Olovka za nokte protiv gljivica daje rezultate

Olovka za nokte protiv gljivica daje rezultate

Autor: Ivana Stojanović

Ako vam problem prave gljivice na noktima, onda je olovka za nokte protiv gljivica prava stvar za vas. Ona rešava problem upornih napada gljivica na vaše nokte, tako da je situacija njenim korišćenjem mnogo lakša i podnošljivija. Ako još niste imali prilike da vidite kako ona radi, pročitajte u nastavku sve što vas zanima.

Olovka za nokte protiv gljivica

Gljivice na noktima mogu biti mnogo uporne i potrebno je da budemo istrajni kada protiv njih počnemo da se borimo. Pored unutrašnjih faktora koji njih podstiču, tu su i spoljašnji faktori koji ih dovode u prvi plan. Zato moramo da eliminišemo i mnoge od njih.

Ovde iščitajte najbolji vodič za negu stopala.

Brojne su vrste gljivica koje možete „zakačiti” u okolini.

Šta to znači?

Najčešće su drugi krivi za to što se gljivica zapatila i kod vas. Vlažna sredina, bazeni i kupališta, znojenje nogu, sve to utiče da se gljivica javi, ali i da se dalje razvija. Ako delite obuću sa nekim od ukućana, to takođe može da bude veliki problem, gljivice su sklone da pređu.

Može se pojaviti na rukama, kao i na nogama, a razlikuje se nekoliko faza problema. U prvoj se noktu ili noktima samo promeni boja, u drugoj nokti počinju da se krune da zanoktice budu bolne, i u trećoj nokti mogu početi i da otpadaju.

Zvuči jako loše, zar ne?!

stopala

Iako ne spadaju u baš ozbiljne zdravstvene probleme, mogu prouzrokovati ozbiljne neprijatnosti, ako što su gubitak nokta, što izgleda strašno, naročito leti, kada treba da pokažemo telo. Zatim ozbiljne vrste infekcija, kada se udruže sa bakterijama, onda nastaje haos u vidu crvenila i oticanja, pa će vam biti potrebna i stručna pomoć. A na kraju tu su, i ne tako nevažni, bolovi u stopalima koje možete imati jer ti nokti pritiskaju meso i urastaju, stvara se problem zbog kojeg obuća postaje tesna, a svakodnevno funkcionisanje veoma otežano.

Ne prenosi se samo od drugih. Gljivice se mogu pojaviti kod vas ako vam je imunitet naglo pao, ali i ako imate neke od hroničnih bolesti, kao što su dijabetes i psorijaza, povišeni krvni pritisak.

Zato ovde pronađite koji vitamini su najbolji kada su nokti u pitanju.

Kako smo mi žene uglavnom te koje ne mogu da se pomire sa činjenicom da nam nokti ružno izgledaju, onda smo uglavnom mi te koje tražimo brza rešenja i načine. Nažalost, ova neprijatnost pogađa i muškarce, naročito sportiste, čije se noge izuzetno znoje i mnogo vremena provode u patikama.

Gljivicama na noktima skloni su i svi oni ljudi koji zbog predugog radnog vremena provode mnogo u obući, tako da noga ne može da diše na pravi način. Jedna od njih je i naša čitateljka Brankica. Ona je svoje iskustvo, koje se sastojalo od brojnih komplikacija izazvanih gljivicama na noktima, jako dugo lečila. Posle hrpe proizvoda koje je isprobala, tu se našlo i jedno sredstvo koje joj je otklonilo apsolutno sve promene. Evo linka na kome se možete detaljnije informisati o svemu: https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-gljivica-na-noktima-i-nogama/

Olovka za nokte je baš brz, takoreći ekspresan način da se otarasite gljivica.

Ima mnogo prirodnih sredstava za gljivice, koje treba razmotriti, zato što prirodno po pravilu bude i najbolje za nas, ali je i olovka za nokte protiv gljivica takođe bazirana na prirodnim sredstvima i vrlo je zahvalna za korišćenje.

Evo detalja!

