NASTAVITI ILI ODUSTATI? Stručnjakinja otkiva koliko je pametno vježbati ukoliko vas boli

FOTO: Pixabay

POMOĆ ILI NE?

+
AAA

NASTAVITI ILI ODUSTATI? Stručnjakinja otkiva koliko je pametno vježbati ukoliko vas boli

Autor: M.V.

Tjelovježba je u principu dobra za tijelo i nerijetko je upravo ona naše oružje protiv bolova, no što kada nas muče određeni zdravstveni problemi, trebamo li nastaviti s tjelovježbom? Fitness trenerica i instruktorica joge za CNN je otkrila u kojim uvjetima je jako dobro vježbati, a u kojima se isto ne preporuča.

Prehlada

Ukoliko se borite sa simptomima kakvi su curenje iz nosa i opća zapuhanost, tjelovježba bi vam čak mogla i dobro doći jer se istom otvaraju dišni putevi, no intenzitet vježbi trebao bi biti daleko manji nego inače, savjetuje.

Povišena temperatura

U ovim slučajevima stručnjakinja preporuča preskakanje tjelovježbe jer istom možete doprinijeti općoj dehidraciji tijela i dakako povećanju tjelesne temperature. S druge strane, pod temperaturom mišići nisu jednako snažni kakvi su inače pa je najbolje pružiti im nekoliko dana pauze. Ipak, možete se okušati u nekim joga položajima koje ne zahtijevaju veliki broj pokreta.

Upala grla

U globalu, tjelovježba se preporuča za sve bolove koji se pojavljuju iznad samog vrata pa je i u ovom slučaju preporučljivo vježbati, no opet, u nešto lakšem intenzitetu.

Ipak, ako osim bolova u grlu osjetite i druge bolove tijela, najbolje bi bilo tjelovježbu odgoditi, savjetuje trenerica.

Kašalj

Ukoliko kašalj prati sluz, najbolje bi bilo preskočiti tjelovježbu, a isto se preporuča ukoliko se radi o tvrdokornom kašlju zbog kojeg teško dolazite do daha. Isto, a i još gore dogodilo bi se da u takvim trenucima naprežete tijelo.

Ipak, pomoći si možete ukoliko se istegnete na način da gornji dio tijela prebacite naprijed, preko nogu, s glavom uprtom u pod.

Želučani problemi

Ukoliko povraćate ili imate proljev, vaše tijelo već je dehidrirano i ne treba mu još jedan izvor dehidracije pa se u ovom slučaju tjelovježba odgađa. S druge strane, i ako vam je samo mučno, ne bi se trebali okušavati u vježbanju jer bi dodatno kretanje moglo dovesti do pogoršanja stanja ili čak izazvati povraćanje.

Autor:M.V.

ZADNJE VIJESTI


POMOĆ IZ PRIRODE

Potres vas je jako uznemirio i nikako se ne možete smiriti? Ovaj djelotvorni napitak već imate doma!


POMOĆ ILI NE?

NASTAVITI ILI ODUSTATI? Stručnjakinja otkiva koliko je pametno vježbati ukoliko vas boli


STARA, UKUSNA NAMIRNICA

KRUH NAM IPAK NIJE NAJGORI NEPRIJATELJ! Više ga nijedna dijeta ne može izbaciti iz prehrane!


BOŽANSKI MIRIS

Isus ga je dobio kao prvi poklon, i to ne bez razloga: Njegova ljekovitost je nevjerojatna!

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.Original Article