Olovke za usne podvlače savršenu šminku!

Olovke za usne podvlače savršenu šminku!

Autor: Strainovic

Olovke za usne su jedan od onih proizvoda koje neke žene koriste sa strahom i samo u izuzetnim prilikama dok druge ne bi mogle zamisliti svoj život bez nje.

Istovremeno olovkom za usne vrlo je lako počiniti grešku u šminkanju. Da li, kada i kako kupiti, koristiti…i sve što niste znali o olovkama za usne sledi.

Volim olovke za usne. Nekako vraćaju u detinjstvo, bojice i crteže. Olovke za usne imaju tu neku draž kao ni jedan drugi predmet u neseseru.

S druge strane, toliko puta viđamo žene koje upravo zahvaljujući olovci za usne izgledaju baš kao dečiji crtež.

Gde to dame greše kad u nastojanju da se ulepšaju pokvare svoj izgled?

Šta je i čemu služi olovka za usne

Olovka za usne je deo kozmetičkog pribora u olovci.

Postoje olovke za usne u svim bojama. Zapravo njihove boje prate nijanse ruževa. Olovkom za usne se izvlači fina kontura usana.

Olovkom se usne mogu samo precizno definisati i istaći njihov lep izgled i punoća.

Ovde možete naučiti kako da vaše une postanu punije

Olovkom za usne se može malo korigovati oblik usana ukoliko niste njime sasvim zadovoljni. Olovkom se usne, takođe, mogu vizuelno povećati.

Uz olovku za usne ruž duže traje

Upotrebom olovke pre ruža ili sjaja za usne sprečava se curenje tj. razlivanje ruža po koži oko usana. Ovo je posebno važno kada se šminkamo upadljivim crvenim ili tamnim ruževima.

Ukoliko nakon iscrtavanja usana nanesete malo olovke i na usne pa tek nakon toga pređete ružem dobićete boli efekat punije boje a ruž će duže sati ostati svež na vašim usnama.

Kako se koristi olovka za usne

olovke za usne upotreba

Pravilno stavljanje olovke za usne je izazov čak i za iskusne korisnice šminke. To vam je kao i sa tušem za oči. Linija mora biti savršena ili ne valja. Nema improvizacije.

Sledi objašnjenje korak po korak :

1.Prvi korak se podrazumeva. Ukoliko ste zaboravili, posećamo vas da samo negovane usne ima smisla šminkati i iscrtavati.. Dakle ne preskačite piling za usne u svojoj dnevnoj rutini. Nežna koža usana je posebno sklonja pucanju, boranju i sušenju. Prirodni balzam za usne vam uvek mora biti nadohvat ruke.

2.Nanesite balzam na usne i sačekajte da se malo osuši.

3.Neki profesionalni šminkeri preporučuju nanošenje podloge na usne ka i na ostatak lica.Tako će kažu i ruž i olovka biti postojaniji. Ne mora ukoliko ne želite. Međutim, ukoliko vam je u planu da olovkom promenite oblik usana onda ipak nanesite podlogu.

4.Prvo izaberite ruž koji ćete nositi. Tek nakon toga se bira boja olovke.

Osnovno pravilo glasi da olovka treba da bude samo jednu nijansu tamnija od ruža.

Ukoliko želite da zadržite sasvim prirodan izgled usana izabraćete olovku u boji kože. Takođe je dobar izbor olovka u prirodnoj boji vaših usana. Ona dobro ide uz svaku boju ruža.

5. I održavanje urednosti sopstvene kozmetike se podrazumeva ali ipak napominjemo da ćete samo uredno zaoštrenom olovkom za usne iscrtati uredne konture koje će ulepšati vaš kompletni izgled.

Pre zaoštravanja, olovku za usne stavite u zamrzivač na 20 minuta. Ovaj mali trik će vam pomoći da lakše i finije zaoštrite olovku za usne a da se ona pri tom ne slomi.

Pre iscrtavanja usana par puta pređite olovkom po gornjoj strani šake kako bi se olovka zagrejala i kako bi vaše konturisanje usana bilo lakše i preciznije ia sama linija mekša i prirodnija.

6. Iscrtajte usne olovkom.

Usne se mogu iscrtati olovkom na tri načina u zavisnosti od efekta koji želite da postignete.

  • Sledite prirodnu liniju usana, usne ovako izgledaju najprirodnije. Da biste postigli puniji izgled usana krenite olovkom od spoljašnjeg ugla usana ka centru.
  • Učinite da vaše usne izgledaju punije.Izaberite nude boju olovke i ruža ili neku dramatičniju. Imajte na umu da tamni, upadljivi ruževi dobro stoje samo mladim osobama punih usana.

