Ne bacajte koru od banane! Evo za što je sve možete koristiti!

Oguljinu od banane ali ljudi u nekim zemljama,jako dobro koriste oguljinu, prednost njena je toliko dobra da da je jedu već decenijama.

Dio banane od žute kore ogulite kašikom:

1. Izbjeljivanje zubi

Utrljajte zube dvije sedmice, na taj način će te primijetiti pozitivne rezultate te imat će te bijele zube.

2. Uklonite kožu bradavica

Ako imate kožne bradavice,pomoću kore će te riješiti pored toga ćete spriječiti njihovu pojavu u budućnosti.

3. Akne i bez bora

Banana je odlična za ukupnu njegu kože, imaju sadržaj antioksidanasa i karakteristike  koje su odlične protiv starenja. Banane hidratiziraju i hrane jedino šta trebate uraditi jeste da koru od banane na kožu, utrljajte i ostavite da stoji 30 min.

4. Liječenje psorijaze

Rezultat slika za kora od banane

5. Bananina kora je analgetsko sredstvo

Utrljajte bolne točke na tijelu na taj način ćete se riješiti bola.

6. Bananina kora za gubljenje težine

Svaki dan jedite dvije banane i ogulite dio njene kore i pojedite, izbjegavajte večeru te doručkujte po volji.

Riješite problem sa spavanjem!

Prokuhati pola litra vode. Odsjecite krajeve nožem jednoj banani (neoguljenoj, ponavljamo – neoguljenoj) . Cijelu bananu stavite proključalu vodu i pustite da se kuha oko 10 minuta. Nakon toga izvadite bananu, a čaj je spreman za piti kada se ohladi. Neobičan, prijatan okus, vrijedi probati definitivno. I još da dodamo da bananu možete pojesti nakon kuhanja…

Ako postoji neka totalno prirodna namirnica koja može biti zamjena tabletama za spavanje, onda bi to bila banana. Magnezijum u banani opustit će mišiće i tako umiriti tijelo. Plus, banane, odnosno kora od banane nije prskana ili je jako malo prskana pesticidima, što potvrđuju posljednja istraživanja gdje su jabuka i breskva na prvom, a banana uz par ostalih na zadnjem mjestu (što je u ovom slučaju odlična pozicija). Uglavnom opet bolje provjeriti, kupiti provjereno organsku bananu.

Rezultat slika za kora od banane