Moć pogleda – neka se zaljube u vas!

Studija provedena 1989. godine uvjerava nas da je dovoljan samo kontakt očima da se netko zaljubi u nas (Kellerman, Lewis, and Laird).

oči

U ovoj studiji, dvoje ljudi, dva potpuna stranca, suprotnog spola trebali su gledati jedno drugom u oči dvije minute, što je u nekim slučajevima bilo dovoljno da se pojave strastveni osjećaji, koje su počeli gajiti jedno prema drugom.

Kontakt očima moćan je stimulator – gledajte im u oči

Kontakt očima moćan je stimulator ljubavi i privrženosti. Kada gledate nekome u oči, njihovo tijelo proizvodi feniletilamin, tvar koja može osobu natjerati da se zaljubi. Dakle, ukoliko želite da se netko zaljubi u vas, jedna od prvih stvari koje morate napraviti je – gledati ih u oči.

Optical Express

Ukoliko vam objekt vaših želja ne uzvrati pogled, nemojte biti razočarani – znanstvenici kažu da razlog tome može biti i činjenica da su naprosto preplavljeni osjećajima koje vi u njima izazivate. U nekim slučajevima možete gledati ljudima u oči bez problema, međutim kada vam se netko zaista sviđa – to postaje problem. Sramežljivost često stoji na putu čeznutljivom i intenzivnom gledanju u nečije oči.

Britanski znanstvenik je otkrio da ljudi, kada razgovaraju, gledaju jedno u drugo samo u 30-60% slučajeva. Dakle, sada trebate odlučiti koji će biti vaš sljedeći potez – ukoliko želite da feniletilamin poteče venama vaše simpatije, gledajte ih češće u oči. Međutim, zapamtite, nemojte odjednom početi zuriti – uvodite duge, seksi poglede polako 🙂

Original Article