Tamni ruževi čine da vam usne izgledaju manje.

Iscrtajte liniju usana sa spoljašnje strane linije usana. Vodite računa da ta razlika bude baš mala jer ćete u suprotnom izgledati groteskno. Ukoliko ipak želite da postignete utisak značajno većih usana izaberite olovku koja je tamnija od ruža.

Ovde ste na klizavom terenu jer se za čas pređe granica dobrog ukusa.

Usne možete povećati pre samog šminkanja balzamom za povećanje usana. Ovi balzami mogu biti prirodni, neškodljivi i efikasno deluju na povećanje volumena usana. Nakon što ste naneli jedan takav balzam, vaše usne će biti dovoljno pune i senzualne da ih možete našminkati bez crtačkih veština.

Nakon nanošenja ovog preparata vaše pune usne nisu samo optička varka već zaista postaju punije i senzualnije.

  • Neke devojke imaju velike usne i žele da ih vizuelno smanje. Ako je to i vaš slučaj, obavezno nanesite podlogu na usne.Nakon što ste dobro izjednačili ton, olovkom za usne iscrtajte konturu usana sa unutrašnje strane prirodne linije usana.Boja olovke ovde može treba da bude ista kao boja ruža. Birajte tamniji i mat ruž koji vizuelno smanjuju usne.

Bilo koji efekat da ste želeli da postići, trag olovke za usne na vašem licu mora biti aposlutno uredan. Samo tako ima smisla iskoristiti ovo sredstvo ulepšavanja.

Nakon obavljenog posla površina usana se namaže ružem koji ste izabrali. Nakon toga proverite da li je sve na mestu, popravite konture štapićem umočenim u tečni puder da sve bude uredno i spremni ste za izlazak.

Olovkom se može promeniti oblik usana

Vaše lice nije bojanka pa da po njoj farbate šta vam volja. Smisao šminke je da pokrije nedostatke i istakne prednosti vaše fizionomije, Vešte ruke mogu postići različite vizuelne efekte. Ipak to ne znači da možete sebi nacrtati usne kakve želite. Zapamtite, korekcije moraju biti minimalne inače ćete dobiti kontraefekat.

Možda ipak želite dramatičnije promene na svojim usnama. Olovka za usne nije čudotvorna ali hijaluronski fileri bi mogli biti dobro rešenje za vas.

Kako izabrati pravu boju olovke za usne

Iako vam se čini da to nije teško, u šminkanju je pored tehnike i kvaliteta preparata, izbor boja od presudne važnosti. Pogrešan izbor boje može pokvariti utisak čineći da vam usne izgledaju manje, vi stariji, umorni i slično.

Pri izboru olovke i ruža najbolje da oba proizvoda pripadaju istom brendu. Tako ćete sa manje muke uskladiti boju olovke sa bojom ruža.

Kad god ste u nedoumici, upotrebite neutralnu olovku za usne boje mesa.

Boja olovke za usne se usklađuje sa bojom ruža pri čemu je potrebno da olovka bude iste boje ili za nijansu tamnija od ruža.

Može li se koristiti olovka za usne sama bez ruža

Da, olovku za usne možete upotrebiti bez ruža.

Kada ne želite da stavljate ruž možete iscrtati usne olovkom, razmatzati malo olovke i po usnama i zatim namazati sjaj na usne. Ovo je odličan trik kad na brzinu želite da osvežite izgled. Zgodan je u leto kad stalno nekud jurimo a suviše je toplo da bismo se kompletno našminkali.

Olovka za usne umesto ruža

ruž u olovci za usne

Ukoliko želite olovkom za usne možete zameniti ruž. Prvo iscrtajte konturu usana tako da vam oblik potpuno odgovara.

Pre šminkanja usana olovkom za usne nanesite balzam. Tako će vam usne izgledati svežije i mekše. U nastavku ostatak usana pređite istom olovkom.

Meni lično se ova opcija ne dopada jer mi usne budu suve. Ipak, ukoliko niste skloni suvoči usana i pri tom ste mladi i usne su vam bez bora možete se našminkati i na taj način.

Kako izabrati dobre olovke za usne?

Važno je izabrati kvalitetnu olovku za usne. Dostupne su u svim parfimerijama. Važno je da znate šta vam je zapravo potrebno.

Uvek prvo probajte olovku za usne na gornjoj strani šake. Dobra olovka lako ostavlja mekan trag bogate boje.

Svakih 3-6 meseci promenite olovku bilo da se potrošila ili se samo ustajala. I olovke za usne imaju svoj rok trajanja.

Izbegavajte one olovke koje ostavljaj kredast, proziran trag koji se mrvi.