Sastav olovke za nokte protiv gljivica

Već je pomenuto da treba voditi računa o tome kakav je sastav stvari koje unosimo u sebe, ali i nanosimo na kožu. Tako da je važno napomenuti da je sastav ove olovke i te kako bezbedan za korišćenje i što je još i važnije, vrlo prirodan.

Ona sadrži ekstrate etarskih ulja koja deluju antimikotički i smirujuće. To je, pre svega, etarsko ulje čajevca, zatim lavande i na kraju čempresa. Čajevac ima izuzetna antibakterijska svojstva i njegovo ulje nalazi se u mnogim kozmetičkim preparatima, kao i ulje lavande, poznato po tome što smiruje.

Mediteranska biljka čempres čisti gljivice i onemogućava njihov povratak. Sličan posao rade soda bikarbona i jabukovo sirće za gljivice.

Proizvođači naglašavaju da već nakon sedam dana od početka korišćenja rezultati mogu biti vidljivi. Bitno je ne prekidati tretman, nego sačekati da se nokat i koža lepo očiste, pa tek onda prestati sa mazanjem.

Upotreba i način dejstva olovke protiv gljivica

Olovka za nokte protiv gljivica upotrebljava se veoma lako. Ona, u stvari i izgleda kao obična olovka. Nanosi se tako što na čiste noge ili ruke, zavisi na kom delu imate problem, nanesete tečnost iz olovke protiv gljivica. Tečnost nanosite običnim pokretom, kao da pišete ili crtate, upravo po mestu gde ste primetili promene.

Ako je to pocrneo ili požuteo nokat i meso oko njega postalo osetljivo i bolno, vi samo treba da na taj deo aplikujete olovku i sačekate nekoliko trenutaka, dok se taj deo osuši.

Ono što je važno i što će pomoći da olovka bolje deluje, to je da deo koji je zahvaćen gljivicama ne samo operete i lepo dezinfikujete, već bi bilo dobro da ga malo duže potopite u vodu. Kada kažemo vodu, mislimo na kupku, toplu vodu u koju ćete staviti kašićicu sode bikarone ili jabikovog sirćeta.

Zavirite na sledeći link i saznajte sve o lečenju gljivica na nogama sodom bikarbonom.

To će zaista pomoći jer ova dva, malopre pomenuta sastojka, veoma utiču na to da se gljivice otklone, tako da ćete stvoriti odličnu sredinu u kojoj će olovka za nokte protiv gljivica delovati brzo i efikasno.

Sastojci iz olovke prodiru duboko u zahvaćenu površinu, čisteći od gljivica zahvaćena područja. Olakšanje ćete osetiti već posle nekoliko nanošenja. Preporučuje se da obavezno uveče pred spavanje nanesete olovku, kako bi preko noći ona delovala. A možete je naneti i ujutru, kao i u toku dana, zavisi od toga koliko je problem uznapredvao i u kojoj ste fazi bolesti. Za odmakliju fazu treba biti uporniji i mazati olovku po nekoliko puta dnevno.

Najbolje olovke za nokte

Nevelik je broj proizvođača koji se bave ovom delatnošću, tako da na tržištu nema baš velikog broja različitih olovaka za gljivice na noktima. Ipak, nekolicina njih se izdvojila kao najbolja i najkvalitetnija od ponuđenih, tako da će ovde biti reči o onima koje su najuspešnije u rešavanju problema gljivica.

Wartner – ovo je najpoznatija i najprodavanija marka koja ima veliki broj pohvala upravo zbog toga što ima i najviše uspešno rešenih slučajeva. U obliku je olovke sa sunđerastim vrhom i nanosi se tako kao da prebojavate svoj nokat, odnosno prst.

Daje izuzetan sjaj noktu i pored toga što ima terapeutsko, ima i estetsko dejstvo jer služi da ulepša naružen nokat. Stvara zaštitni sloj na noktu koji blokira gljivice i njihovo dalje širenje. Neki korisnici tvrde da posle nedelju dana korišćenja nije bilo ni traga od gljivica na noktima.

