NIPOŠTO NE BACAJTE: Evo kako na SUPER načine možete iskoristiti koru od BANANE i NARANDŽE!

70

Svi znamo da su plodovi zdravi korisni i hranljivi, ali ono što većina nas ne zna je da njihovi pilingi mogu sadržati i gomilu hranjivih materija. Mogu se koristiti za niz zdravstvenih problema, samo treba znati kako.

Ovo je posebno važno za banane i kore od pomorandže koje mogu imati brojne medicinske i praktične upotrebe.

Evo kratke liste nekih od najvažnijih upotreba za kore od banane i pomorandže i nakon čitanja, ih nikada više nećeš baciti.

Korišćenje narandžine kore:

Poboljšajte probavu: Drevna filozofija, Ayurveda, kaže da ona pomaže u uklanjanju spora u stomaku. Takođe može poboljšati vaš apetit; eliminisati gasove, kiselost, i nagon za povraćanjem. Narandžina kora je takođe bogata esencijalnim uljima d-limonena koji pomažu u pomirenju želudačnih kiselina i doprinose normalnim pokretima crijeva.

Liječenje nesanice: Mogu koristiti ljudi koji pate od poremećaja spavanja, kao što je nesanica. Oni obiluju eteričnim uljima koja smiriju vaše živce i pomažu da brzo zaspite.

Loš zadah: Ako imate problema sa lošim dahom, pokušajte da žvačete narandžinu koru. To će eliminisati loš zadahi ostaviti za sobom gorku svježinu.

Liječi peruti: Za probleme sa peruti, samo naribajte koru u posudi vode i ostavite je da se natopi preko noći. Primijenite ovo na kosu i isperite.

Korišćenje kore od banana:

Izbjeljivanje zuba: kora od banane predstavlja izvrsni prirodni lijek za izbjeljivanje zuba.

Čisti cipele: Ne brinite, samo ih trljajte sa unutrašnjim dijelom zrele banane da biste osvježili, očistili i sijali kožu!

Ukloni bradavice: Ovo je možda najčešće poznata upotreba pilinga banana – za uklanjanje i prevenciju bradavica. Zalijepite komad banane kore na bradavicu i ostavite preko noći. Ponovite postupak svake noći nedelju dana ili dok se bradavica ne ukloni u potpunosti.

Glavobolje: Ako bolujete od glavobolje, sve što treba da uradite je da postavite bananu na kožu preko čela, sjedite i opustite se. Bol će uskoro otići.

Bore: Banane imaju nevjerovatan efekat isceljivanja na koži i mogu smanjiti pojavu bora i zategnuti kožu.