NE MOŽETE SE RIJEŠITI CELULITA? Donosimo savjete kako ukloniti nepoželjnog neprijatelja prije vrućina!

Uklonite celulit različitim metodoma
Izvor: Pixabay

POMOZITE SI SAMI

+
AAA

NE MOŽETE SE RIJEŠITI CELULITA? Donosimo savjete kako ukloniti nepoželjnog neprijatelja prije vrućina!

Autor: Matea Sušac

Stiglo je ljeto, a vi se mučite sa celulitom? Vaš neprijatelj vas ne napušta, a želja vam je šetati se plažom u kratkim haljinicama? U ovom trenutku na naplatu bi vam mogle doći ukusne čokoladice i neodoljivi slatkiši!

Iako je celulit nasljedan, često ga uzrokuje niz hormonalnih poremećaja, ali i način prehrane, nedostatak vode, te smanjeno fizičko kretanje.
Inače, celulit se može razviti u nekoliko faza kod žena.

U početnoj fazi žene uočavaju kožu koja je neravna. Već u drugoj fazi se celulit lako može uočiti, a izrazito se vidi pritiskom na određeno mjesto. U zadnjoj fazi se celulit dosta širi, a koža na tom mjestu izrazito boli. Većina žena tek nakon zadnje faze odluči ući u borbu s ovim neugodnim kožnim neprijateljem, pa počnu koristiti razne anticelulitne tretmane i kreme.

Celulit se razbija jakim pritiskom na kožu
zvor: Pixabay

Anticelulitne kreme često dovode do razočaravajućih rezultata, pa se žene odlučuju na puno ozbiljniji korak, kao što je maderoterapija. Riječ je o poznatom tretmanu koji uklanja celulit, i oblikuje tijelo. Kod pojedinih žena se pojavljuju i modrice, pa se upuštaju u potragu za različitim tretmanima koji donose bolje rezultate.

Jedan od tih tretmana je svakako ručna anticelulitna masaža. Ova metoda uklanjanja celulita, a radi se masažnim drvenim valjkom. Tretman nije bolan, ako se izvodi ispravno sa drvenim valjkom. Valjcima se značajno smanjuju neravnine i nabubrenja na koži. To se naziva ravnanjem „narančine kore”, jer se uklanja površina celulita. Upravo ovakvom masažom valjcima se dopire se duboko u kožu, pa se iznutra aktiviraju nepoželjne stanice.

Pojačan intezitet valjka brže uklanja masne stanice, a celulit se pod takvim pritiskom razbija. Žene nakon tretmana osjećaju pojačanu potrebu za mokrenjem, zbog “rabijenog”celulita, što je sasvim normalna pojava. Nakon izvršenog tretmana, svaki dan je potrebno piti više litara vode dnevno, da bi se postigli odlični rezultati. Najbolji rezultati se ostvaruju ukoliko se masaža radi svaki drugi dan.

Za koji god se tretman odlučili, nećete pogriješiti, a kratke haljine bi mogle postati vaš sastavni dio ljetne garderobe!

Autor:Matea Sušac

ZADNJE VIJESTI


POMOZITE SI SAMI

NE MOŽETE SE RIJEŠITI CELULITA? Donosimo savjete kako ukloniti nepoželjnog neprijatelja prije vrućina!


BOLJE JE SPRIJEČITI

SASVIM BEZAZLENE NAVIKE MOGU UGROZITI ZDRAVLJE: Stvari koje treba izbjegavati!


DONOSIMO ODGOVORE

MENSTRUALNA ČAŠICA: Ženama je i dalje prava enigma, a mi donosimo odgovore na najčešća pitanja i dileme!


preporuke OČUVAJTE ZDRAVLJE

MINISTARTSVO ZDRAVSTVA UPOZORILO GRAĐANE NA LJETNE VRUĆINE: Ponašajte se odgovorno!

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.Original Article