNITE ODMAH!

Želite živjeti dugo i zdravo? Onda morate pročitati ovih šest faktora životnog stila!


GENIJALNO!

Odsad uz pomoć jogurta možete provjeriti imate li rak!


ZANIMLJIVO

Ovih deset STVARI o ljudskom tijelu i zdravlju sigurno niste znali!

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.Original Article