NEVJEROJATNO! Ovo je razlog zašto ćete odsad smrzavati limun

Pinterest

ODLIAN SAVJET

+

AAA

NEVJEROJATNO! Ovo je razlog za큄to ete odsad smrzavati limun

Autor: Zlatko Govedi

Znanstvenici nagla큄avaju i to da ni큄ta s limunane smijete baciti, ni limunovo meso sa sokom, ni sjemenke, a posebno ne koru!

Limunova kora sadr탑i 5 do 10 puta vi큄e vitamina nego sam sok od limuna!

Osim antikancerogenog djelovanja, cijeli limun poma탑e pri osloboanju tijela od toksina, ima antimikrobni uinak protiv bakterijskih infekcija i gljivica, uinkovit je protiv internih parazita i crva, regulira krvni tlak, djeluje kao antidepresiv, te je odlian u borbi protiv stresa i 탑ivanih poremeaja.

Osim oitih zdravstvenih razloga, na sljedei nain ete u탑ivati kao nikad do sad u njegovom predivnom cjelovitom okusu, posebno kori.

Jednostavno je, uzmite neprskanilimun (ako nemate provjereni domai, kupite organski bio limun u veim trgovinama ili trgovinama zdrave hrane), dobro ga operite i stavite u zamrziva (mo탑ete cijeli, a mo탑ete i na kri큄ke).

Nakon 큄to ste limun dobro zamrznuli, izvadite ga i naribajte!

Zatim ga mo탑ete posuti na salatu, sladoled, juhe, 탑itarice, rezance, omiljeno pie ili na/u bilo 큄to drugo.

Ono 큄to ete do탑ivjeti je sasvim novi okus u kojem e va큄i jezini pupoljci u탑ivati, a tijelo zahvaljivati zdravljem, pi큄e Atma.

Autor:Zlatko Govedi

ZADNJE VIJESTI


DAROVI PRIRODE

PREPUNE ENZIMA: Osam namirnica za zdrava crijeva i odlinu probavu


POMOZITE SI SAMI

Mlijeko, jaje, maslac, med i soda bikarbona: Evo kako se ova mje큄avina bori s ka큄ljem!


POMOZITE SI SAMI

Ovaj jednostavan pokret 큄akom poma탑e u kritinom trenutku


ODLIAN SAVJET

NEVJEROJATNO! Ovo je razlog za큄to ete odsad smrzavati limun

Komentari odra탑avaju stavove njihovih autora, ali ne nu탑no i stavove portala Dnevno.hr. Molimo itatelje za razumijevanje te suzdr탑avanje od vrijeanja, psovanja i vulgarnog izra탑avanja. Portal Dnevno.hr zadr탑ava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog obja큄njenja.

Dnevno.hr koristi kolaie (cookie) za pru탑anje boljeg korisnikog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica sla탑ete se s kori큄tenjem kolaia i dajete privolu za prikupljanje osobnih podataka (Vi큄e informacija).PrihvaamOriginal Article