Olovku koja teško ostavlja trag po ruci nemojte kupovati.

Ukoliko želite da koristite olovku tada kupite po jednu uz svaki ruž koji upotrebljavate. Ukoliko kupujete samo jednu olovku za usne neka bude u nude nijansi ili neutralna.

Za početak, solidna količina olovaka za usne bi bila olovka za usne boje mesa, crvena i pink.

Kako bismo vam olakšali potragu za pravom olovkom za usne donosimo nekoliko predloga brendova sa kojima ne bi trebalo da bude greške kada je ovaj ulepšavajući proizvod u pitanju.

Nevidljiva olovka za usne

Ne sumnjam da ste već pokupovali sve što se zamisliti da i sad vam ja kažem da treba da kupite nevidljivu olovku za usne.

Max factor ima upravo ovakvu čija formula sadrži voskove.

Ova olovka stvara svojevrsnu barijeru iumeđu usana i ostatka kože lica. Sprečava ruž da “iscuri” preko ivica usana i čuva postojanost istog. Pogodna je za one dame koje ne žele vidljiv efekat usana iscrtanih olovkom.

Da li koristiti olovku ako imate bore oko usana?

Drage moje, godine su na žalost okrutne prema ženama. Ukoliko su se bore oko usana pojavile vreme je za ozbiljnu akciju. Imamo rešenjeza vas kako da se otarasite bora oko usana. Do tada bi bilo najbolje da zaboravite olovke za usne.

Ukoliko ipak želite da vaš ruž izgleda besprekorno i ne razliva se, uvek koristite bezbojnu olovku za usne. Ona će svojom voskastom formulacijo zadržati ruž n na mestu ali neće dodatno istaći vaše bore oko usana. Pored providne, možete sebi dozvoliti i neutralnu olovku u boji tela odnosno boji podloge koju nanosite na ostatk lica. Poenta je da olovka odradi svoj posao a da ostane nevidljiva.

Činim mi se da je nevidljiva olovka za usne pravi izbor za starije dame koje imaju sitne borice oko usana i olovka u boji na njihovom licu ne izgleda baš dobro.

Inače Max factor olovke nam dolaze i u nijansama koje prate boje ruževa ovog brenda. Neke dame smatraju da bi boja trebalo biti više.Međutim one raspoložive su kremaste, meke i u nosivim nijansama tako da odgovaraju većem broju ruževa istvremeno.

Mac olovke za usne

Mac man nudi čak 32 nijanse olovaka za usne. Ove olovke imaju dobru teksturu, odgovarajuću čvrstinu i dugo traju. Dame kažu da je Mac olovka za usne boje kestena vrlo zgodna jer dobro stoji uz većinu ruževa.

Druge dame opet tvrde da je oak(hrast), nešto svetlija nijansa baš ono što im je trebalo. Ipak izbor boja prepuštamo vama.

U potrazi za dobrim olovkama za usne izdvojili smo za vas još i olovke marke Farmasi, Essense, Golden Rose i Nyx olovke za usne.

Ruž u olovci za usne

Olovke za usne nisu isto što i ruževi u olovci. Ruževe u olovci ćete prepoznati po debljini-to su one debele olovke divnih boja i kremaste strukture.

Ruževi u olovci su veoma praktični jer se njima kontura usana mnogo lakše definiše nego standardnim karminom. Golden Rose ima mat formulacije koje su veoma postojane.

Jedina mana ovom ružu je ta što ga isto morate zaoštravati. Ukoliko niste do sada, isprobajte ruž-olovke za usne

Ocena čitalaca5/5

POVEZANI ČLANCI

Kako prekriti vene na nogama da se ne vide!

Zdravlje

Autor: Ivana Stojanović

Kako prekriti bubuljice bez instagram filtera?

Lepota

Autor: Ivana Stojanović

Postoje li vežbe za veće usne?

Lepota

Autor: Ivana Stojanović

Sjaj za usne i zašto ga obožavamo!

Lepota

Autor: Minut za MENE

Cimet za usne – brzo do punijih usana

Lepota

Autor: plavsic

Kako da se rešite bubuljica od šminke?

Lepota

Autor: plavsic

Sjaj za povećanje usana kao super brzo rešenje za punije usne!


Lepota

Autor: plavsic

Povećanje usana biopolimerom – ima li više mana nego prednosti?


Lepota

Autor: plavsic

Silikoni u usnama: da li je to najbolji način za povećanje usana


Lepota

Autor: Marija Mitrović

Hijaluron u usnama – atraktivan izgled usana za 10 minuta


Lepota

Autor: plavsicOriginal Article