Nedim Nezirović: Hvar je za mene rajsko ostrvo

Nedim Nezirović: Hvar je za mene rajsko ostrvo 1

Nedim Nezirović, mladi glumac kog je publika imala priliku nedavno da vidi u „Nečistoj krvi“ i seriji „Klan“, za naš dodatak priča o omiljenim mestima za letovanje, gde voli da provodi slobodno vreme i kako izgleda njegova svakodnevica zbog nove uloge u pozorištu.

Malo slobodnog vremena

Slobodnog vremena i nemam baš puno, ali se uvek trudim da iskoristim tako da budem kod kuće i da se odmaram. Trenutno dosta vremena provodim u Narodnom pozorištu, gde spremamo novu predstavu, tako da sam svakodnevno na tim probama. Sada se malo odmaram od snimanja, vratio sam se u pozorište, što sam i hteo. Predstava koju spremamo zove se „Pelikan“, po tekstu Avgusta Strindberga u režiji Đurđe Tešić. Tako da se ovih dana spremamo za premijeru koja bi trebalo da bude krajem februara.

Kod kuće ili u „Lokalu“

Ono što je verovatno čudno jeste to što ja imam mnogo prijatelja, ali isto tako najveći deo slobodnog vremena provodim kod kuće. Onda obično prijatelji dolaze kod mene ili ja idem kod njih. Od nekih kafića gde volim da popijem kafu i provedem neko vreme – kafić „Lokal“, koji se nalazi na Vračaru. Ranije sam nekih godinu dana i živeo na Vračaru pa sam nekako navikao tamo da pijem kafu.

Sarme i koka-kola zero

Svi koji me dobro znaju, znaju da ja hranu obožavam. Sarme bih izdvojio kao neko jelo koje bih mogao da jedem uvek – i one „prolećne“ sa zeljem, ove „zimske“ sa kupusom, koje god. Od alkoholnih pića volim vino, a od bezalkoholnih – koka-kola zero.

Slušam muziku i kad idem po hleb

Nemam nekog posebnog izvođača kog bih izdvojio jer ja generalno muziku jako volim i konstantno je slušam. Slušam je i kad idem po hleb, pa krenem dužim putem do kuće da bi se završila pesma. I to često radim. Cenim dobru muziku – slušam od elektronske muzike do džeza, koji inače volim najviše na svetu, preko nekih naših stvari i novih muzičara koji su se pojavili u poslednje vreme, a koji su stvarno odlični… Recimo, bend KoiKoi u kom svira Marko Grabež. Oni su mi baš super, poslednji album koji su izbacili je fenomenalan.

Najlepše primorje na svetu

Omiljeno mesto za letovanje – Hrvatska. Mislim da imaju zaista najlepše primorje na svetu i to je definitivno tako. Nije da sam obišao baš celu obalu pa da mogu sa sigurnošću da kažem, ali se trudim da poslednjih godina tamo letujem i što više mesta posetim. Oduševljen sam Hvarom, tamo sam prvi put bio letos i sigurno ću se ponovo vratiti tom mestu, koje je za mene kao jedno rajsko ostrvo.

Euforija je serija naše generacije

Omiljeni film mi je „Poslednji tango u Parizu“ Bernarda Bertolučija. I „Bulevar zvezda“ Dejvida Linča. Ta dva filma jako volim i mogu da ih gledam kad god. Skoro sam gledao jednu vrhunsku seriju koja se zove „Landscapers“ ili „Baštovani“, gde glavnu ulogu igra Olivija Kolman. Volim i seriju „Sex education“, ona mi je isto fenomenalna, kao i „Euforija“. Mislim da je „Euforija“ serija naše generacije.

Filmovi i podkast

Od letos nemam televiziju i baš sam namenski odlučio da je ugasim, pa mi televizor u kući služi samo za serije i filmove. Mislim da je sadržaj danas na televiziji jeziv i ne želim da se „trujem“. Zato se trudim da gledam u slobodno vreme filmove i serije i – uživam u tome. Pratim podkaste, volim da slušam podkast „Agelast“. Često ga slušam kada idem na neki duži put, jer mi to drži koncentraciju dok vozim, posebno kad obrađuje neke zanimljive teme ili su neki dobri gosti.

Preporuka: predstava „Cement Beograd“

Možda će ovo zvučati pretenciozno, ali bih preporučio svima kada imaju slobodnog vremena da dođu i pogledaju predstavu „Cement Beograd“, koja se igra u Beogradskom dramskom pozorištu. U njoj i ja igram, ali to je mnogo manje važno – to je jedna sjajna savremena predstava koje pomera granice i na publiku ostavlja jedan izuzetno interesantan utisak.

Original Article