Oprema po kojoj se izdvajaju kuhinje elitnih restorana

Zanimljivosti

Elitni restorani imaju profesionalnu uslugu i prigodan ambijent, ali se razlikuju i po odličnom meniju koji privlači goste. Kuhinje su mesto gde se stvara magija, a najbolji restorani udružuju znanje, iskustvo i vrhunsku opremu da bi dobili fantastično jelo svaki put.

PR

Foto: Prostock-studio/Shutterstock

Foto: Prostock-studio/Shutterstock

.

Dobro organizovane profesionalne kuhinje su osmišljene tako da pruže efikasnu pripremu hrane, uz zadovoljavanje visokih zdravstvenih standarda.

Kada se spoje profesionalna oprema znanje i veština, a tome pridodaju kvalitetni sastojci i najbolji recepti – poslovni uspeh je zagarantovan jer je ponuda jedinstvena. Jelo napravljeno na taj način je jedinstveno, originalno i nije ga moguće ponoviti kod kuće.

Šta sve mora da sadrži dobro opremljena kuhinja i kako sve elemente iskoristiti na pravi način?

Sudopere za restorane – najbolji izbor za najviše standarde

.

Prvi korak u opremanju kuhinje jeste postavljanje elemenata koji ne menjaju svoju poziciju, a imaju važnu ulogu u pripremi hrane.

Sudopere za profesionalnu kuhinju su centralna tačka zadovoljenja visokih higijenskih propisa i treba da omoguće lako i brzo pranje posuđa za pripremu i serviranje hrane.

Materijal treba da spreči razmnožavanje bakterija i lako održavanje. Najčešće se biraju sudopere od inoksa, granita i keramike.

Ovi materijali su otporni na abrazivna sredstva čišćenja, visoke temperature i ogrebotine, pa se neće promeniti iako se sedmično opere na hiljade elemenata.

Neophodno je i da restoranske sudopere budu duboke, prostrane i sa vrhunskim baterijama tako da se čak i najglomaznije posuđe može oprati.

Kada se zadovolje higijenski standardi, sledi dalje opremanje za fenomenalan rezultat.

Profesionalno posuđe za pripremu i serviranje hrane za restoran sa stilom

.

Svaki restoran treba da poseduje profesionalne sudove za pripremu hrane koji će da ispune sve zahteve vrhunskih kuvara.

Reč je o različitim vrstama plićih i dubljih posuda koje izdržavaju visoke temperature pripreme hrane, mogu se ubacivati i u pećnice, a lako se čiste i održavaju, bez tragova oštećenja iako se koriste često.

Ipak, ovo je samo deo pravilne pripreme obroka jer je i prezentacija važna za zadovoljstvo posetilaca. Restoran Voždovac je jedan od onih koji brigom o svakom detalju učinio da gosti uživaju u jedinstvenom ambijentu koji je upotpunjen i jedinstveno serviranom hranom.

Savremeni trendovi u ugostiteljstvu svakom pružaju priliku da vidi proces pripreme, ali i da dobije jelo koje je pripremljeno baš za njega, u posebnim tavama i pekačima, bez kolektivne pripreme, za najlepši ukus.

Posetioce oduševi i escajg, tanjiri i činije, a najbolji restorani neizostavno biraju kvalitetno posuđe koje se može prati mašinski, a otporno je na promene temperatura, izdržljivo na udarce i uvek izgleda lepo, pri svakom serviranju.

Epresso aparati donose savršeno gostoprimstvo uz savršenu šoljicu kafe za svakog gosta

.

Iako se u restoran ne dolazi samo radi odlične hrane, elitna usluga podrazumeva i pripremu omiljenog napitka – kafe, a za to su potrebni profesionalni espresso aparati za visoke standarde i zadovoljenje kvaliteta.

Reč je o uređajima koji koriste najkvalitetniju mlevenu kafu i svaki put pripremaju šoljicu koja je svaki put tačno određene jačine, gorčine i kiselosti, što gosti umeju da cene.

Proces pripreme je jednostavan i zasniva se na vodi koji ima tačno određenu temperaturu i pod određenim pritiskom prolazi kroz mešavinu kafe i stvara onu mirisnu mešavinu koju svi obožavaju i bez nje ne započinju dan.

Upravo zato su espresso aparati važan element u opremanju elitnog restorana i predstavnik dobre usluge koja se može dobiti.

U Beogradu je puno restorana koji mogu da ponude kvalitetnu uslugu, ali elitni podrazumeva brigu o svakom detalju za potpuno zadovoljstvo svakog gosta.

Takvi restorani se prepoznaju po dugogodišnjem radu i zadovoljnim posetiocima koji se rado vraćaju i uvek imaju samo reči hvale.

Read More