Namirnice koje ne bi trebalo da naručujete preko dostave

Pexels

Ilustracija

Danas je dostupna dostava ne samo gotovih jela, već i namirnica iz supermarketa. Ne preporučuje se baš svaka od njih za naručivanje i za to postoji dobar razlog.

A ako je u pitanju voće ili povrće, dostavljač možda neće imati vremena da bira, već će zgrabiti prvo što mu dođe pod ruku.

Ako ne vidi da je voćka trula ili oštećena, takvu ćete je i dobiti.

Druga stvar je da se vaša omiljena hrana može pokvariti (tokom vrućine) ili oštetiti tokom transporta.

Zato je dobra ideja izbegavati naručivanje određenih proizvoda, piše „Real Simple“.

Meko voće

Bilo koja vrsta mekog voća se veoma lako uništava tokom transporta. Zbog toga možda nije najbolja opcija naručiti voće kao što su breskve, nektarine, šljive i kajsije putem dostave.

Jaja i mlečni proizvodi

Jaja i mlečni proizvodi su poznati po tome što se brzo kvare na visokim temperaturama. Takođe, naručivanje sladoleda je još jedno veliko „ne“ u suprotnom, doći će vam verovatno istopljen.

Avokado

Svako bira avokado po svojoj želji, neko voli da bude zreo i mek za namaz, a drugi nešto tvrđe da se napravi salata. Postoji mogućnost da dostavljač neće obratiti pažnju na ovo i uzeti onaj koji vam se neće dopasti.

Riba

Bez obzira da li kupujete prerađenu ili svežu ribu, uvek je najbolje da je kupite sami u prodavnici ili lokalnoj ribarnici kako biste bili sigurni da je sveža. Kada se riba ne drži na odgovarajućoj temperaturi, može razviti bakterije, prenosi City Magazin.

Meso

Kao i riba, sirovo i prerađeno meso je pod većim rizikom od kontaminacije tokom transporta ako se ne drži na adekvatnoj temperaturi, na primer u frižideru.

Read More