“MNOGO JE JEFTINIJE OD STARAČKOG DOMA”: Bračni par prodao sve što ima, a pogledajte gde će ŽIVETI DO KRAJA ŽIVOTA

Zanimljivosti

Prodali su sve i sada žive svoj najveći san!

Izvor: Žena Blic/Marija Brčić  |  

.
.

Amerikanci Džon i Melodi Henesi prodali su svoju kuću na Floridi, svoju firmu i većinu svoje imovine 2020. godine i odlučili da putuju svetom. Ali, sada više ne idu ni na kopno za stalno, već im je kruzer dom, a svakodnevno pristaju u drugoj luci. Prvo su hteli da žive u kamp kućici i istraže Sjedinjene Države, ali ubrzo im je dosadilo stalno da se vozikaju.

Džon je zatim naišao na oglas za 274-dnevno krstarenje s “Royal Caribbeanom” te odlučio da se prijavi se za devetomesečno putovanje na ovom luksuznom kruzeru.

Od tada, Henesijevi su otputovali u Australiju, Novi Zeland, u druge krajeve južnog Pacifika – i trenutno plove oko Dominikanske Republike. Njihov je život sada uzbudljiviji, ali i daleko jeftiniji.

“Sada imamo telefonski račun, brodski račun i nekoliko računa za kreditne kartice kada odemo na kopno, ali to je to”, rekao je Džon za Sky News.

“Više nemamo hipoteku niti troškove oko kuće. Više nemamo osiguranje vozila, osiguranje imovine niti račune za režije. Popis se nastavlja, a dalkeo je jeftinije od staračkog doma”, otkriva ponosni putnik.

.

Par obično pristaje na odredište te ga istražuje tri do pet dana. Često ističu kako je putovanje svetom na brodu štedljivo i zabavno.

“Krstarenje je zapravo jeftinije od života na kopnu. Sada su naši troškovi oko polovine onoga što smo trošili kad smo živeli na kopnu”, ispričali su.

Imaju plan putovanja za čitavu sledeću godinu, a uskoro će se ukrcati na rezidencijalni kruzer Villa Vie, na kojem su kupili kabinu.

“Hteli smo da kupimo kabinu kako bismo mogli da je preuredimo kako želimo. To će nam biti dom, planiramo da ostanemo na tom brodu”, ispričala je Melodi.

Brod se još uvek gradi i ima unutrašnje kabine po ceni od 89,593 evra, ako i one s balkonima s pogledom na okean od oko 225,340 eura, a tu je i mesečna naknada od gotovo 7,239 evra.

Kabine će imati čajnu kuhinju i krevete na rasklapanje u dnevnim sobama, što je idealno za goste. Stanovnici će takođe moći besplatno da dovedu svoje porodice na brod. Henesijevi već imaju nekoliko prijatelja koji su se najavili kao njihovi gosti.

Henesijevi su naglasili da oni ne rade, već da je njihov najveći problem na brodu ‘preterano uživanje’, pa se trude da hodaju što je više moguće kako bi ostali fizički zdravi.

Prosečne godine stanovnika broda je 60 godina. Ali, svi imaju dostupne lekare i stomatologa.

Predviđeno je da brod obiđe svet svake tri godine, uglavnom jureći za suncem, kako bi pratio toplo vreme.

“Mi smo ljudi iz mora, obožavamo vodu, nautičari smo. Volimo da budemo na okeanu i radujemo se svim putovanjima”, zaključila je Melodi, piše NY Post.

Read More