Nail repair – takođe jedna od prodavanijih olovaka i uopšte linija za stopala kod nas. Prirodan i efikasan preparat koji mešavinom etarskih ulja podstiče uništavanje postojećih gljivica i sprečava njihovo dalje širenje. Uspešno leči onihomikozu noktiju, jedno od najčešćih oboljenja nokata.

I njegova glavna prednost je jednostavna upotreba koja ne iziskuje previše vremena. Nanesete ga i nastavljate dnevne aktivnosti. Pakovanje je pogodno i za nošenje na putovanja, tako da je to još jedan plus u odnosu na druge proizvode protiv gljivica.

Nailner – ova olovka je takođe vrlo hvaljena o strane kupaca, takođe zbog svog jednostavnog i lakog nanošenja, ali i zbog aktivnih materija koje duboko prodiru kroz tvrd keratin nokta. Veoma uspešno se bori sa infekcijom i daje rezultate neposredno posle korišćenja.

Sholl olovka za nokte– linija koju takođe ne treba posebno hvaliti niti pominjati. Olovka iz njihove kolekcije pogodna je za početni problem sa gljivicama na noktima, tako da, ako ste skoro detektovali promene na noktima, posegnite za njim.Zaustavlja, uklanja i sprečava ponovno vraćanje gljivica, tako da ćete upotrebom baš ove olovke biti potpuno zadovoljni.

Zapravo, koje god od ovih da odaberete, nećete pogrešiti. Uspešno ćete rešiti svoj problem i bićete zadovoljni.

Cena olovke za nokte protiv gljivica

Ovaj proizvod možete pronaći u svim bolje snabdevenim radnjama, parfimerijama, drogerijama, apotekama po ceni koja varira od 1600 do 22000 dinara. Zavisi za koji brend se odlučite, a zavisi i od prodajnog mesta.

S jedne strane, cena je poprilično visoka, s obzirom na to da je proizvod veoma mali, ali, s druge strane, sasvim je dovoljan da podmiri potrebe i izleči obolelo mesto. Štaviše, ukoliko su se gljivice pojavile samo na jednom noktu, vrlo brzo ćete rešiti problem, tako da će količina jedne olovke biti i previše.

I efikasnost je na njegovoj strani, tako da je i u tom smislu cena srazmerna.

Olovka za nokte protiv gljivica – iskustva

Veoma je mnogo zadovoljnih korisnika, tako da bi ovaj tekst potrajao kada bismo preneli sve pozitivne utiske koje smo sakupili od naših čitalaca na ovu temu. A evo i jednom linka o metodama za uklanjanje gljivica koje provereno rade, a onda se bacite na iskustva.

Marko je olovkom za nokte protiv gljivica, kaže, rešio problem za deset dan, a pri tom je mesecima mučio muku sa bolovima oko noktiju i smardom nogu, koji je u to vreme postao nesnosan. Olovku mu je preporučila farmaceutkinja u apoteci i izuzetno mu pomogla.

Olovkom za nokte rešila je problem i Slavka, i to problem na rukama. Kaže da je imala nekavu mrlju na jednom noktu desne ruke koja ju je nervirala, ali je nije preterano brinula. Zapravo, ona je stajala tu oko godinu dana i nije se sklanjala, sve dok jednog dana nije počela da raste i žuti. A prethodno je bila bele boje. Lekar je ustanovio gljivicu, koja se tu, izgleda, bila učaurila i preporučio joj olovku za nokte, koju je ona kupila i ubrzo otklonila problem.

Slično je iskustvo imala i Miljana. Uočivši da joj se nokti na rukama menjaju, pročitala je na internetu neke od saveta i odlučila se da kupi olovku za nokte protiv gljivica. Nije se pokajala jer su gljivice nestale kao rukom odnesene.

Nekolicina naših čitalaca koji su imali problema, kažu takođe da je olovka protiv gljivica sjajna, ali da je njima ipak više pomogao sprej za noge protiv gljivica. Evo i zašto.

