NAMIRNICE KOJE VODE DO BRONČANOG PREPLANULOG TENA: Kožu za sunce treba pripremiti i iznutra i izvana

Ilustracija/Pixabay

BOLJE JE SPRIJEČITI

+
AAA

NAMIRNICE KOJE VODE DO BRONČANOG PREPLANULOG TENA: Kožu za sunce treba pripremiti i iznutra i izvana

Autor: Zlatko Govedić

Preplanuli ten izgleda lijepo i atraktivno, ali vrlo je važno da kožu dobro pripremite za sunce, kako izvana tako i iznutra. Ove tri namirnice mogu vam poći da postignete ujednačen, brončani preplanuli ten.

Jaja su prepuna vitamina A, B i D koji regeneriraju i hrane kožu. Uz omega-3 i omega-6 masne kiseline, prijatelj vašeg preplanulog tena jest i vitamin B6 koji se nalazi u žumanjku, a zbog kojeg koža dobiva zaštitni sloj u obliku tamnih pigmenata koji ju štite.

Jaja možete kombinirati uz svježi sir jer on sadrži veću količinu kalcija koji također utječe na brzinu obnavljanja i tamnjenja kože, kao i uz maslinovo ulje koje revitalizira i regenerira kožu.

Osim što je vrlo ukusan dodatak jelima, mrkva je prepuna sastojka koji štiti kožu od štetnog UV zračenja te je priprema za sunčanje. Riječ je o beta-karotenu. Kada se on pretvori u vitamin A koža dobiva potrebnu zaštitu te štiti kožu od opeklina tako što aktivira melanin koji joj daje preplanuli izgled.

Mrkvu je najbolje jesti sirovu, naribanu u salati u kombinaciji s rajčicom i paprikom, a u jelu u kombinaciji s tikvicama koje su također prijateljice vašeg ljetnog tena i zdrave kože.

Ljetno osvježenje svakako potražite u rashlađenom voću među kojim svakako vladaju lubenica i breskva. Osim što će okrijepiti vaše tijelo i pružiti mu potrebnu tekućinu, ovo voće prepuno je vitamina A koji privlači zrake sunca i time ten dobiva toliko željenu brončanu boju. Lubenica sadrži i vitamin B i B6 koji su također prijatelji vaše kože, ali i preplanulog tena. Napravite ukusnu voćnu salatu od breskve i lubenice, a po želji možete dodati i zreli mango te ostale svježe plodove sa stabla.

Autor:Zlatko Govedić

ZADNJE VIJESTI


BOLJE JE SPRIJEČITI

NAMIRNICE KOJE VODE DO BRONČANOG PREPLANULOG TENA: Kožu za sunce treba pripremiti i iznutra i izvana


'NAVIKE SU SE PROMIJENILE'

ISTRAŽIVANJE DALO ODGOVOR NA PITANJE ‘UTJEČE LI ISPIJANJE KAVE NA ŽIVOTNI VIJEK?’ Nakon sedam godina praćenja 171 tisuću ispitanika, došli do zapanjujućeg otkrića


ZAŠTITITE SE

(VIDEO) KAKO NASTAJU OPEKLINE OD SUNCA: Preplanuo ten pokazatelj je borbe našeg organizma s UV zračenjem


IZBJEGAVAJTE VISOKE TEMPERATURE

TOPLINSKI UDAR: Ovo je stanje veoma opasno za život! Evo kako možete pomoći sebi i drugima

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.Original Article