MOĆAN ‘ELIKSIR’ LAKO DOSTUPAN SVIMA: Može nam spasiti život, a u kombinaciji s medom i limunom sprječava ozbiljne bolesti!

Foto: Unsplash/Ilustracija

ISTRAŽIVANJE

+
AAA

MOĆAN ‘ELIKSIR’ LAKO DOSTUPAN SVIMA: Može nam spasiti život, a u kombinaciji s medom i limunom sprječava ozbiljne bolesti!

Autor: L.B.

Niske razine bikarbonata kod starijih ljudi, sastojka koji se nalazi u sodi bikarboni, imaju 24 posto veći rizik preuranjene smrti, otkrili su znanstvenici u posljednjem istraživanju na Sveučilištu Utah.

Naime, rezultati objavljeni u časopisu Clinical Journal of American Nephrology pokazali su da povećanje razine bikarbonata može produžiti život.

Tim znanstvenika istraživao je kako su promjene pH, ugljični dioksid i bikarbonati povezani sa životnim vijekom zdravih starijih osoba. Analizirani su podaci 2.287 sudionika istraživanja s kojim su znanstvenici započeli još 1997.godine.

Alkalno okruženje

Unatoč tome što je izuzetno uobičajeno, manjak bikarbonata je na cijelom svijetu najneprepoznatljivije medicinsko stanje. Soda bikarbona odgovorna je za transport kisika, širi krvne žile i lakše otpušta kisik u tkiva, što znači da povećava PH vrijednost, lužnatost. Povišenje PH vrijednosti mokraće sprječava kristalizaciju mokraćnih kanala.

Utvrđeno je da mokraćna kiselina uzrokuje dijabetes, srčane bolesti, srčane udare, giht, bubrežne kamence. Također stvara otrovni spoj alkosan koji stvaraju gljivice, a to znači dijabetes i konačno rak.

Pretjerano kiseli pH uzrokuje stanično propadanje, što na kraju vodi do ozbiljnih zdravstvenih problema, kao što su rak, kardiovaskularne bolesti, dijabetes, osteoporoza i žgaravica.

Činjenica kako biološki život najbolje funkcionira u nekiselom (alkalnom) okruženju dovoljno jasno govori u prilog korisnosti sode bikarbone.

Razinu bikarbonata u organizmu možete povećati prehranom obogaćenom voćem i povrćem ili farmaceutskom sodom.

Oralnim uzimanjem soda bikarbona izvlači uran iz bubrega te se koristi za sprječavanje oštećenja bubrega kod osoba koje idu na zračenja, sprječava infekciju mokraćnog mjehura, gihta, artritisa, groznicu te pomaže aktivnost gušterače za koju se zna da proizvodi najviše bikarbonata i koja je odgovorna za proizvodnju inzulina.

Soda bikarbona s medom

Ako se soda bikarbona uzima oralno, onda to treba biti terapijski, što znači da se uzima u periodu od dva do tri tjedna te treba biti spreman na nuspojave poput mučnine, dijareje i osipa.

Svi ti simptomi upućuju na detoksikaciju jer otrovi negdje moraju izaći. Jedan od načina uzimanja sode bikarbone u svrhu alkalizacije organizma je da se pomiješa s medom i cucla u ustima bez da se proguta, tako se ona u tijelo apsorbira kroz slinu, napisao je Darko Vujnović, izdavač i prevoditelj knjige “Soda bikarbona – liječenje raka za sve, bogate i siromašne”.

Kombinacija sode bikarbone i svježeg limunovog soka

Ovo predstavlja moćni eliksir za sprječavanje mnogih, čak i najtežih oboljenja kao što su rak i slično.

Također soda bikarbona i limun u kombinaciji su odlični za lice, kao i za zube (prirodno izbjeljivanje zubi uz pomoć sode bikarbone je vrlo poznato i popularno).

Takva mogućnost ove mješavine prisutna je zahvaljujući tome što baš kao i soda bikarbona, i limunov sok kada se unese u organizam, stvara jaku baznu odnosno alkalnu sredinu. Ova dva sastojka kada se ujedine čine nevjerojatno snažan oslonac zdravlja. Uz sve to, limunov sok je izuzetno bogat vitaminom C koji dodatno utječe na obranu organizma.

Autor:L.B.

ZADNJE VIJESTI


SRČANOŽILNE BOLESTI

Hrvati i dalje najviše umiru od bolesti srca i krvnih žila: Želite li da vam krvne žile budu zdrave izbjegavajte ove namirnice!


ISTRAŽIVANJE

MOĆAN ‘ELIKSIR’ LAKO DOSTUPAN SVIMA: Može nam spasiti život, a u kombinaciji s medom i limunom sprječava ozbiljne bolesti!


KORISNI SAVJETI

ZAŠTO SE BUDIMO U TRI UJUTRO? Stručnjak objašnjava: ‘Mislimo da rješavamo probleme, a zapravo se – brinemo’


KORISNI SAVJETI

Što bi se dogodilo vašem tijelu da prestanete jesti šećer na 30 dana?

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.Original Article