Sprej je sredstvo koje pokriva veći dijapazon problema. Oni informisani znaju da se gljivice ne pojavljuju samo na noktima i oko noktiju, već ih može biti i između prstiju i na samim nogama. Oni su, u stvari sprej upotrebili za lečenje celog problema, pa i gljivica na noktima.

Na ovaj način su rešili i problem smrada nogu, pošto sprej možete prskati i na čarape i po obući (mada ovde može biti efikasan i puder za noge, provereno).

Nadamo se da će vam ova iskustva pomoći i da ćete za sede odabrati odgovarajuće sredstvo. Na ovom linku saznajte što šta i o prirodnim sredstvima u borbi protiv gljivica na nogama.

Saveti plus

Kao što je već bilo reči, žene su te koje ne mogu da podnesu probleme na noktima, bilo da se radi o noktima na nogama ili na rukama. Zato su ponekad sklone tome da kamufliraju problem raznim lakovima za nokte (tu se ne računaju oni lakovi za nokte koji služe za otklanjanje gljivica), već oni obični, kao i nadogradnjom noktiju, misleći da, ako se ne vidi, problem više ne postoji.

Velika zabluda!

Čineći to vi, u stvari, dajete dobru podlogu gljivicama, za brži i efikasniji razvitak, tako što ste ih prekrili sintetičkim masama kojim se nokti nadograđuju i na taj način ste im stvorili plodno tle u kome će još više buknuti. Ne radite to.

Nadogradnju, kao i lakove u boji, možete mazati tek kada problem sa gljivicama uspešno rećite. Dakle, prvo olovka za nokte protiv gljivica i zdravlje, pa tek onda lepota.

Zaštititi se od povratka gljivica možete i tako što ćete izbegavati vlažna mesta, odnosno, na javnim kupalištima nositi papuče, ukloniti iz cipelarnika probušenu obuću, onu kroz koju voda dopire do stopala. Još nešto vrlo važno, a to je baciti obuću ili čarape koje su potencijalni nosioci gljivica. Odnosno, ako ste već imali gljivice, a nosili neku obuću, najbolje bi bilo da je se odreknete jer ona sada ima gljivice koje vas mogu ponovo inficirati.

Nemojte prilikom higijene širiti peškirom gljivice na druge delove, odnosno na druge nokte. Pažljivo sprovodite higijenu i brišite zaraženi deo posebnim peškirima, a u nezi koristite kreme za stopala. Evo male pomoći kako da izaberete pravu kremu za stopala.

I najvažnije, ne čekajte mesecima da nešto preduzmete kada primetite promene, nabavite svoju olovku za nokte protiv gljivica i vaši problemi neće biti dugog veka. Ona je mala, lako prenosiva, staje u torbu ili džep. Imajući nju, uvek ćete biti spokojni i sigurni da vam ništa neće pokvariti putovanje.

Ocena čitalaca0/5

POVEZANI ČLANCI

Da li je medicinski pedikir ono što vama treba

Lepota

Autor: plavsic

Da li ste isprobali jabukovo sirće za gljivice na noktima?

Zdravlje

Autor: Zorana Grujin

Gljivice na noktima i metode za njihovo uklanjanje koje provereno rade!

Zdravlje

Autor: Blaženka Vesić

Kako da izbegnete otpadanje noktiju na nogama

Zdravlje

Autor: Strainovic

Kako izlečiti urasli nokat i saveti da do njega i ne dođe!

Zdravlje

Autor: Strainovic

Kako se koristi ulje čajevca za lice,bubuljice i kosu

Zdravlje

Autor: Blaženka Vesić

Kako se rešiti gljivica na nogama – ali STVARNO!


Zdravlje

Autor: plavsic

Kako zadebljani nokti na nogama mogu da vam naprave problem!


Lepota

Autor: plavsic

Konačno sam se rešila gljivica na noktima i nogama i neprijatnog mirisa stopala!


Zdravlje

Autor: Minut za MENE

Lečenje gljivica na noktima sodom bikarbonom


Zdravlje

Autor: Ivana StojanovićOriginal Article