Novi trendovi za 2020-tu u enterijeru i eksterijeru

Foto: Pixabay

Omogućavaju nam da na lep način rešimo ono što smo dugo priželjkivali i što je ponekad predstavljalo problem.

TV u ogledalu

Da li ste primetili da u savremenim porodicama televizor zauzima centralnu poziciju u domu? Moglo bi se reći da je televizor danas postavljen kao pater familias porodice, ne osoba, već sprava oko koje se sve vrti i prema kojoj se orjentiše nameštaj.
Ukoliko vam se takva postavka stvari ne dopada, imamo rešenje koje dolazi iz Kanade, a to je televizor sakriven u ogledalu.

Foto: Promo

TV u ogledalu jeste nešto neočekivano za naše podneblje, ali i vrlo praktična stvar. Ne želite da vaš mališan provodi dane gledajući u televizor, a ne znate kako biste ga sakrili u novom domu. TV u ogledalu može da se uključuje samo kada vi to zaista želite.
Može biti posebno praktičan detalj modnog showroom-a, salona lepote ili kafića jer omogućava laku transformaciju radne prostorije.
Skriveni TV može da bude standardne veličine, ali može i da se kreira po želji, u skladu sa vašim prostorom. Televizori koji se koriste za sakrivanje u ogledalu su specijalno dizajnirani da prevazilaze sve izazove rada u ogledalu.
Mogu se naručuti u dužini dijagonale od 26 do čak 75 inča, a koriste High Definition LCD, LED i 3D tehnologije.

Moderne ograde

Kada se šetate delovima grada koji su građeni u različitim epohama možete da vidite koliko se sa arhitektonskim stilovima menjaju i ograde. Moderne ograde su pre svega izrazito funkcionalne i svedene.
Posebnu pažnju uvek privlače kamene ograde koje su sastavljene od žičane konstrukcije napunjene obično lepim belim kamenom.

Foto: Promo

Kamena ograda je masivna i predstavlja odličan vid zaštite i zvučne izolacije, ali i sjajan dekorativni momenat.
Veliku popularnost dobijaju i 3D ograde koje su pokazale izuzetnu praktičnost, naročito zbog dobre visine koja je lako izvodljiva.
3D ograde, osim što imaju karakteristične izbočine, mogu da budu i sa interesantnim ornamentima koji se odlično uklapaju sa minimalističkim stilom građevina. 3D rešetka se kombinuje sa PUR stubom, a ograda može da bude samo pocinkovana ili i plastificirana.
Pažnju privlače i nove ukrasne talasne ograde koje su odličan izbor za razbijanje vizuelne kolotečine arhitektonski jednostavnih građevina.

Dekorativna cigla

Cigla je onovo u trendu! U proteklim godinama ste mogli primetiti tu i tamo po koju zgradu čija se fasada znatno izdvaja svojom toplinom. Bez obzira da li se radi o standardno fasadnoj cigli ili dekorativnoj cigli na fasadi – efekat je isti.

Foto: Promo

Arhitekte najavljuju veliki povratak dekorativne cigle na fasadama kako novih zgrada, tako i starih renoviranih. Ono što je najveća prednost koju donosi dekorativna cigla je trajno rešenje za fasadu zgrade i velika ekonomičnost.
Dekorativna cigla se vrlo lako održava i stabilna je.
Postavlja se kao završni sloj na fasadi, preko termoizolacije u vidu stiropora ili mineralne vune, dopunjujući njihova svojstva. Pored termoizolacije, dekorativna cigla popravlja otpornost zgrade na pojavu plesni. Dostupna je u vidu listele (flisne od opeke).
Može se naći u 80 različitih dezena, od potpuno bele, preko crvene sa različitim odsjajima i primesama, do potpuno crne. Dekorativnu ciglu nije potrebno farbati ili tretirati na neki drugi način, a njen lep izgled ostaje trajno prisutan.
Može se koristiti i za uređenje enterijera, naročito kod ugostiteljskih objekata.
Ukoliko planirate ulaganje u svoj novi dom ili poslovni objekat imajte na umu da su pomenuti trendovi veoma praktične novine. Možemo očekivati da će još dugo godina biti aktuelni.

PROMO TEKSTOriginal Article