NE BACAJTE OMOT ako ste potrošili maslac: Može vam biti koristan, a uštedeće vam i novac

Dom i porodica

Možda niste znali, ali omot od potrošenog maslaca ne bi trebalo da bacate u kantu za smeće, jer vam može poslužiti na puno načina.

Izvor: vecernji.hr/Paula Brico  |  

Ilustracija Foto: aomas/Shutterstock

Ilustracija Foto: aomas/Shutterstock

.

Iako na papiriću još ima tragova maslaca, većina ga smatra beskorisnim i mahinalno baca u kantu za smeće, ali znajte da ovi papirići imaju još gomilu maslaca na sebi i mogu vam biti korisni. Takođe, nećete bacati novac.

Umesto da ih bacate, stavite ih u plastičnu kesu, a zatim u zamrzivač. Mogu vam biti korisni za male stvari u kuvanju, poput mašćenja plehova ili tiganja, a mogu vam poslužiti i za prženje laganih jela poput palačinki.

Ovim papirićima možete odvojiti zamrznutu hranu koju želite da vadite komad po komad, kao pileće batake, burgere ili povrće. Tako nećete morati da odmrzavate sve ili da se mučite sa razdvajanjem. Umesto da omote bacate, samo ih stavite između komada. Male uštede mogu vam puno značiti u svakodnevnom budžetu.



Još trikova s masnim papirom od maslaca

– Namažite nož papirom od maslaca pre nego što krenete da sečete tortu. Lakše ćete je i lepše seći, pogotovo ako je sladoledna torta.

– Koristite da biste namastili plehove ili tiganje.

– Papir preklopite napola tako da se masne strane spoje. Stavite ih u zamrzivač i koristite za razdvajanje hamburgera, pljeskavica ili pečenih palačinki koje želite da zamrznete.

– Ako želite da pečete krampire u ljusci, možete ih staviti u svaki od ovih papirića kako biste dobili malo dodatnog ukusa.

– Možete njima obložiti kalupe za mafine.

– Mogu poslužiti i kao omoti za domaće karamele.

– Nakon što ispečete hleb ili peciva, prekrijte ih papirićima maslaca da upiju deo maslaca koji je u njima ostao.

Read More