Od sijede do crne kose trajno: za 7 dana !

Holivudski frizer je pokazao kako se kore krompira može napraviti tečnost koja uklanja sijede dlake.

Ne trošite gomilu novca na skupe preparate!

Potrebno:

1 šolja kore krompira

2 šolje vode

Sve što je potrebno da u u vodu stavite 1 šolja kore krompira, te nakon što se ohladi procijedite tečnost

Kada perete kosu opertie na uobičajniu način, te nakon toga ispiranja polijte vodom od krompirovih kora, te ostavite na kosu da odstoji!

Tečnost će potamniti sijede dlake, na prirodan način!

Probajte i sa drugim receptima:

Rezultat slika za sjeda kosa

Limun

Ukoliko su vam počele sijede i želite ih otkriti,okrenite se prirodnim sastojcima jer će vam i oni biti od pomoći.

Ovdje ćemo vam pokazati prirodno sredstvo za sjedu kosu.

Potrebni sastojci:

  • 3 kašike svježeg limunovog soka
  • 50 ml kokosovog ulja

Priprema je vrlo jednostavna, sve što trebatte uraditi jeste da iscijedite limun i dodaje kokosovo ulje, a nakon toga dobro promješajte, smjesu nanesite na tjeme, ostavite tako da stoji sat vremena.

Nakon toga operite kosu kao i inače,na taj način će te smanjiti vidljivost sijedih, a ovi sastojci su jako zdravi za vašu kosu.

Kokosovo ulje je jedno od najzdravijih ulja,  odlično je u kozmetičke svrhe te se često koristi u njegova primjena za kožu, kosu zube, pored toga limun je pun vitamina C i djeluje kao antioksidans.

Rezultat slika za sjeda kosa

Recept za sok od pšenične trave

Stavite u blender sledeće sastojke:

  • 30 ml soka pšenične trave
  • šolju soka od limuna
  • šolju seckanog voća po izboru
  • kašiku meda
  •  malo vode

Ovu snijesu piti svaki dan 1 do 2 puta, i posmatrajte boju vaše kose.

Sijeda kosa rijetko se javlja kod žena u dvadesetim i tridesetim godinama, pa je sasvim normalna činjenica što žene ostanu zapanjene kada u ovako ranom periodu primijete prve bijele vlasi. Nažalost, ovo se dešava sve češće, a razloga je nekoliko.

Sijeda kosa rijetko se javlja kod žena u dvadesetim i tridesetim godinama, pa je sasvim normalna činjenica što žene ostanu zapanjene kada u ovako ranom periodu primijete prve bijele vlasi. Nažalost, ovo se dešava sve češće, a razloga je nekoliko.

Prije svega treba da znate da kosa sijedi uslijed nedostatka melanina, to je pigment koji se nalazi u folikuli dlake, objasnio je profesor dermatologije Geri Goldenberg. Folikuli i dalje imaju normalnu količnu melanocita, ćelija koje sačinjavaju pigment, ali one vremenom prestaju da obavljaju svoju funkciju, pa kosa postaje sivkasta ili bijela. Genetika ima značajnu ulogu. Ako su vam roditelji rano osijedili, velika je vjerovatnoća da ćete i vi, kaže dermatolog Joshua Zeichner. Ali, ako niko od vašh predaka nije osijedio prije vremena, moguće je da vi sijedije iz sljedećih:

Rezultat slika za sjeda kosa

Pušenje

Može biti povezano sa deficitom nutrijenata, a te nutritijente stvaraju nikotin i neke druge štetne životne navike. Također, slobodni radikali se zbog pušenja oslobađaju više nego što je potrebno, oštećujući folikule dlake te uzrokujući ranu pojavu sijedih, kaže doktor Goldenberg i savjetuje hitan prestanak pušenja.

Stres

Naučnici su dokazali da zbog česte izloženosti stresu kosa rano osijedi. Uprkos činjenici da nema direktne veze, stres uzrokuje visok nivo kortizola, i povećava se broj slobodnih radikala. Oštećuje folikule dlake i ćelije koje su zadužene za stvaranje pigmenta u vlasima. Nažalost,  Goldenberg kaže da kosa koja je osijedila, ne može da vrati prirodnu boju, uprkos brojnim receptima koji se nude na internetu, ali savjet je da se okrenete zdravom načinu života kako vam kosa ne bi rano počela sijediti. Ukoliko nije genetika u pitanju nažalost, rješenja osim farbanja nema.

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja