Neki trikovi i savjeti za čišćenje WC-a mogu samo stvoriti probleme: Ovo nikako ne smijete raditi

Autor: F.F

Za mnoge je čišćenje kupaonice i WC-a jedan od najgorih kućanskih poslova. Kako bi si olakšali taj posao, mnogi će potražiti savjete na internetu, bilo na ponekom portalu ili pak na društvenim mrežama gdje se često objavljuju videi s trikovima za čišćenje. Iako postoji mnogo savjeta i trikova za čišćenje WC školjke, važno je razlikovati istinite metode od mitova koji se šire. Neki od tih mitova mogu biti bezopasni, dok drugi mogu prouzročiti štetu vašem WC-u ili vodovodu.

Jedan od često spominjanih “trikova” za čišćenje WC-a je korištenje Coca-Cole. Ovaj napitak često se promovira kao sredstvo koje može očistiti WC, ali to nije uvijek točno. Kiselina u Coca-Coli možda može pomoći u čišćenju, ali bacanje boce slatkog pića u WC može rezultirati ljepljivom kašom koja privlači bakterije umjesto da ih uklanja. Ispravan način je ciljati mrlje, prskajući tekućinu na njih, a zatim temeljito čišćenje WC-a.

Postoje vjerovanja kako mjehurići gazirane Coca-Cole mogu očistiti mrlje, ali to nije istina. Kiselina iz popularnog pića djeluje, ali karbonizacija i mjehurići ne, no taj vam trik prilikom čišćenja WC-a može samo odmoći, piše Klix.ba.

Foto: Pexels

Mitovi ili trikovi

Drugi mit odnosi se na korištenje izbjeljivača za uklanjanje mrlja od tvrde vode. Izbjeljivač može biti neučinkovit i čak pogoršati probleme, posebno ako se mrlje odnose na hrđu. Oksidativna priroda izbjeljivača može uzrokovati hrđu na željezu iz tvrde vode. Tvrda voda najčešće sadrži željezo, a izbjeljivač je oksidans koji može uzrokovati hrđu.

Žena živi s organom starim 108 godina, nikome nije jasno kako: Premašila je sva očekivanja

Umjesto toga, preporučuje se korištenje sredstva za čišćenje koje sadrži blagu kiselinu kako bi se učinkovito nosilo s mrljama od tvrde vode. A još jedan od trikova kod čišćenja WC-a vezan je za sredstva za čišćenje s jakim i finim mirisom.

Važno je napomenuti da miris čistoće ne znači nužno i čistoću. Sredstva za čišćenje jarkih mirisa mogu pridonijeti ugodnom mirisu WC-a, ali sami po sebi neće očistiti WC. Često se pretpostavlja da ako WC izgleda i miriše čisto, tada jest čist, ali ovaj mit ne uzima u obzir prisutnost bakterija koje nisu vidljive golim okom. Sredstva za čišćenje trebaju biti učinkovita i zahtijevaju temeljito ribanje kako bi se postigla čistoća WC školjke.

Autor:F.F

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Read More