OSTANITE POTPUNO FIT: Donosimo vježbe koje će vas održati vitalnima i zdravima! Vježbe za mršavljenje možete raditi i kod kuće!

Vježbe koje vas održavaju zdravima
Izvor: Pixabay

BUDI FIT!

+
AAA

OSTANITE POTPUNO FIT: Donosimo vježbe koje će vas održati vitalnima i zdravima! Vježbe za mršavljenje možete raditi i kod kuće!

Autor: Matea Sušac

Od sanjarenja o utegnutom i uvježbanom tijelu nema ništa bez akcije i djelovanja. Ako teško pronalazite motivaciju za vježbanje, i još uvijek se ne možete pokrenuti na redovno vježbanje, onda uvijek možete probati s laganim vježbama koje možete raditi u svom domu i za koje nije potrebno više od petnaest minuta.

TRENING UJUTRO
Postavite alarm malo ranije i ujutro prvo odradite svoj trening. Potaknut će vaš metabolizam do kraja dana, pokrenuti one sretne endorfine. Ne tražite izgovore. Samo se pokrenite i napravite to! Ako nastavite to raditi dan za danom, na kraju će vam to postati navika koja će vam promijeniti život!

AEROBIK
Aerobna vježba može uključivati ​​aktivnosti poput brzog hodanja, plivanja, trčanja ili vožnje biciklom. Vjerojatno to znate kao “kardio”.Vaše će se disanje i otkucaji srca povećati tijekom aerobnih aktivnosti. Aerobne vježbe pomažu vam održavati zdravlje srca, pluća i krvožilnog sustava.

HODANJE
Svakodnevno hodanje može smanjiti rizik od srčanih bolesti, pretilosti, dijabetesa, povišenog krvnog tlaka i depresije. Hodajte u dobro osvijetljenim i naseljenim mjestima. Odaberite cipele koje nude dobru potporu za gležanj kako biste smanjili rizik od ozljeda. Ako vam je hodanje glavni oblik vježbanja, težite 150 minuta tjedno. To se može podijeliti na 30 minuta hodanja 5 dana u tjednu. Ili hodajte žustro po 10 minuta odjednom, 3 puta dnevno.

Vježbe za mršavljenje možete raditi i kod kuće
Izvor: Pixabay

SOBNO BICIKLIRANJE
Ako biciklirate kod kuće, općenito je pravilo prilagoditi visinu biciklističkog sjedala. Ne preporuča se potpuno ispružiti koljeno dok se vozikate na sobnom biciklu. Preporuča se 35 do 45 minuta, 3 puta tjedno. Vožnja sobnim biciklom je još jedna opcija za kardio. Mnoge teretane i studiji za vježbanje nude tečajeve biciklizma koji koriste stacionarne bicikle.

ISTEZANJE
Vježbe koje uključuju stezanje je najbolje uvesti do tri puta tjedno, jer se tako razvija fleksibilnost mišića ali i tetiva koje s godinama propadaju. Osim toga, za svakih dva sata provedenih sjedeći ispred kompjutera trebalo bi odraditi 30-minutno istezanje. Ako uvedete istezanje u svoju svakodnevnu rutinu, primijetit ćete ogromnu razliku i osjećati se puno bolje.

VJEŽBE ZA RAVNOTEŽU
Ovdje spadaju različite vježbe poput tai chija ili joge. Takve vježbe nam pomažu da budemo fokusirani, otporniji na stres i da imamo bolju ravnotežu. Osim toga, poradit će na fleksibilnosti vaših zglobova i mišića nogu. Naime, svaki dan možete odraditi vježbe za ravnotežu jer su odlične i praktične za tijelo.

Autor:Matea Sušac

ZADNJE VIJESTI


POSTOJI ZAMJENA

PIJETE LI OVA PIĆA LJETI? Prestanite jer ovo istraživanje pokazuje da uzrokuju po život opasne bolesti


BUDI FIT!

OSTANITE POTPUNO FIT: Donosimo vježbe koje će vas održati vitalnima i zdravima! Vježbe za mršavljenje možete raditi i kod kuće!


STOMATOLOGIJA

MIJENJATE LI ČETKICU ZA ZUBE: Vaša četkica za zube prva je linija obrane od bakterija koje uzrokuju bolesti desni, karijes i neugodan zadah!


DERMATOLOGIJA

GLAVA VAS NEUGODNO SVRBI, A NE ZNATE ŠTO JE UZROK: Donosimo odgovore na pitanja!

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.Original Article